Razkrivamo, kako do popolnega poročnega šopka

Da bo tvoj poročni šopek narejen iz prvovrstnega in kakovostnega cvetja, je zelo dobro vedeti katero cvetje je v času vajinega poročnega dne sezonsko, oziroma katero cvetje ima v tem obdobju naravni čas cvetenja.

Razkrivamo, kako do popolnega poročnega šopka (foto: Nastja Kovačec) Nastja Kovačec
27. 3. 2015

Mi smo za nasvet povprašali Metko Sporiš iz Sanjskega šopka, ki se profesionalno ukvarja s poročno floristiko in floristiko za posebne priložnosti.

"Spomladi nas s svojo enostavnostjo in pestro barvno paleto razveseljuje kar nekaj cvetlic, ki so primerne za poročni šopek. Za neveste, ki želijo svoj dan zaviti v pajčolan romantike in nežnosti, so pravšnje razkošne lepotice pomladi ranuncule in potonike. Z omamnim vonjem hiacinte, preproste lepote tulipana in radovednimi cvetovi narcis bodo popolnoma prevzele navzoče in v šopku ujele pravo barvno igrivost pomladi," svetuje Metka.

Bi bila na svoj dan čarobna in očarljiva kot metulji? Mojstrica sanjske cvetlične dekoracije ti priporoča iris. V kombinaciji z nežnimi travnimi bilkami in pastelnimi barvami nageljnov v šopku izraža pravo lahkotnost in nežnost metuljev.

"Ko se pomlad preveša v poletje si neveste lahko za cvetje v šopku izberejo bogato hortenzijo in frezijo. Tako prve kot druge privlačijo zaradi pestrosti barv ter delujejo kot nežna čipka vse tja do jeseni," pojasnjuje Sporišova, ki je prepričana, da nič bolj ne poudari nevestine zagorele polti in lahke poletne obleke kot preprost šopek sivke.

Če pa si želiš sanjski dan obarvati z barvami mavrice, posezi po cinijah. "Seveda brez sonca med poletno nevihto ni mavrice, zato v šopku uporabimo tudi krašpedijo, ki s svojo barvo in obliko nedvomno spominja nanj."

Floristi ti poleg zgoraj omenjenih pomladnih in poletnih cvetlic v vseh letnih časih nudijo pestro paleto vrtnic. V letošnjem letu so še posebej trendovske vrtnice s polnimi cvetovi pastelnih barv.

Na Facebooku sodeluj v nagradni igri!

Sanjski šopek eni od Cosmo bralk podarja darilni bon v vrednosti 40 evrov.

Vse, kar moraš storiti je, da všečkaš in deliš objavo o Cosmoporoki, ki jo najdeš na našem Facebook profilu, v komentar (tudi na Facebooku!) pa odgovoriš na nagradno vprašanje, ki se glasi: Katera cvetlica v šopku izraža pravo lahkotnost in nežnost metuljev?

a) iris
b) sivka
c) frezija

Med vsem pravilnimi odgovori, bomo v torek, 2. aprila izžrebali srečno nagrajeno.