Jonas - predstava, ki je navdušila znane Slovence in ki jo moraš videti (FOTO)

V Špas teatru se je zgodila težko pričakovana premiera avtokomedije Jonas, ki nas je tako navdušila, da bi jo šli z veseljem gledati še enkrat. V galeriji preveri, kdo od znanih obrazov ni manjkal na premieri in preberi, s čim je Jonas tokrat zadel 'glavico na žebljico'.

Jonas v predstavi razkrije, kako je spoznal svojo partnerico Alenko ... (foto: Mare Vavpotič in Miro Majcen) Mare Vavpotič in Miro Majcen
3. 10. 2016

Avtokomedija preprostega naslova – Jonas, je tudi uradno zaživela na odru Špas teatra. Zvezda večera je na široko odstrl zaveso in za uro in pol smo pokukali v njegovo življenje.

Na slikovit način je razkril marsikaj iz svoje mladosti, pripovedoval o nostalgičnih časih, delu, privat življenju ... Dvorano je napolnih smeh in navdušeni aplavzi. Z iskreno, intimno izpovedjo, a na duhovit način, je navdušil premiersko občinstvo do te mere, da so mu na koncu naklonili stoječe ovacije.

Jonas je z leti res pridobil nekaj sivih las, a iskre v njegovih očeh ostajajo enake. Svoj sloves - izjemni igralec, voditelj, pisatelj in človek številnih drugih talentov, je dodobra upravičil v avtokomediji, katero je režiral Lado Bizovičar.

Z dinamično, zanimivo in izredno intimno predstavo, nam je razkril vse, kar nas je vedno zanimalo, a ga nismo upali ali mogli vprašati. In še vedno se nam zdi, da je bila predstava prekratka, da bi zaobjela vso Jonasovo »veličino« v slovenskem medijskem prostoru.

Z zanimanjem si je njegovo avtokomedijo ogledalo ogromno znanih obrazov, nekateri med njimi so bili celo omenjeni v predstavi. Smejali so se, se čudili, bili ganjeni, izvedeli marsikaj novega o Jonasu. Vsi pa so si bili edini, da je Jonas fantastičen in predstava tiste vrste predstava, ki si jo je vredno ogledati.

"Vesela sem, da je premiera Jonas tako lepo uspela. Res je nekaj posebnega, tako z vsebinskega kot dramaturškega vidika. Lado in Jonas sta naredila izjemno delo!" je po premieri povedala direktorica Špas teatra Urška Alič in nas povabila v preddverje, kjer je na ogled razstava fotografij Mira Majcna o Jonasovi predstavi.

Jonas se s predstavo odpravlja na veliko slovensko turnejo, tako da se bomo lahko njegovim življenjskim prigodam smejali širom po vsej državi.