Zlate ribice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Mi smo mel pred leti tut zlate ribice v akvariju, pol pa enkrat zvečer opazim, da so vse na hrbtu. Noben ni vedu zakaj.
No, pol pa nasledn dan bratec pove, da je zliu mal čistila za okna notr in, da so se začele obračat on jih je pa ceu dan nazaj na trebuh obraču (Sej pol ko je povedu, smo se res spomnal, da je ceu dan biu pr akvariju )
Pol jih pa nismo več mel, čeprav je zdej brat že dost velik, da bi blo varno.
No, pol pa nasledn dan bratec pove, da je zliu mal čistila za okna notr in, da so se začele obračat on jih je pa ceu dan nazaj na trebuh obraču (Sej pol ko je povedu, smo se res spomnal, da je ceu dan biu pr akvariju )
Pol jih pa nismo več mel, čeprav je zdej brat že dost velik, da bi blo varno.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
little bee - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 5. 2007
ja jst sm mela tud k sm bla majhna. pol smo šli pa enkrat na morje in smo bratu rekli nej jih on hrani... in pridemo mi z morja pa so vse trih hrbtno plavale. jst itak takoj v jok... sam noben pa ni vedu zakaj se je to zgodil. no pol smo pa ugotovil, da se mojemu preljubemu bratcu ni hotlo vsak dan hrane jim dajat in jo je dal sam enkrat v veliki količini...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
verjamem, da ko si kupla ribo nisi v roke vzela niti zastonj Sera revije ki jih dobuš v zoo trgovinah
zlate ribe živijo tudi do 20 let in več najstarejša znana je clo 40 let doživela, tko da tvoja riba nima nobenga namena umret še od starosti, kvečjemu bo umrla od napihnjenosti in preveč hrane.
sploh ne razumem kako imate nekateri lahko živali brez da bi najmanjše osnove vedl o njih.
zlate ribe živijo tudi do 20 let in več najstarejša znana je clo 40 let doživela, tko da tvoja riba nima nobenga namena umret še od starosti, kvečjemu bo umrla od napihnjenosti in preveč hrane.
sploh ne razumem kako imate nekateri lahko živali brez da bi najmanjše osnove vedl o njih.
-
Marilena - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
Sama sem imela zlato ribico, ki je živela 10 let in je žal svojo prvo polovico življenja preživela v bučki. Kasneje smo kupili večji akvarij, saj je tudi sam zelo zrasla, zadnje leto pa je plavala na hrbtu (jedla je normalno, 1x na dan, ni bila predebela, tudi v bučki ni živela že par let, tak da ne bi znala točno povedat vzroka tega). Zdaj imam že kako leto ribico, ki sem jo pritovorla s tujine in morem rečt, da je zelo žilava zlatka. Živi v večjem akvariju prejšnje ribice in kaže, da bo tako še kar nekaj let.
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Da ribe dosežejo idealno velikost in starost ter, da se razmnožujejo, potrebujejo res idealne pogoje. To pa vključuje tako parametre vode, primerno ureditev akvarija, kot tudi optimalno akvaristično opremo. Vsaka riba ima svoje zahteve ... nekatere potrebujejo mehko, druge trdo vodo, nekatere kislo, druge bazično itd. itd. Poleg tega je potrebno paziti na raven nitratov in nitritov v akvariju, katerih količina v akvariju se običajno poveča zaradi nečistoče in neprimernega filtra.
Za najboljše informacije se obrnite na najbolj znan slovenski akvaristični forum (ne vem, če je dovoljeno objaviti spletni naslov), lahko pa kontaktirate mene na ZS, saj imam za sabo že kar precej akvarističnih izkušenj (od začetniških tegob do zdravih ribic, ki se razmnožujejo).
Za najboljše informacije se obrnite na najbolj znan slovenski akvaristični forum (ne vem, če je dovoljeno objaviti spletni naslov), lahko pa kontaktirate mene na ZS, saj imam za sabo že kar precej akvarističnih izkušenj (od začetniških tegob do zdravih ribic, ki se razmnožujejo).
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Joooj, jst pa ne vem, kaj nej nardim
Ena ribca se mi že tretji dan matra, leži na dnu akvarija, men tko zgleda, k da ne mor plavat, ampak drgač zgleda, da ni bolna al pa kej. Splavala je notr v eno votlino (k mam v akvarju tak plastičn štor) in pomojem si je notr kej poškodvala al kaj, ker sploh ne mor več plavat, ampak se ful trud, da bi. K sm jim dala za jest, se je tko matrala, da bi splavala na vrh in jedla, pa ni mogla Zgleda bo od lakote umrla...Kaj nej nardim, men je tko bed ???
Ena ribca se mi že tretji dan matra, leži na dnu akvarija, men tko zgleda, k da ne mor plavat, ampak drgač zgleda, da ni bolna al pa kej. Splavala je notr v eno votlino (k mam v akvarju tak plastičn štor) in pomojem si je notr kej poškodvala al kaj, ker sploh ne mor več plavat, ampak se ful trud, da bi. K sm jim dala za jest, se je tko matrala, da bi splavala na vrh in jedla, pa ni mogla Zgleda bo od lakote umrla...Kaj nej nardim, men je tko bed ???
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]