Cosmo novinarka RAZKRIVA resnico za Insta ambasadorji (njena ugotovitev NI prijetna!)

Naša novinarka Nina je raziskala, kaj točno stoji za komentarji: "Iščemo ambasadorko naše znamke!" 🤔

Cosmo novinarka RAZKRIVA resnico za Insta ambasadorji (njena ugotovitev NI prijetna!) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 3. 2019

Če si redna uporabnica Instagrama, si zagotovo že zasledila komentarje spletnih trgovin, ki te pozivajo k temu, da postaneš njihova ambasadorka!

V komentar zapišejo, da jim je všeč tvoja vsebina na Instagramu in bi z veseljem sodelovali, samo kontaktirati jih je potrebno v zasebno sporočilo.

Poglej, kako izgledajo takšna sporočila:

V veliki meri gre pri takšnih sporočilih za bote oziroma t.i. spletne robote, ki so programirani tako, da opravljajo raznorazne naloge namesto fizičnih oseb.

Na Instagramu jih veliko spletnih trgovin uporablja predvsem za intenzivno komentiranje pod slikami potencialnih strank, saj tako najlažje in najbolj učinkovito pridobijo njihovo pozornost. Z njimi si pomagajo tudi pri odpisovanju na zasebna sporočila in pri sprejemanju naročil.

Hkrati pa to pomeni, da točno takšne ponudbe od enake spletne strani dobiva na tisoče in tisoče uporabnikov. 

Sama na takšne komentarje ne reagiram, saj mi je jasno, da gre za trik trgovcev, ki s kodami za popuste in posebnimi ponudbami "samo zate" premamijo ljudi v miselnost, da danes itak vsak lahko postane influencer!

Zavedam pa se tudi, da niti približno nimam dovolj velike baze sledilcev, da bi lahko na koga vplivala, kaj šele, da bi zaradi moje kode s popustom kdo množično kupoval izdelke. 

Me je pa vedno zanimalo, kaj se dejansko zgodi, če se na takšen komentar odzoveš!

In sem se! Odzvala sem se na tri takšne komentarje in rezultat je  bil kar precej pričakovan! 😂

Ponudba #1:

Prva trgovina, kjer prodajajo ročno izdelan nakit, mi je najprej sporočila, da imam prekrasen profil in da bi z veseljem sodelovali z mano.

Po nekaj vljudnostnih frazah in pohvalah pa smo prišli do točke, kjer so mi napisali, da bi bili zelo veseli, če kupim njihove zapestnice in jih seveda tudi objavim na svojem profilu. Pri tem jih seveda moram tudi označiti.

Pošljem jim naj tudi svoj naslov, da mi bodo zapestnice lahko čim prej poslali. Hkrati pa gre določen procent od mojega nakupa v dobrodelne namene, torej res nimam kaj razmišljati! 

Ponudba #2:

Naslednja je bila trgovina z oblačili. Na moj odgovor se niso odzvali. 

Ponudba 3#:

Tudi tukaj je šlo za spletni butik z oblačili in takoj mi je bilo jasno, da je na delu bot. Pri prejšnjih dveh nisem bila tako prepričana. V tem primeru pa sem v manj kot minuti prejela sporočilo nazaj in vidno je bilo, da gre za avtomatsko pošiljanje. 

V ponudbi so mi napisali, da bi kot njihova ambasadorka prejela naslednje ugodnosti:

•50% popusta ob prvem naročilu

•40% popust na vsa ostala naročila

•25% personalizirano kodo, ki bi jo lahko posredovala svojim sledilcem in od nje dobila 30% zaslužka

•Vsak mesec bi se skupaj z ostalimi ambasadorkami potegovala za 500 dolarjev, ki bi jih lahko porabila v njihovi spletni trgovini.

Tale ponudba nikakor ni slaba. Če imaš solidno in zvesto bazo sledilcev, hkrati pa veliko nakupuješ preko spleta, se ti kak tak "deal" splača oz. ga lahko resnično izkoristiš sebi v prid.

Žal pa v veliki večini primerov gre samo za to, da ti zapravljaš svoj čas in denar!

Če pa bi se res rada preizkusila kot vplivnica na Instagramu, si na svoj telefon naloži aplikacijo Influee. 

Na njej najdeš prave ponudbe podjetij, ki iščejo tako manjše kot velike vplivneže. Za objavo ali več objav, odvisno od tvojega dogovora, boš dobila tudi plačano. 

Tole pa že izgleda bolj zaupanja vredno, se strinjaš? ;)

Pripravila: Nina Skok

Fotografije: Osebni arhiv, Profimedia, GIPHY

Preberi še: Znanost potrjuje: Če boš vsako jutro naredila TO, se bo tvoje počutje ZELO izboljšalo

Priporočamo tudi: WTF? Kim Kardashian in Kanye West imata BIZAREN hobi, ki ni jasen nikomur