Če si po poklicu TO, boš v Sloveniji zdaj TAKOJ dobila službo (ja, še to sekundo)

Če delaš v TEM poklicu, je povpraševanje celo tako veliko, da lahko kar sama postavljaš svoje pogoje. 😉 Si prav ti med srečnicami? 

Če si po poklicu TO, boš v Sloveniji zdaj TAKOJ dobila službo (ja, še to sekundo) (foto: Profimedia) Profimedia
12. 8. 2022

V drugem četrtletju je bilo razpisanih skoraj 25.900 prostih delovnih mest, kar je za šest odstotkov več kot v prvem. Kar v osnovi pomeni, da je po podatkih statističnega urada število prostih delovnih mest v naši državi doseglo najvišjo raven od leta 2008. 

Največ prostih delovnih mest pa je mogoče najti v TEJ panogi ... 

Govorimo seveda o gostinstvu! Na statističnem uradu so namreč nevedli, da je za delo v gostinstvu bilo razpisanih za skoraj 560 oz. četrtino prostih delovnih mest več kot v prejšnjem četrtletju.

V tišini se je ločila tudi TA zelo znana SLO TV voditeljica (ki ta hip vodi kar 2 oddaji) 💔

Povpraševanje je bilo tokrat večje kot pred enim letom v vseh področjih dejavnosti razen v rudarstvu, predelovalnih dejavnostih in poslovanju z nepremičninami.

Sicer pa se je na letni ravni povpraševanje po novi delovni sili povečalo za četrtino, kar pomeni za skoraj 5100 prostih delovnih mest več.

Tudi sicer vse več povpraševanja po delavcih

Število zasedenih delovnih mest je bilo na letni ravni za 19.300 višje. Omenjeno število po navedbah statistikov konstantno raste od drugega četrtletja 2014, izjema je bilo drugo četrtletje 2020, ko je izbruhnila epidemija covida-19.

Razkrivamo: TA prestižen avto vozi Luka Mesec (nihče se ga ne bi branil)

Na četrtletni ravni je bilo na ravni države skoraj 2300 zasedenih delovnih mest več. V tem obdobju so intenzivneje zaposlovali delodajalci z 10 in več zaposlenimi osebami, saj se je pri njih število zasedenih delovnih mest povečalo za 2500. Po drugi strani se je pri manjših delodajalcih, z enim do devet zaposlenimi osebami, število zasedenih delovnih mest nekoliko zmanjšalo.

Preberite več na Metropolitan.si

Fotografije: Profimedia