V Ljubljani bo kmalu spet zaživela Odprta kuhna!

11. 3. 2015

V petek, 20. marca, se v Ljubljani začenja tretja sezona priljubljene prehranske tržnice Odprta kuhna, na kateri boš lahko okušala tradicionalne slovenske in mednarodno raznolike jedi.

Letošnja Odprta kuhna bo obiskovalcem ponudila obogaten izbor ponudnikov, saj se bodo "starim znancem" pridružili novi, a vsem dobro znani mojstri kulinarike.

Obiskovalci bodo lahko izbirali med domačimi in tujimi specialitetami, različnimi tehnikami ter sestavinami iz bližnjih in daljnih krajev.

Sončni petki bodo tako vse do konca oktobra med 8. in 20. uro na Pogačarjevem trgu tradicionalno stičišče za kulinarične sprehode ter druženja s prijatelji in znanci.

Odličnost in kakovost zagotovljeni!

Projekt Odprta kuhna je v lanskem letu prejel dve pomembni nagradi, nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Adria, in nagrado sejalec za inovativne dosežke v turizmu.

Nagrado Gospodarskega razstavišča Jakob za odličnost in kakovost v turizmu vsako leto izbere mednarodna komisija. Skladno z zapisanimi merili izbere najboljšega ponudnika, ki prispeva pomemben del v mozaik inovativnih turističnih prizadevanj regije Alpe–Jadran.

V svoji obrazložitvi je komisija zapisala, da "projekt Odprta kuhna predstavlja izredno inovativen in originalen način ponudbe v okviru ulične prehrane. Presegel je vsa pričakovanja, tako glede obiska kot tudi pestrosti ter kakovosti. Naslednja pomembna sestavina Odprte kuhne je njena odprtost tudi z vsebino, ki je kulinarično multikulturna, saj se ob jedeh 24 gastronomskih regij Slovenije predstavljajo in ponujajo jedi tudi drugih kulturnih okolij."

Več infromacij najdeš na spletni strani www.odprtakuhna.si.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord