testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 28. Feb. 2010 21:20

^^Pa so ok mercatorjeve britvice?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 01. Mar. 2010 0:06

Evo UG imam nekaj nove kozmetike za na belo listo:

YVES ROCHER (dekorativa, negovalna k., nega las) Majo tudi slo. spletno stran.

ARGITAL (negovalna k., nega las, zobne paste)

FRENCHTOP NATURAL CARE PRODUCTS (HENNA PLUS, SKINWONDER, TROPICAL BROWN, AVALON, NEW CHAPTER-neki od teh mamo že na beli listi, ampak ne vem, če vse prodajajo pri nas)

PRIMAVERA (negovalna k.)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 01. Mar. 2010 0:47

Ajča napisal/-a:Oh UG84, zdej pa res ne bom nikoli več marsa jedla, in čipsa,..
Marsu sem pa mail poslala, čeprav ga verjetno ne bo nihče prebral, ampak sem mogla v svojem emocialnem stanju jim pojasniti, da je med dejanjem: živali počasi mučiti/ubijati, kadar ni potrebe in bodočimi serijskimi morilci, velika povezanost.

Si dobila kak odgovor od njih? (predvidevam da ne, a? )
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 01. Mar. 2010 7:55

haley napisal/-a:Evo UG imam nekaj nove kozmetike za na belo listo:

YVES ROCHER (dekorativa, negovalna k., nega las) Majo tudi slo. spletno stran.

ARGITAL (negovalna k., nega las, zobne paste)

FRENCHTOP NATURAL CARE PRODUCTS (HENNA PLUS, SKINWONDER, TROPICAL BROWN, AVALON, NEW CHAPTER-neki od teh mamo že na beli listi, ampak ne vem, če vse prodajajo pri nas)

PRIMAVERA (negovalna k.)

Dodano :) Poskusite pa res dodajati samo tisto, kar se pri nas dobi. Za tujino bi bil seznam še vsaj 10x daljši.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 01. Mar. 2010 11:12

YVES ROCHER je na beli :jump: Ko sem bla v Španiji, mi je bila njihova negovalna kozmetika super, ampak takrat še nisem bila pozorna na podjetja ki ne testirajo, zdej grem pa letos spet tja pa sem ravno hotla preverit in sem res vesela, ko sem tole prebrala. haley prou polepšala si mi dan :bussi:
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 01. Mar. 2010 12:16

^^Me veseli :wink: drugače imajo pa tudi slovensko spletno stran prek katere se lahko naroča, če se ne motim.

UG-se skušam osredotočit na tisto kozmetiko, ki jo prodajajo pri nas, ampak enostavno za vse stvari ne vem, če jih imajo pri nas.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 01. Mar. 2010 22:59

PREDEN SKOČITE V LUFT, KO BOSTE VIDELE LISTO PODJETIJ NAJ OBRAZLOŽIM :)

Listo podjetij, ki ne testirajo na ivalih bom posodobila. Na dva dela. Na belo, kjer se nič ne testira inna sivo, kjer so vprašljive sestavine (t.j. niso testirni le končni proizvodi, kaj pa se v procesu pridobivanja proizvoda dogaja pa ni znano).

Ker je podatko veliko bom delala in objavljala po delih.

Ko bo nastajala siva lista vas prosim za pomoč. Podjetjem na sivi listi bo potrebno poslati mail z naslednjo vsebino:

'As a consumer of your products I am aware of the fact that you do not test final products on animals but I would very much like to know if you conduct animal testing on the ingredients used for your final products, or if you have anyone else conducting these tests on your behalf'

Odgovore mi sporočite, pa pazite, da vam zares odgovorijo glede SESTAVIN.

Hvala!
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 01. Mar. 2010 23:02

Ful bi blo zakon, če bi objavila tud črno..? :( :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 01. Mar. 2010 23:23

Kako pa to da se je isadora premaknila iz bele na sivo?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 02. Mar. 2010 7:32

Evelny, prav bom tudi črno :)

Sessa, nima potrditve glede sestavin. Bomo zdej mal bolj strogi. Veliko jih namreč napiše da ne testira končnih proizvodov, amapk sestavine zanje pa vseeno še kar naprej testirajo. Veliko pa jih tega tudi ne dela, zato je pošteno, da jih med seboj ločimo.

Za sivo listo bomo preverjali z maili, tako da vas prosim za pomoč
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 02. Mar. 2010 7:33

mene pa zanima, če mi lahko katera priporoči deodorant (ki se ne testira na živalih), je dober (prikrije vonj recimo čez dan) in nima nekega močnega vonja (da se lahko še uporabi parfum). aja, pa bolj sem nagnjena k roll-on.

p.s. UG84: kako bi to zgledalo, da mi pošiljamo maile? tem ki so že na sivi listi? in verjetno bi se mogli nekak dogovoriti, da ne bomo poslali enim 5 istih mailov, nekaterim pa nobenega :?
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 02. Mar. 2010 7:38

Hm....ja, maš prav. Ko bo katera komu poslala, naj mi na zs napiše, jaz bom pa takoj zraven firme napisala ''čakamo odgovor''. Pa bomo vsi vedeli.

Deodorant so punce od Alve pohvalile. Povečini nimajo nekih močnih vonjev, je pa razlika al iščeš deo ali antiperspirant (vsebuje aluminij za preprečevanje potenja). Imajo jih tudi v Melviti, samo jaz jih še nisem probala. Veliko jih pa od teh naravnih odpade zaradi alkohola...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 02. Mar. 2010 13:46

Jaz mam zdaj trenutno deodorant od Balee, sensitive. Izbrala sem ga zato, ker nima nobenega alkohola niti aluminija. Je pa v sticku. Na črnih oblačilih ne pušča madežev (je pa res, da se že iz navade bolj previdno oblačim). Ima zelo nežen vonj, komot lahko uporabiš parfum. Do tu so sami plusi torej, in to velki plusi.
Glede vonja pa je tako - če športaš al pa maš kako koži neprijazno majčko gor, se zna zgodit, da proti koncu dneva že mal oddajaš vonjave, ja. Za dan v pisarni al pa na predavanjih pa ni panike, zdrži komot.

Jaz ga res priporočam, no, itak je ful poceni, tak da če ti slučajno potem ne bo odgovarjal, ne zgubiš nič. Meni paše. Je pa s svetlo modrim pokrovčkom, sensitive, eden redkih, ki nimajo aluminija.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 02. Mar. 2010 16:13

gaby_ napisal/-a:mene pa zanima, če mi lahko katera priporoči deodorant (ki se ne testira na živalih), je dober (prikrije vonj recimo čez dan) in nima nekega močnega vonja (da se lahko še uporabi parfum). aja, pa bolj sem nagnjena k roll-on.

p.s. UG84: kako bi to zgledalo, da mi pošiljamo maile? tem ki so že na sivi listi? in verjetno bi se mogli nekak dogovoriti, da ne bomo poslali enim 5 istih mailov, nekaterim pa nobenega :?

Od alve je ok deodorant pa od sanctum (iz orce). Js se itak dost potim, tko da men ni noben deodorant dost, če pa nimaš tok problemv s potenjem ti bo pa zihr ok.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 02. Mar. 2010 16:15

UG po kakšnih kriterijih pa zdej razvrščaš kozmetiko na belo in sivo listo? Pregledaš vsako spletno stran posebej kaj imajo napisano glede testiranja ali kako?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov