Boš dopustovala na Hrvaškem? Meteorologi razkrivajo, kakšno vreme te čaka (glede na to, kdaj greš)

Napovedali so tudi, kdaj nas čakajo obdobja slabšega vremena in kdaj se je počitnicam ob morju (no, vsaj če si ne želiš dežja) bolje izogniti. 

Boš dopustovala na Hrvaškem? Meteorologi razkrivajo, kakšno vreme te čaka (glede na to, kdaj greš) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 6. 2022

Šole je konec in to lahko pomeni le eno - začetek počitnic. Če se tudi ti v teh dneh odpravljaš na Hrvaško, potem nujno preveri, kakšno vreme te čaka.

Hrvaški meteorologi za letošnje poletje napovedujejo nadpovprečno visoke temperature, kar še posebej velja za julij in avgust, ko napovedujejo večja temperaturna odstopanja. 

13 hrvaških najlepših plaž, ki jih boš želela obiskati TO poletje (popolne tudi za družinice 😍)

Po njihovih napovedih, bo to poletje minilo v znamenju vročinskih valov, za katere pa žal še ni mogoče konkretno napovedi, kdaj in koliko časa bodo trajali.

Rekordne temperature

"Kar zadeva padavine, bo po ocenah hrvaških vremenoslovcev poletna sezona bolj suha od povprečja. Ker pa so za poletja značilni močnejši nalivi, se tudi to poletje obetajo krajevne plohe, ki bodo ponekod obilnejše", pišejo na portalu N1. 

Vročino bo tako spremljala suša, ki naj bi bila manj izrazita kot leta 2021, nevihte pa vremenoslovci napovedujejo za drugo polovico sezone.  

Fotografije: Profimedia