testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 07. Feb. 2010 12:10

tole vse je pa pod marsovo firmo: http://www.mars.com/global/index.aspx

in pol so se tolko predrzni, da pisejo kako pomagajo ljudem, planetu itd.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 07. Feb. 2010 12:41

Včeraj zvečer sem pogledala dokumentarec Earthlings (2003). Da se dobit tudi slovenske podnapise.
Kaj naj rečem? Močno priporočam. Jaz sem se konkretno poglobila vase, svoje razmišljanje, delovanje...
Res, priporočam ogled vsem, ki vas ta tematika zanima. Vendar - vsebina ni lepa. Je grda. Trda. Zabriše te ob hladna, gnila, brezčutna tla. Sama sem bla tolko šokirana, da sn se zjokala. In vem, da, čeprav je film star 7 let in so nekateri posnetki stari tudi 15 let, da se zadeve na tem področju niso dosti spremenile. Vsekakor ne na boljše, kvečjemu na slabše. Kaj bom storila pri sebi, še ne vem. Še vedno sn mal pod vplivom včerajšnjega večera, moram si najprej glavo preluftat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 07. Feb. 2010 13:46

Si bom ogledala :? Kaj to si gledala kje po tvju al si si dol s računalnika potegnila?

Sem videla, da je kar nekaj delov dokumentarca...
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 07. Feb. 2010 15:01

Oh UG84, zdej pa res ne bom nikoli več marsa jedla, in čipsa,..
Marsu sem pa mail poslala, čeprav ga verjetno ne bo nihče prebral, ampak sem mogla v svojem emocialnem stanju jim pojasniti, da je med dejanjem: živali počasi mučiti/ubijati, kadar ni potrebe in bodočimi serijskimi morilci, velika povezanost.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 07. Feb. 2010 18:21

Tko bom rekla, bolj ko se poglabljaš v tole, bolj vidiš kako je to razširjeno in na doloeni točki se moraš odločiti kje postaviti mejo. Ampak ve punce tu gor ste vsaj v enem delu naredile korenite spremembe (BRAVO!). Nekateri (v tej temi jih ni) pa žal ostanejo slepi celo življenje in žal nikoli ne vidijo takšnih dokumentarcev, kot ste ga zgoraj omenile...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 08. Feb. 2010 14:21

Ja mene je tudi ta dokumentarec kar pretresel in sm bla še kar nekaj časa zamišljlena po njem. Vem, da sem naslednji dan komaj jedla kosilo, pa čeprav nisem mela na krožniku nobenga zrezka, ampak enostavno sm komaj jedla, ko sm se spomlna na tiste živalice :?
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 10. Feb. 2010 12:33

ne vem a sem ze vprasala ali nisem.... a OPI testira? to so lakci za nohtke :flower:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 10. Feb. 2010 20:45

^^Iz njihove spletne strani:
Neither OPI Nail Lacquers nor any other OPI product or service are subject to animal testing.

Bela lista torej :flower:

UG84 pa prosim te, da dodaš na listo še kozmetiko Mantra. Sem jo danes zasledila v dmju, imajo gor napisano, da ne testirajo na živalih in mislim, da je samo negovalna kozmetika-vidla sm neke čistilne gele in tonike.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 10. Feb. 2010 20:50

dodano, pupe :) hvala*
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 10. Feb. 2010 21:04

A bi se dalo črno listo tudi narediti? Ker vem, da se je za ene firme že tolikokrat vprašalo, na kateri listi so in bi bilo pomoje bolj razvidno, če bi obe listi bile gor.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 10. Feb. 2010 21:25

hvala :razz:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 11. Feb. 2010 7:32

Tamarra* napisal/-a:A bi se dalo črno listo tudi narediti? Ker vem, da se je za ene firme že tolikokrat vprašalo, na kateri listi so in bi bilo pomoje bolj razvidno, če bi obe listi bile gor.

Damo na glasovanje? Ste ostale za - bi vam pomagalo?
To seveda pomeni samo tiste, za katere se naj bi vedelo, da testirajo.

Zdej mi pa še povejte kako hočete da lista izgleda - tk kot je zdaj ali po blagovnih znamkah? Namre, na črni listi je pa veliko več multinacionalk, ki so manj znane po imenu kot po blagovnih znamkah. Minus - veliko daljša lista, nepregledno.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 11. Feb. 2010 14:56

^^Hm kaj pa vem. Jaz že kar vem kaj je na črni listi in grem v trgovini samo mimo tistih stvari. Mogoče pa vseeno neb bla napačna taka lista, da nekdo, ki še dobro ne ve katera znamka kam paše, da pogleda na to listo. Bolše pa kot, da se v tej temi neštetokrat sprašuje za ene in iste znamke, če testirajo.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 11. Feb. 2010 23:28

Ravno si pišem svojo cruelty free listo (da jo bom imela za v denarnico) in sem vidla, da si pod dekorativno kozmetiko napisala TWO FACED COSMETICS, imenuje se pa TOO FACED COSMETICS. Nočm nič slabga, sm upam, da boš UG popravila, da ne bo prišlo do kake zmede.

Pa prosim dodaj na listo še Makeup factory, sicer spada pod artdeco, ampak se mi zdi prav, da imamo tudi to zapisano (imamo tudi od ostalih blagovne znamke zapisane).

Hvala ti! :) :bussi:
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 12. Feb. 2010 11:12

meni je kul, da je sedaj razvrščeno po kategorijah, ker tako lažje najdem recimo kateri šampon za lase je ok, glede na to, da veliko znamk sploh ne poznam
lahko pa bi naredile tudi črno listo, škoditi ne more...
pa še to, na enem drugem forumu sem brala, da tudi Keune ne testira na živalih, imate ve kakšne informacije?
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov