Knjiga za ženske - skoraj vse o sodobni ženski!

Seveda ena sama knjiga ne more povedati vse o sodobni ženski, pa vendar je pred dnevi izšla knjiga, ki ji je skoraj uspelo ravno to ;)

Knjiga za ženske - skoraj vse o sodobni ženski! (foto: shutterstock) shutterstock
27. 1. 2013

V založbi Učila International so izdali knjigo v rožnatih platnicah in s pomenljivim naslovom Knjiga za ženske - Vse, kar mora sodobna ženska vedeti in znati.

In ker smo jo imeli priložnost prelistati, smo se lahko le strinjali, da je zajetna žepnica zares izjemen vir najrazličnejših nasvetov, pomoči, navodil, naukov, uporabnih smernic in življenjskih modrosti za praktično vsako žensko.

Knjiga se ne ustraši praktično nobene dileme ženskega vsakdana. Odkrito spregovori o tem, kako uspeti na borzi, kako brez zadrege odplesati striptiz, kako vljudno zavrniti snubitev, kako prepoznati, ali je moški gej, ali kako biti vrhunska kuharica. Praktično vseh mogočih vprašanj in tem, s katerimi se slej ko prej sooči prav vsaka ženska, se knjiga loteva šarmantno, neobremenjeno in na duhovit način.

Avtorici knjige sta mladi Berlinčanki, ki sta se povsem vživeli v pisanje te knjige. Heike Blumner vodi agencijo za odnose z javnostjo, Jacquieline Thomae pa dela kot novinarka in avtorica za televizijo.

V nadaljevanju navajamo le nekaj izbranih odlomkov iz knjige Knjiga za ženske, ki bi te morda znali navdušiti za to, da knjigo v bližnji prihodnosti le vzameš v roke:

  • Spogledovanje: Ta metoda je že skoraj preveč preprosta, da bi bila resnična, in je tudi mednarodno prepoznavna. Na zabavi ali v lokalu si poiščite moškega, ki vas zanima. Potem se neopazno postavite v negovo bližino. Ko udobno in čim primerneje sedite ali stojite, ujemite njegov pogled in ga nepremično glejte za kratek, poudarjen trenutek. In spet poglejte stran. Potem nekaj časa počakajte, preden spet poskusite ujeti njegov pogled. V sekundi, ko se vajine oči srečajo drugič, zelo hitro in sunkovito odvrnite pogled in se zazrite v tla. Če znate zardeti na ukaz, to naredite v tem trenutku. Seveda niste prestrašeni ne sramešljivi, temveč nasprotno strateški in preračunljivi, vendar on tega neve. Počutil se bo počaščenega, vaša domnevna sramežljivost pa ga bo opogumila in izzvala.
  • Zabavna šara: Ženske, ki si kupijo ponaredek, to največkrat naredijo povsem zavestno, ker si izvirne znamke ne morejo ali nočejo privoščiti. Zato tudi niso malenkostne, kadar opazijo določene nepravilnosti. Poceni ponarejena Chanelova torbica velja za šaljiv spominek in jo ženske prinašajo s potovanj kot izvirno, ne pa tudi pristno darilo. Nekateri primerki so zares svojevrstno kičasto privlačni.
  • Dlake tam spodaj: Človeške dlake živijo sedem let. Vsaj tako dolgo boste imeli mir pred njimi, če ste jih pogubili in so uničene s trajnimi tretmaji. Lahko pa se zgodi, da oživijo njihove neposredne sosede, saj imamo zasnove za rast dlak vsepovsod, razen na dlaneh, podplatih, ustnicah in sluznicah. Lahko se zgodi tudi, da ste se jih na obdelanih mestih znebili za vedno. In ko boste končno gladki, se morda lahko zgodi, da bo poraščena ženska povzdignjena v lepotni ideal. Potem si boste morali pomagati v drugi smeri.
  • Pod pasom: Plehko ali neizvirno šalo lahko mirno požrete s pretvarjanjem, da je smešna. Kadar pa postane resnično zlobna, ljudomrzna, rasistična, seksistična ali vse hkrati, je neprimeren tudi ponarejen smeh. Na kratko: kdar nekdo jasno prestopi mero dobrega okusa, je šale konec. Če bi se smejali še naprej, bi pomenilo, da bodisi odobravate neobzirnost bodisi ne razumete daljnosežnih posledic, kar bi bilo skoraj še hujše.
  • Orožje za samoobrambo: Orožje za samoobrambo, ki ga prenašate s seboj, je lahko dvorezen meč. Po eni strani pomeni varnost, po drugi pa lahko učinkuje popolnoma nasprotno, če vam ga napadalec vzame in uporabi proti vam. Orožje, pa naj bo to razpršilec, boksar ali elektrošoker, vedno stopnjuje spopad, in tega se morate zavedati. Bolje bo, da se mu odpoveste.
  • Potovanje v Iran: Tudi če ste neporočeni, je priporočljivo, da nosite poročni prstan. Še posebno, če si delite sobo z evropskim prijateljem. Seveda naj tudi on nosi poročni prstan in v hotelu se morata uradno prijaviti kot zakonski par. Če imata s prijateljem ločeni hotelski sobi, se v njih ne smeta srečevati. Sami lahko obiskujete restavracije, lokale ali muzeje. Dotiki med moškimi in ženskami so v javnosti prepovedani, k temu spada tudi rokovanje ali držanje za roke. Seveda pa si moški medsebojno naklonjenost nenehno izkazujejo z objemi in poljubi na lica.

... to je bilo le nekaj - še zdaleč ne nujno najbljših - odlomkov iz naše nove ženske biblije - vsestranskega priročnika za vsak trenutek dneva in praktično vsako situacijo.

Knjigo je že mogoče dobiti tudi v spletni knjigarni Felix.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri