Hiša eksperimentov vabi na tekmovanje elastomobilov 2014

28. 3. 2014

Hiša eksperimentov bo v soboto, 29. marca, priredila letos že enajsto državno Tekmovanje elastomobilov na stadionu Športnega parka Ljubljana.

Prideš lahko že ob 9.30 uri in s tribun navijaš za timsko delo in inovativne mlade raziskovalce. Tekmovanje bo potekalo predvidoma do 13. ure.

Sobotno jutro v Ljubljani

Malce stran od mestnega vrveža 50 skupin osnovnošolcev zaključuje še zadnje posvete s svojimi mentorji. Na glavnem stadionu Športnega parka Šiška (Milčinskega 2, Ljubljana) se bo namreč čez nekaj minut začelo državno Tekmovanje elastomobilov, ki ga že enajsto leto organizira Hiša eksperimentov.

Osnovnošolske ekipe so med šolskim letom pod vodstvom mentorjev izdelale elastomobile – vozila, katerih pogon sta predpisani elastika in vzmet. Njihov cilj je bil izdelati vozilo, ki bo na zelo ekološki način prepeljalo čim daljšo razdaljo po progi z omejeno širino. Vsako vozilo ima na voljo dve vožnji, pravico do tretje vožnje pa si izbori le prvih 20 vozil. Kako? Tako, da prevozijo čim daljšo razdaljo. Pri izdelavi so ekipe upoštevale tudi najnovejše oblikovne in inovativne smernice, saj bomo poleg nagrade za najdaljšo prevoženo razdaljo podelili tudi nagrado za najbolj domiselno izdelan elastomobil in nagrado po izboru občinstva.

Učenke in učenci nas vsako leto presenetijo z inovativnimi rešitvami.

Če bi bila rada priča novim dosežkom, jih preseneti še ti in pridi navijat ;)