Denis Avdić: Si vedela, da je njegovo otroštvo je zaznamovala težka izkušnja?

Čeprav Denis Avdić danes slovi po "hudobrem" smislu za humor (pa še seksi je!), je njegovo otroštvo zaznamovala težka izkušnja ...

Denis Avdić: Si vedela, da je njegovo otroštvo je zaznamovala težka izkušnja? (foto: Instagram/Denis Avdić) Instagram/Denis Avdić
2. 11. 2020

Otroštvo enega najpriljubljenejših radijskih voditeljev pri nas je zaznamovala ločitev staršev, na katero ga vežejo številni neprijetni spomini.

“Starša sta se ločila, ko sem bil star leto dni, zato v resnici ne vem, kaj se je dogajalo"

"Ko so me vprašali, kako se naredi otrok v Bosni, sem vedno rekel, da se začne s tem, da se imata dva rada. Da gre potem moški delat v Slovenijo zato, da pošilja denar v Bosno. Ko se ga dovolj nabere, se rodi otrok, če ga je kaj viška, pa dobiš polbrata v Sloveniji. In tako nekako je bilo tudi pri meni, zaradi česar je prišlo do ločitve. Velikokrat slišim, da sem imel težko otroštvo, ampak tega nisem dojemal tako."

"Pri štirih sem začel kaditi"

Pravi, da je imel svobodno otroštvo. "Se pa strinjam s tem, da ko pogledaš
stvari za nazaj, vidiš, da je bilo kar malce grdo vse skupaj. Pri štirih sem začel
kaditi. Ne hecam se. Kadil sem do šestega leta, dokler nisem šel v prvi razred. Moja mama je delala v lokalni gostilni, zato sem veliko časa preživljal tam. Pijančki, ki so gostilno obiskovali, so me naučili vsega.

Ufff! To, kar se je včeraj zgodilo v oddaji Ljubezen po domače res ni okej

Pri petih sem tako dobro igral biljard, da ko je kdo nov prišel v gostilno, sem bil vedno prvi, ki je igral z
njim. Dali so mi stol, da sem sploh videl, kam moram udariti. Ampak v tem sem
bil dober. Seveda pa to pusti posledice na tebi, ko si starejši."

Denis Avdić

"Čez nekaj časa je šla tudi mama stran, zato je nekaj časa živel s teto,"

je pojasnil priznani radijski voditelj in dodal, da je tudi sam na neki način pogrešal moški vzor. "Ne vem, ali sem sicer to v takšni obliki občutil, ker moja figura v resnici ni bil moški, ampak teta. Je moj vzor močne samozavestne ženske, ki drži neki smisel za dobro voljo, za humor … kljub vsem težavam, ki jih je imela.

Name je naredila velik vtis. Vem, da je bila moja teta tako 'pasja', da je bila velikokrat več 'dedca' kot vsi ostali.

Denis Avdić

Se pa spomnim trenutka v šoli, ko so nam naročili, naj pridemo v šolo z očeti. Z mano je šla teta in vem, da mi je bilo zelo nerodno.

Edini sem bil, ki je s sabo pripeljal žensko. Ampak moram reči, da je zelo dobro
odigrala nogomet. Ni bilo stvari, ki je ne bi mogla narediti. Ko se spomnim takšnih stvari, mi je bilo čisto v redu.

Se še spomniš Sandija Sinanovića (Survivor)? Nikoooli ne uganeš, KAJ počne danes!

Ko sem med vojno prišel živet v Slovenijo, ko sem prišel k očetu, pa je bilo spet nekaj novega. Novo okolje, nova država, ljudje, jezik, običaji … vse je bilo obrnjeno na glavo. Dobiš mačeho, ki te
nima rada, in tako naprej," je svojo zgodbo pred časom naši novinarki opisal Denis in dodal, da s teto dober odnos ohranjajo še danes. 

“Velikokrat se družimo. Ona sicer živi v Bosni, ampak letos smo bili na primer skupaj 14 dni na morju, veliko se obiskujemo, 'skajpamo' …” nam je povedal in obenem dodal, da želi zaradi takšnih izkušenj iz preteklosti sinu dati vse, kar lahko.

“To je na prvo žogo, ampak seveda se trudiš, da ne bi ponavljal napak, ki so jih delali tvoji starši."

"Velikokrat želiš svojemu otroku dati vse tisto, česar ti nisi imel. Poskušam si pomagati, da tega ne bi počel,” je še povedal pred časom.

Za revijo Story je prispevek napisala Kaja Milanič
Fotografije: Igor Zaplatil, Sašo Despot