Si tudi ti ves čas narobe čistila kožo na obrazu?

Brez skrbi. Tudi mi. In kako je prav?

Si tudi ti ves čas narobe čistila kožo na obrazu? (foto: Profimedia) Profimedia
22. 11. 2017

Dobra nega kože vsebuje tri osnovne korake: čiščenje in tonificiranje, nego ter zaščito. In mi smo se tokrat nekoliko bolj poglobili v pravilno čiščenje. Beri spodaj.

1. korak: Čiščenje in tonificiranje

Temeljito čiščenje je prvi korak učinkovite nege kože. Tako odstranimo umazanijo, pot, sebum in ličila ter kožo pripravi na nego. Očiščena koža lahko bolje vpije aktivne sestavine negovalnih izdelkov.

Tonificiranje pa odstrani vse sledove čistilnega izdelka, osveži kožo in ji povrne naravno pH-vrednost.

In kako pravilno čistiti in tonificirati kožo?

Temeljito redno čiščenje kože je sestavljeno iz dveh glavnih postavk: čistilnega mleka ali gela, ki mu sledi tonik. Če imaš naličene oči, je kot tretji korak rednega čiščenja kože priporočljiva uporaba posebnega odstranjevalca ličil za oči.

1. ČISTILNO MLEKO ALI GEL

Izberi čistilni izdelek, ki ustreza tvojemu tipu kože. (Če ne veš, kakšen je tvoj tip kože, se udeleži testiranja kože, ki bo potekalo v novembru in decembru v lekarnah po Sloveniji.) Čistilno mleko je najboljše za kožo, ki je nagnjena k suhemu tipu. Za normalno, mešano ali mastno kožo priporočamo čistilni gel.

2. TONIK

Tonificiranje odstrani še zadnje sledove čistilnega izdelka, osveži kožo in ji povrne naravno pH-vrednost. Tonik nanesi z blazinico vate, s katero nežno obriši obraz.

3. ODSTRANJEVALEC LIČIL ZA OČI

Za nežno odstranjevanje ličil s trepalnic in občutljivega predela okrog oči. Najbolje je, da odstranjevalec ličil za oči naneseš na blazinico vate in z njo nežno obrišeš predel oči.

Čiščenje je še posebej pomembno pri koži, nagnjeni k aknam, saj pomaga ohraniti njeno naravno zdravo ravnovesje in spodbuja naravni proces regeneracije.

2. korak: Nega

Negovalni izdelki navlažijo in nahranijo kožo. Mnogi tudi delujejo na določene težave s kožo in jih odpravljajo.

3. korak: Zaščita

Zaščita pred soncem je pomembna v dneh, ko je koža izpostavljena škodljivim UV-žarkom: ti so glavni vzrok za prezgodnje staranje kože. Sicer večina dnevnih krem že vsebuje ZF 15.

Vir: Eucerin.si