Kepanje: Fantastična ideja za druženje s prijatelji (top lokacije le 2 uri od nas)

Naša novinarka Ana se vsako leto v decembru odpravi na kepanje s prijatelji. Vedno izberejo lokacijo, ki je od nas oddaljena le nekaj kilometrov. Kaj ko bi se v letošnjem prazničnem decembru tudi ti igrala kot včasih? Spodaj najdeš nekaj dobrih idej!

Kepanje: Fantastična ideja za druženje s prijatelji (top lokacije le 2 uri od nas) (foto: Unsplash.com/Yana Lizunkova) Unsplash.com/Yana Lizunkova
6. 12. 2017 | Promocijsko sporočilo

Letos si v teh magičnih decembrskih dneh privošči malce norčavosti. Povabi prijatelje na kepanje. Skrivajte se in ciljajte s snegom. Organizirajte boj s snežnimi kepami ali pa z njimi ciljajte določeno tarčo in tekmujte v natančnosti ciljanja. To bo v vas prebudilo otroka in prineslo veliko smeha ter zabave.

Torej, oblecite si kaj nepremočljivega in obudite spomin na zimske šolske dni: kepanje, valjanje in prekopicavanje po snegu.

Spodaj smo zate in tvoje prijatelje zbrali top lokacije za kepanje, ki so od nas oddaljene največ 2 uri:

Tamar

Če letos še nisi doživela prave zimske idile, potem je sprehod s kepanjem od Planice do Tamarja odlična ideja zate in tvojo klapo. Parkirajte v Planici in pot nadaljujte po uhojeni poti. Po približno 45 minutah hoje boste prispeli do planinske koče (1108 m), kjer vas bodo prijazno postregli. Z druščino se pogrejte ob toplem čaju in kaminu. Uživajte!

P.s.: Ko se vrnete v Planico, si lahko ogledate še Zelence v zimski preobleki ali Belopeška jezera.

 

A post shared by Ana Vehovar (@anakatarina4) on

Turracher Höhe

Pusti se očarati lepotam zime v središču Turracher Höhe (Avstrija, Koroška), ki se nahaja dobro uro in pol iz Ljubljane in kjer snega skoraj nikoli ne zmanjka. Edinstvene zimske pohodniške poti in idilično gorsko jezero, ki se pozimi prelevi v naravno drsališče. Popolna destinacija za prijetno druženje s prijatelji! Tisti, ki želite več, pa lahko najamete idilično hiško in tu tudi prespite.

Vogel

Kaj praviš na Vogel, ki ob lepih dneh pričara čudovito kuliso slovenskih gora? Popolnoma odmaknjen je od hrupa vsakdana, kjer se lahko le še prepustiš snežnim radostim.

Ko boste z druščino po kepanju že čisto premočeni, priporočamo obisk kakšne od tamkajšnjih brunaric. Brunarica ali hotelska soba z džakuzijem na več kot 1.500 metrih nad morjem, pogled na Triglav in dobra družba? Ne sliši se slabo, kaj?

Velika Planina

Da se razume: kepajte se igrivo, ne napadalno in s kepami v glavo. Nekaj teka in zamahovanja bo delovalo prav osvežujoče tudi na Veliki Planini.

 

A post shared by selected4you (@selected4you) on

Rogla

Rogla in Lovrenška jezera sta priljubljeni točki tako tistih, ki si zaželijo svežega zraka in miru, kot tudi pohodnikov, saj je okolica polna raznih pohodniških poti. Torej: "nabaši" prijatelje in gremooo!

 

A post shared by Katja Filipič (@kecopecoo) on

Kranjska Gora

Jezero Jasna poleti kopalcem nudi več pomolov in kar 6 metrov visoko razgledno ploščad, pozimi pa je odličen kraj za kepanje. Pogled na Julijske Alpe te bo vsakič znova očaral.

 

A post shared by @santisevn on