Aktualno Promocijsko sporočilo

Cheerleading: Postani uspešna trener(ka) cheerleadinga!

12. 11. 2018
Cheerleading: Postani uspešna trener(ka) cheerleadinga! (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

Cheerleading v Sloveniji obstaja že več kot 20 let, a v zadnji letih pridobiva veljavo tudi v bolj formalnem smislu.

Tekmovalni šport je en najboljših slovenskih produktov, ki jih Slovenija s pridom "trži" v mednarodnem športnem prostoru. Slovenci smo športni narod - in ne samo to, smo izjemni športniki v zelo široki paleti športov, ki jih v Sloveniji poznamo.

Eden takih, ki si počasi, a vztrajno zagotavlja svoje mesto pod slovenskim športnim soncem je tudi Cheerleading.

Panoga v Sloveniji obstaja že več kot 20 let, v zadnji letih pa pridobiva veljavo tudi v bolj formalnem smislu. Cheerleading je vključen v projekt "Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022", ki ga sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in EU iz Evropskega socialnega sklada.

Za strokovne delavce v cheerleadingu je izjemnega pomena, da imajo možnost usposabljanja in licenčne seminarje obiskovati brezplačno ter, da jim znanje podajajo strokovnjaki, ki jih morda povprečen "cheerleaderski žep" drugače ne bi prenesel.

Možnost sodelovanja v projektu je za razvoj panoge, tj. cheerleadinga, izjemnega pomena - tako v smislu množičnosti kot v smislu vrhunskosti.

Da je znanje in kontinuiran razvoj kadrov naša konkurenčna prednost pred velikimi narodi, se zavedajo tudi na Olimpijskem komiteju Slovenije, kateremu je pristojno ministrstvo zaupalo izvedbo projekta.

Zainteresirani javnosti bo na voljo obsežna ponudba kakovostnih programov usposabljanj in licenčnih seminarjev na področju športne rekreacije, športa otrok in mladine, športa invalidov, kakovostnega in vrhunskega športa v kar 95 panogah.

Za več informacij o brezplačnem usposabljanju strokovnih delavcev v športu 2018–2022 obišči in spremljaj usposabljanje.olympic.si.

Avtor: Martin Tuš

Vse aktualne razpise si lahko ogledaš TUKAJ!