Evrovizija 2016: TOP 10 pesmi po izboru Cosma

Ker smo tudi ustvarjalke Cosma evrovizijske navdušenke, smo ti pripravile lestvico naših top 10. Ne spreglej še, kdo bo prav poseben gost letošnje evrovizije! 

Evrovizija 2016: TOP 10 pesmi po izboru Cosma (foto: youtube) youtube
10. 5. 2016

14. maja ob 21.00 se bo v Stockholmu odvil največji evropski pevski spektakel - Eurosong 2016, ki letos prinaša posebno novost. Prvič bo na Evroviziji nastopil svetovno znan gost, ne da bi sodeloval v tekmovanju. In kdo bo ta svetovno znan gost? Nihče drug kot Justin Timberlake, ki bo v živo odpel svojo novo pesem 'Can't Stop the Feeling'. Poslušaj jo tukaj.

Justin Timberlake

Organizatorji so se verjetno za to potezo odločili, ker bodo letos Evrovizijo prvič v zgodovini predvajali tudi Američani. Slovenijo bo v tem, za Evrovizijo prelomnem letu, zastopala pevka Manuella, ki je s pesmijo Blue and Red že prestala prvi dve vaji, sprehodila pa se je tudi že po rdeči preprogi. 

Ker smo tudi Cosmo ustvarjalke prave evrovizijske navdušenke, smo ti pripravile naših najljubših deset, ne nujno v tem vrstnem redu. Letos sicer na stavnicah najbolje kaže Ukrajini, Rusiji, Avstraliji, Franciji, Italiji, Švedski, Armeniji in Nemčiji, a se vse izmed naštetih niso uvrstile na seznam naših najljubših. Smo morda izpustili tvojo najljubšo? Vsekakor nam zaupaj svoj izbor v komentarjih pod člankom. 

Boglarija: Poli Genova - If Love Was A Crime

Italija: Francesca Michielin - Nessun grado di separazione

Malta: Ira Losco - Walk on Water (Malta) 2016

Francija: Amir - J'ai cherché (France) 

Španija: Barei - Say Yay! (Spain)

Bosna in Hercegovina: Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala - Ljubav Je

Ukrajina: Jamala - 1944 (Ukraine)

Hrvaška: Nina Kraljić - Lighthouse (Croatia)

Avstralija: Dami Im - Sound Of Silence

Izrael: Hovi Star - Made of Stars

Nemčija: Jamie-Lee Kriewitz - Ghost


In komu gre naš ultimativni glas? Italiji! Mravljinci od začetka do konca. Upamo, da tudi tebi vsaj ena pesem pride do živega. Uživaj v evrovizijskem cirkusu!

Sanja Macur