Evrovizija 2016: Zmaga v roke Ukrajini in pevki Jamali!

V Stockholmu se je končal največji evropski pevski spektakel - Eurosong 2016, na katerem je slavila Ukrajina, ki jo je s skladbo 1944 zastopala odlična pevka Jamala.

Evrovizija 2016: Zmaga v roke Ukrajini in pevki Jamali! (foto: Profimedia) Profimedia
15. 5. 2016

Poslušaj zmagovalno skladbo:

Evrovizijsko karavano je z lansko zmago na Dunaju na Švedsko pripeljal Måns Zelmerlöw s pesmijo Heroes, ki jo je spremljala odlična odrska predstava.

Poslušaj lansko zmagovalno pesem:

Slovenijo je letos s pesmijo Blue and Red zastopala pevka Manuella, ki pa se ni uvrstila v finale.

Oglej si nastop naše Manuelle:

Evrovizijo 2016 so letos prvič lahko v živo spremljali tudi ameriški gledalci, finalni večer pa je popestril tudi nastop svetovno znanega glasbenika Justina Timberlakea.

Na Eurosongu 2016 je sicer sodelovalo 40-ih pesmi, v finale pa se jih je uvrstilo 26.

Neposredno so bili v finalu že predstavniki držav: Švedske, Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije, druge države pa je najprej čakal predizbor.

Prva deseterica, ki se je uvrstila v finale, je bila izbrana v torek, 10. maja, ki je bil ugoden za države: Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Madžarska, Hrvaška, Avstrija, Armenija, Češka, Ciper in Malta.

Na drugem predizboru, ki je potekal v četrtek, 12. maja, pa se je v finale uspelo uvrstili predstavnikom Latvije, Poljske, Izraela, Srbije, Litve, Avstralije, Bolgarije, Ukrajine, Gruzije in Belgije.

Oglej si še kratko predstavitev vseh 40-ih pesmi:

Poglej še, kaj je naša Manuella nosila na rdeči preprogi ali pa preberi, kakšno težko preizkušnjo ima za seboj naša evrovizijska predstavnica!