Zakaj nimam fanta? (iskrena izpoved naše novinarke)

Med desetimi najboljšimi prijateljicami imata samo dve fanta. To ni trenutno stanje, to je največji odstotek, kar smo ga kdaj dosegle. Berem spletne medije, gledam televizijo, poslušam starejše in dobim občutek, da imajo očitno vsi drugi ljudje na svetu partnerja ali pa bi ga morali imeti.

Zakaj nimam fanta? (iskrena izpoved naše novinarke) (foto: Shutterstock) Shutterstock
21. 12. 2018

Najpomembneje je, da ga punce ujamemo, da se naučimo ugajati mu in da takoj, ko se razidemo, poskrbimo, da naokoli pride novi. In ko nekomu povem, da nimam fanta, me debelo pogleda in z odprtimi usti vpraša: zakaj?

Včasih sem mislila, da ne poznam odgovora, in ljudem pustila, da so lahko ugibali, kaj je z mano tako zelo narobe.

Danes želim opravičiti vse samske punce, čeprav te opravičila sploh ne potrebujejo, in dokazati, da samskost ni žalostno stanje, v katerem se znajdejo nesrečne punce, ampak odločitev, ki ne zahteva veliko napora, ampak le nekaj zdrave pameti.

Ne bom se zadovoljila z nekom, ki mi ni popolnoma všeč. Ja, izbirčna sem. Na žalost, dragi svet, nisem pripravljena znižati standardov.

Če so to, da me fant privlači, je prijazen, ambiciozen in noče obenem hoditi še z drugimi dekleti, previsoki standardi, potem sem veliko raje sama. Ko je prijateljica pustila bivšega fanta, je ta svojemu kolegu potožil, da ne razume, zakaj, saj je ni nikoli udaril. Jaz pravim, še dobro, da sta imela zvezo na daljavo.

Samska sem, ker vem, kaj hočem in česa nočem. Če težave zavoham, preden si on zapomni moje ime, enostavno ne bom čakala, da se slutnja spremeni v realnost.

Želim si nekoga, ki me bo vlekel naprej, ali pa me na moji poti vsaj ne bo oviral. Ne potrebujem nikogar, zaradi kogar bi se neprestano sekirala, se spraševala in poslušala ugotovitve, do katerih sem sama prišla že zdavnaj.

Ne potrebujem fanta, ki se mu je odveč truditi zame, me včasih postaviti na prvo mesto, se zame odpovedati drugim ženskam. Skozi življenje znam namreč zelo uspešno priti tudi sama. Za približke meni všečnih fantov se zavoljo tega, da bom pač imela nekoga, namreč tudi jaz ne nameravam razdati.

Poleg tega pa bi bilo to od mene do njega zelo grdo. Ko pride do točke, ko je treba razkriti vse karte in se odločiti, kam vse skupaj vodi, si odgovore 'ne vem' in 'mogoče', vedno interpretiram kot 'ne'. Če se fant ne zna odločiti, se bom jaz odločila namesto do njega.

Če bi si zares želel biti z mano, bi to zelo dobro vedel. Vriskniti bi moral 'da' oziroma bi že na prvem mestu on moral vprašati mene, in ne čakati na trenutek, ko bo meni presedlo to neskončno ugibanje.

Za moškimi ne mislim klečeplaziti, jih izsiljevati, rotiti ali manipulirati z njimi. Kakšen je užitek zveze, če se zavedaš, da si partnerja skoraj prisilil v to, da je s tabo, in ga pripeljal do tega, da se je navadil?

Morda se težava skriva tudi v prioritetah.

Mogoče punce, ki smo vedno ali dolgo samske, iskanja partnerja ne postavljamo visoko na lestvici naših prioritet in si posledično za to aktivno ne prizadevamo.

Moji cilji niso ustvarjanje družine in poroka, uspeha pa ne pogojujem z ulovom moškega, vrednega milijon evrov, ki mi bo prislužil zavidanje drugih žensk.

Živimo v vedno manj patriarhalni družbi, v kateri stopnja samskih ljudi narašča. Punce brez fantov zato nismo pojav, ki bi ga bilo treba strpati v hišo eksperimentov.

Svet se boji samskih ljudi, še bolj pa se boji starih samskih ljudi, kaj šele starih samskih žensk.

Žensk, ki so za družbo izgubile ves seksapil (najpomembnejšo žensko lastnost v očeh te civilizacije) in niso na varnem v objemu svojega moškega, pospravljene v škatlico tistih, ki so se že samoizpolnile in ne bodo več brezglavo divjale po svetu tistih, ki še vedno iščejo princa.

Samske punce kljub vsem slabim izkušnjam ne zapiramo vrat fantom, ki so pripravljeni poskusiti srečo, in prav rade bi jih osrečile tudi me. Dokler se ne bomo zaljubile, bomo pač samske. Tako ali drugače srečne do konca svojih dni.

Napisala: Anamarija Lukovac

Preberi še: HOROSKOP: Teh 6 astroloških znamenj bo v 2019 našlo LJUBEZEN

Priporočamo tudi: Tako LJUBI pravi moški (ne zadovolji se z manj od TEGA)