Hej, želela si boš NOVO marčevsko številko Cosma! TO je razlog

Ne zgolj to, da je na njej letošnja zmagovalka projekta Dekle z naslovnice - Laura Petrinec. Pomladno obarvani številki smo priložili tudi DARILCE - izdelek Essence. Preveri, kaj še najdeš v njej.

Hej, želela si boš NOVO marčevsko številko Cosma! TO je razlog (foto: Luka Svetic) Luka Svetic
27. 2. 2019

Preden se predaš listanju nove, sočne številke tvoje najljubše revije, mi dovoli, draga bralka, da ti razkrijem, o čem razmišljam ta mesec.

Kaj želiš postati, ko odrasteš?

Se spomniš, kdo je bil tisti, ki ti je prvi zastavil to vprašanje, in kdaj? Zagotovo si bila dovolj mlada, da si sanjala velike stvari, in dovolj stara, da si si vprašanje zapomnila.

“Želim postati pisateljica ali novinarka. Pika.” Tako je na zgornje vprašanje odgovorila večina punc v naši roza pisarni. Z mano vred. “Od pisanja je težko živeti,” si po vsej verjetnosti kdaj slišala. “Le redkim uspe.” Upam, da se nisi zmenila za takšne opazke in da jih tudi zdaj preprosto preslišiš. Sledi svojim sanjam in jih spreminjaj v resničnost. To ti polagam na srce.

Zagotovo boš na poti samouresničevanja kar nekajkrat naletela na točko, ko bo težko, ko vse skupaj ne bo imelo smisla, a ne obupaj. Takrat se ustavi in se spomni name, ki danes, pri svojih skoraj tridesetih, opravljam eno najbolj zaželenih služb na svetu, do katere sem prišla tako, da sem v preteklosti opravljala celo vrsto trapastih del. In veš kaj? Nisem edina. V reviji preberi navdihujoče zgodbe uspešnih Slovenk, ki razkrivajo, kaj vse so morale početi, da so danes tu, kjer so.

Odloči se, samo obrni svoje misli in si drzni sanjati ter svoje sanje uresničevati. Temu zvesto sledi tudi letošnja zmagovalka natečaja Cosmo dekle z naslovnice Laura Petrinec, ki ni obremenjena s strahom, da bi kdaj izgubila. Pazi le, da izpred svojih oči ne izgubiš strasti in jasno določenih ciljev.

Vendar življenje ne beleži le uspehov, temveč tudi padce, ki jih je vsaj toliko kot stvari, na katere si lahko resnično ponosna. Saj veš, življenje hoče ravnovesje in ga vzpostavlja vsepovsod. Mimogrede, ne spomnim se, kdaj bi nazadnje toliko časa posvečala razmišljanju o ravnovesju. Pazim na ravnovesje pri delu, ko sestavljam pisane strani revije, ki jo vsak mesec pridno prebiraš, ravnovesju med zabavo in mirovanjem, trenutkom zase. Ne spomnim se tudi, kdaj bi se nazadnje v tolikšni meri zavedala, kako pomembno je ravnovesje.

Samo pomisli, kaj ta trenutek potrebuješ. Kaj zares potrebuješ. Odgovor je … ravnovesje. Čas je, da SE UMIRIŠ. Pa ne tako, da ničesar ne bi počela. Čas je, da najdeš ravnovesje, prostor, kjer se boš počutila mirno, srečno in varno v vsem, kar boš počela.

Na uredništvu ta mesec ustvarjamo ravnovesje tudi tako, da smo popoldansko kavico zamenjale za ingverjevo limonado, saj dokazano odpira oči. Še posebej v pomladanskih mesecih. To je bil izziv! Že prej smo vedele, da bi bilo dobro zmanjšati število skodelic črne omame, a kaj, ko je tako okusna in takooo lepo diši (še več idej o tem, kako kljubovati pomladanski utrujenosti, najdeš na straneh 72-73).

Poleg tega v mesecu, ki je namenjen nam, ženskam, nismo pozabile na praznovanje čudovitih malih zmag (več o tem, kako praznovati sama s sabo, najdeš na straneh 38 in 98). Res smo lahko hvaležne, da lahko počnemo vse, kar želimo. Hvaležne smo lahko, da živimo v takšnem svetu, da se lahko izrazimo v vsem, kar želimo. Če si samo dovolimo. Danes smo lahko vse. Vse, kar čutimo. To boš spoznala, sem prepričana, ko boš prečesala zgodbo nagajivega dekleta na strani 46.

Cosmo ustvarjalci vsebin smo zate tokrat raziskali tudi nove tehnološke sladkorčke na lastni koži (dobesedno). Skoči na stran 34. Prve pomladne sončne žarke pozdravljamo z novimi vročimi modnimi kombinacijami. Nikakor pa ne spreglej članka o tem, kako prodati sebe in svoje briljantne ideje, zate se je lotila raziskave naša novinarka Anamarija.

P. s.: Vse kar počneš, počni z veliko mero strasti in predanosti. Lahko imaš in dosežeš večino stvari, ki si jih predstavljaš v svojih mislih. Pa saj to že veš!

Poveži se z mano in mi sledi na Instagramu @ajdahovnikplesej ali mi piši na ajda.hovnik-plesej@adriamedia.si.

Ajda Hovnik Plešej,
odgovorna urednica

Prejmi Cosmopolitan kar na dom!

Na revijo Cosmopolitan se lahko tudi naročiš, še posebej letna naročnina (12 izvodov) se ti splača, saj prihraniš 15 % in prejmeš DARILO: Toaletno vodo s.Oliver Authentic, 30ml. Vrednost darila je 17,75 €.

Naroči se tukaj!