10 stvari, ki jih potovalni blogerji sledilcem ne razkrijejo

Večina Instagramerjev in drugič vplivnežev nam življenje prikaže v najlepši luči. Kot bi se vsako jutro zbudili z razgledom na morje, kozarcem šampanjca in jagodami. Pa je res vse tako rožnato?

10 stvari, ki jih potovalni blogerji sledilcem ne razkrijejo (foto: Unsplash/Mesut Kaya) Unsplash/Mesut Kaya
4. 9. 2018

1. Potovalni blogerji nimajo pravega doma

Večina potovalnih blogerjev nima stalnega stanovanja, saj so vedno na poti. Prav tako ta na začetku blogerske poti predstavlja velik strošek, zato novodobni Insta-nomadi dneve preživijo v tujih sobah, njihove stvari pa ponavadi čakajo v najetem skladišču.

2. Slike mrzlično obdelujejo

Večina fotografij, ki jih vidiš na Instagramu, je obdelanih s filtri, ki destinaciji pričarajo pravljične barve in s tem tudi nerealna pričakovanja tistim, ki se kasneje znajdejo na isti plaži. Najbolj priljubljen program za obdelavo je Lightroom, med manj profesionalnimi pa je zelo učinkovit tudi Snapseed.

3. Zelo dobro zaslužijo

Čeprav se potovalni blogerji namučijo, da osvojijo brezplačne nočitve v dragih hotelih, si najbolj uspešni to brez skrbi lahko privoščijo. Njihove objave na socialnih omrežjih so precej dobro plačane, saj so ambasadorji znamk, katerih glaven vir zaslužka je reklamiranje produktov ali storitev.

4. Potovanja niso počitnice

Zdi se, da se luksuzne hotelske sobe in ogromne jahte kar same od sebe znajdejo v vsakdanu vplivnežev. Na potovanjih blogerji delajo, kar pomeni, da ni časa za oddih. Veliko jih dneve preživi na nogah, ker iščejo popolne lokacije za fotografiranje, večere in noči pa preživijo v hotelski sobi, kjer pišejo ponudbe, objavljajo bloge in poste ter se dogovarjajo s strankami.

5. Potovalni blogerji vstajajo zelo, zelo zgodaj

Si že slišala za izraz 'Golden Hour' oz. zlata ura? To je čas tik pred sončnim vzhodom in zahodom, ko je naravna svetloba najlepša. Prav tako se takrat izognejo veliki možici turistov.

6. Le redko kupujejo oblačila

Čeprav se ti zdi, da imajo potovalni blogerji poleg popolnega življenja še popolno garderobo, se motiš. Veliko jih oblačila dobi od sponzorjev, nekateri pa se dogovorijo, da izbrana oblačila preprosto vrnejo v trgovino.

 

Which coloured house would you live in? 🏠 Managed to find buildings to perfectly match my dress so had to pose with them of course 👗 not photographed: the amount of times I had to dodge cars coming up behind me to get this photo 😂 it always seems like you find a calm street and then the minute you start to take photos every car decides to use that route... anyone else? Anyway, at least my dress is cute? Couldn’t resist buying this for myself ✨ #EmSheldonStyle -> shop the outfit by following me on the @LIKEtoKNOW.it app or click the link in my Instagram bio as I link every outfit there http://liketk.it/2wVJj #LTKunder50 #LTKstyletip #LTKwedding #LTKeurope #VisitWales #Tenby #TopshopStyle #TopshopGirls #PrettyLittleInspo #Wales

A post shared by Em Sheldon (@emshelx) on

7. Zbirajo foto rekvitize

Vedno morajo biti pripravljeni na popolno fotko, zato jih veliko s seboj vedno nosi vsaj nekaj rekvizitov, ki naredijo fotografijo posebno - zanimivo torbico, velik klobuk ali kupe sončnih očal in nakita. Med najbolj priljubljene dodatke sodijo še sveče, rože, časopis, hrana in koktejli.

 

A post shared by TRAVEL COUPLE♡ Michelle&Adrián (@wander.love.eat) on

8. Vedno gre kaj narobe ... samo da potovalni blogerji tega ne objavijo

Njihovo življenje ni popolno. Veliko je neprespanih noči, maratonov na letališču, težkih kovčkov in samotnih dni v hotelu. Vsakemu se je že kdaj zgodilo, da je zamudil vlak, se izgubil ali so ga okradli, vendar se te stvari preprosto ne znajdejo na Instagramu.

9. Za dopust niso vedno plačani

Včasih si tudi blogerji želijo resničnega počitka, zato počitnice plačajo sami.

10. Pogrešajo družino in prijatelje

Življenje "iz kovčka" je za nekatere blogerje še posebej težko. Pogrešajo ljubljene osebe in dom, včasih jih ne vidijo več mesecev, vendar je to njihova služba.

Vir: cosmopolitan.de

Fotografije: Instagram/@yourpassport, Unsplash.com/@Mesut Kaya

Preberi še: Na tem gradu iz Disneyjeve pravljice lahko preživiš čarobne medene tedne

Priporočamo tudi: Stvari, ki jih je dobro vedeti, ko greš kampirat!