Ta živila (najdeš jih doma!) ti pomagajo zmanjšati brazgotine po aknah!

Problematične akne ter 'ruvanje' po obrazu za časa pubertete lahko na koži pusti nadležne brazgotine, ki jih je sicer res težko popolnoma odstraniti, lahko pa njihov videz vsaj ublažimo.

Ta živila (najdeš jih doma!) ti pomagajo zmanjšati brazgotine po aknah! (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2017

Lahko si pomagaš z živili, ki jih najdeš v domači kuhinji ali pa s profesionalnimi postopki v kozmetičnih salonih.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako lahko zmanjšaš brazgotine po aknah:

1 Limonin sok

Enkrat do dvakrat na teden na problematični del kože nanesi majhno količino limoninega soka, pusti, da deluje do deset minut in nato speri z obilo mlačne vode.

Po tem postopku kožo primerno navlaži. Limonin sok namreč pomaga, da posvetli razbarvanost kože, ki je posledica pregrobega stiskanja mozoljev.

2 Kokosovo olje

Kokosovo olje je zdravilo za marsikatero obolenje in ga je na splošno dobro tudi vsak dan uživati, pomaga pa tudi pri brazgotinah. Na obraz ga lahko naneseš vsak večer, tako kot bi to storila s kremo.

3 Kamilični čaj

Vsak dan si privošči kamilični čaj, saj že dolgo velja za naravno zdravilo proti aknam. Namočene svetove ali vrečke s kamiličnim čajem si lahko daš tudi na obraz, saj kožo pomirja in jo navlaži.

4 Piling

Piling je dobra stvar. Vendar pri tem ne pretiravaj. Privošči si ga največ dvakrat na teden in še to samo v primeru, če je koža sicer zdrava.