Dornan iskreno o "bizarnem snemanju" filma Petdeset odtenkov sive

Jamie Dornan, glavni junak težko pričakovanega filma Petdeset odtenkov sive, je po dveh velikih tragedijah tolažbo in srečo našel ob soprogi Amelii Warner, ki mu je pomagala prebroditi najbolj bolečo izgubo v življenju.

Dornan iskreno o "bizarnem snemanju" filma Petdeset odtenkov sive (foto: Profimedia) Profimedia
26. 1. 2015

Dvaintridesetletni severnoirski igralec, model in glasbenik Jamie Dornan, ki ga bomo v romantični drami Petdeset odtenkov sive že februarja lahko gledali v vlogi glavnega junaka Christiana Greya, je v enem svojih zadnjih intervjujev z olajšanjem priznal:

"Sedem mesecev sem vezal ženske ter bil spolni odvisnik, psihopat in serijski morilec, zdaj pa mi je že dovolj tega!"

Zdi se, da si je pošteno oddahnila tudi njegova soproga, prav tako 32-letna angleška igralka in glasbenica Amelia Warner, ki mu je delala družbo na letošnji podelitvi zlatih globusov.

Dornan

Privlačni Jamie se v središču medijske pozornosti namreč ni znašel le zaradi glavne vloge v omenjenem filmu, ampak se je proslavil tudi zahvaljujoč priljubljeni britanski seriji Lov, ki jo lahko gledamo tudi v Sloveniji in v kateri ob Gillian Anderson upodablja serijskega morilca.

Čeprav je serija požela gromozanski uspeh in postala izredno popularna, pa tisto najboljše, kar ponuja Jamie, šele sledi, in sicer prav v težko pričakovanem filmu Petdeset odtenkov sive.

Zelo zadržani lepotec pa poudarja, da ga status svetovnega zvezdnika, ki mu ga je zagotovila vloga gospodiča Greya, niti najmanj ne veseli.

Med drugim tudi zato ne, ker je imel letos – kot pravi – med snemanjema serije in filma le sedem prostih dni! Pred dobrim letom dni je postal očka in zaradi prezaposlenosti ni mogel opazovati hčerke, kako raste, ni mogel biti priča njenim prvim korakom ... Tudi samo snemanje filma ta postavni zvezdnik, ki ga je njegova soigralka Dakota Johnson označila za najspodobnejšega človeka, ki ga je kdaj spoznala, opisuje kot bizarno.

"Niti v najbolj norih sanjah si nisem predstavljal, da bom moral te stvari početi pred kamerami. Pred vrnitvijo domov, k soprogi in otroku, sem se dolgo prhal, da bi ta lik povsem spral s sebe," je iskreno opisal snemanje filma, ki naj bi v kina prišel za valentinovo.

Nekdanji fant angleške igralke in pevke Keire Knightley, ki jo je ljubil med letoma 2003 in 2005, v intervjuju ni skrival dejstva, da je imel na poslovnem področju doslej veliko sreče. Keira

"Nikoli nisem bil frajer, na katerega 'padajo' ženske. Z obrazom naivneža niti nisem pričakoval takšnih filmskih vlog, a življenje mi je pripravilo velika presenečenja in za zdaj se še znajdem v tem kaosu," je dejal Jamie, ki je izredno skrivnosten, ko gre za njegovo zasebno življenje.

Znano je le to, da ga je nad igralstvom navdušil oče Jim, po poklicu ginekolog, ki si je v mladosti prav tako želel postati igralec, da ima dve starejši sestri in da je mamo Lorno, ki je delala kot medicinska sestra, izgubil že pri 16 letih.

Besen zaradi mamine smrti

"To so bili najhujši trenutki v mojem življenju. Družina mi je tajila, da mama boleha za rakom. Še dandanes občutim bes zaradi njene prezgodnje smrti. Samo leto dni po tem, ko sem izgubil mamo, so moji štirje najboljši prijatelji umrli v prometni nesreči. Mislil sem, da nikoli več ne bom prišel k sebi. Toda če imaš ob sebi pravo osebo, se tudi največje rane zacelijo," je izjavil Jamie, ki je imel pri tem v mislih seveda svojo soprogo Amelio. 

Napisal: Tim Jeras za revijo Nova