Ekipa za nenasilje: 'Tisto, česar nihče noče, je treba spremeniti!'

18. 11. 2013
Ekipa za nenasilje: 'Tisto, česar nihče noče, je treba spremeniti!'

Društvo ženska svetovalnica je s predstavniki služb, ki pomembno pomagajo žrtvam nasilja, družila svoje moči kot 'ekipa za nenasilje'.

Društvo kot vsa leta delovanja doslej že pripravlja akcijo ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami, ki se zaključijo s Svetovnim dnevom za človekove pravice. V lanski akciji so zasnovali 'ekipo za nenasilje', ki so jo takrat sestavljali vidni slovenski športniki. Letos pa načrtujejo zasledovati rdečo nit simbolične ekipe, ki pa bo za razliko od predhodnega leta sestavljena iz oseb, ki ženskam in otrokom, žrtvam nasilja, pomembno pomagajo v njihovi stiski.

'Ekipo za nenasilje' tako letos sestavljajo varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta NUSSDORFER, vodilna humanitarka in zagovornica nenasilja, g. Feliks STREHAR, pomočnik policije PP Moste, ga. Jasna BLAHA, zdravnica splošne medicine, ga. Maja MIKLIČ, specialistka družinske medicine, ga. Maja KOKALJ, reševalka, in g. Peter NAPOTNIK, reševalec.

Ob mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami ekipa med drugim še vabi k skupni promociji boja proti nasilju nad ženskami in otroki. Simboličen 'vpis članov' v ekipo boja proti vsem oblikam nasilnih vedenj bo mogoče dne 23. novembra - med 11. in 17. uro v City parku, BTC. Izreci se za nenansilje tudi ti in postani član ekipe za nenasilje!

Klikni tudi na napovednik: 16 dni akcij proti nasilju nad ženskami - 25. 11. do 10.12. 2013

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"