testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 03. Feb. 2010 21:08

Če se da pri čistilih in kozmetiki, ni vrag da ne bi šlo pri čigumijih..ali pač :gruebel: Kar se tiče čipsa, je edini ki ga testirajo na živalih Pringles tako da tle tudi ni potrebn problem.

Mislim pa, da kar se tiče oblačil in tega izkoriščanja ki si ga omenila nikakor ne moreš primerjati s poskusi na živalih.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 03. Feb. 2010 21:10

nanamiša napisal/-a:Mislim pa, da kar se tiče oblačil in tega izkoriščanja ki si ga omenila nikakor ne moreš primerjati s poskusi na živalih.

Smem vprašat zakaj ne?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 03. Feb. 2010 21:13

Jz sem nekaj postov nazaj napisala, da je težko biti povsod 100%. Bolje je, da si izbereš nekaj podočij in tam dosledno slediš cruelty free načelu, kot pa da si malo tu malo tam, pa v bistvu nikjer hkrati. Nismo vsemogočni, žal. S tem, ko bomo dosledni na vsaj enem področju bomo več naredil kot pa da smo nedosledni na večih.

Vsak naj si izbere svoje področje, težko je biti na vseh frontah hkrati enako močan.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 03. Feb. 2010 21:19

^^ Se absolutno strinjam s tabo, da ne bo pomote.

Ampak vseeno ne razumem zakaj se izkoriščanje otrok ne more primerjati z mučenjem živali.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 03. Feb. 2010 21:27

Sem dosledna na enem področju, ki sem si ga zbrala. Glede na to, da največ denarja zapravim na tem področju, se mi zdi ok :) in poleg tega še vse družinske člane postopoma uvajam v to (ne da bi vedli :) - misija že skoraj uspešna) . Mislim, da sem več dobrega naredila, kot eden, ki je preobremenjen s tem, ga drugi čudno gledajo in posledično ne poslušajo. Korak za korakom grem in že delč sem prišla.
Ne rečem, da je katera izmed vas preobremenjena, ampak eni znajo s "teženjem" odvrniti druge, da bi se odločili za crueltyfree/pomoč komu/vegeterjanstvo
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 03. Feb. 2010 21:34

Mogoče si malo narobe razumela..nisem mislila v smislu, da je mučenje živali huje kot mučenje otrok. Nikakor. Samo na to temo ni smiselno primerjati trpljenje otrok in starejših ki jih izkoriščajo za oblačila. To je drugo področje. Se mi je zdelo da ne more enačiti tega, da če bo morala paziti pri čigumijih in čipsu, da potem še oblek ne bi smela več kupovati.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 04. Feb. 2010 11:36

Ajča napisal/-a:Sem dosledna na enem področju, ki sem si ga zbrala. Glede na to, da največ denarja zapravim na tem področju, se mi zdi ok :) in poleg tega še vse družinske člane postopoma uvajam v to (ne da bi vedli :) - misija že skoraj uspešna) . Mislim, da sem več dobrega naredila, kot eden, ki je preobremenjen s tem, ga drugi čudno gledajo in posledično ne poslušajo. Korak za korakom grem in že delč sem prišla.
Ne rečem, da je katera izmed vas preobremenjena, ampak eni znajo s "teženjem" odvrniti druge, da bi se odločili za crueltyfree/pomoč komu/vegeterjanstvo

Se strinjam s temle! :wink:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 04. Feb. 2010 11:53

UG84 napisal/-a:Malo sem premišljevala, odkrito rečeno ne vem za kakšne druge... :oops:

Bom zdej v vsaki trgovini pregledala katere čigumije mamo na izbiro, ker me že iz firbca zanima, če mamo pri nas sploh še kaj drugega kot samo Wrigley.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 04. Feb. 2010 17:02

nanamiša napisal/-a:a tako nerazumljivo sem napisala :oops: :P

Zanima me če je od hrane še slučajno kakšna stvar, ki jo testirajo na živali, ali je samo pri Marsu tako?

Seveda je.

Unilever group (Rama, Becel margarina; Knorr juhice; Lipton čaji; Hellmans majoneza...)

In pa NESTLE (Nesquick kakav, Nescafe kava; Thomy majoneza; Maggi juhe; Smarties bomboni; KitKat čokoladice; Baci bomboniera; Fitness kosmiči...), ki je lastnik Loreala.

Pa sem prepričana, da bi se tudi pri Kraftu (Milka, Jacobs) dalo najdit kake grehe.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 04. Feb. 2010 20:00

a tolk je tega :? bi mi lahko katera prilepila kakšno stran ali povedala kje to najdem, ker sem res preiskala že vse mogoče :gruebel:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 04. Feb. 2010 20:37

positive vibration napisal/-a:
nanamiša napisal/-a:a tako nerazumljivo sem napisala :oops: :P

Zanima me če je od hrane še slučajno kakšna stvar, ki jo testirajo na živali, ali je samo pri Marsu tako?

Seveda je.

Unilever group (Rama, Becel margarina; Knorr juhice; Lipton čaji; Hellmans majoneza...)

In pa NESTLE (Nesquick kakav, Nescafe kava; Thomy majoneza; Maggi juhe; Smarties bomboni; KitKat čokoladice; Baci bomboniera; Fitness kosmiči...), ki je lastnik Loreala.

Pa sem prepričana, da bi se tudi pri Kraftu (Milka, Jacobs) dalo najdit kake grehe.

ITAK :ja: JOj, teslo jaz, bojkotiram Ramo, pol pa čist pozabim nanjo! HVALA, positive vibration!

Nanamiša, poglej na črno listo. Poklikaj na spletne strani teh proizvajalcev in klikni na ''alll brands'' - pa boš videla, če kaj prepoznaš od prehrambenih izdelkov.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 04. Feb. 2010 21:10

:)
Jaz sem vse to izvedela iz debat na tem forumu, malo sem pa še na lastno pest raziskovala.

Dejansko je pa tako, da teh izdelkov že prej nisem nekaj dosti kupovala...npr. Fitness kosmiči so mi čisto predragi, instant žup se izogibam...edino nescafe-ju se je blo treba odpovedat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 04. Feb. 2010 21:24

Eno vprašanje mam, je testiranje kozmetičnih izdelkov drugačno od testiranja hrane?(potek mislim)
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 05. Feb. 2010 19:32

Prejle sm bla v tušu pa sm pregledal vse čigumije in mislim, da so bli vsi od znamke Wrigley :?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 06. Feb. 2010 17:36

..Evelyn.. napisal/-a:Eno vprašanje mam, je testiranje kozmetičnih izdelkov drugačno od testiranja hrane?(potek mislim)

Za PET FOOD:

UG84 napisal/-a:testiranje hrane za živali ne poteka tako, da dajo psičku hrano, češ 'no, probaj, če ti je všeč'. Umetno v živali sprožijo bolezen, potem pa jo hranijo, na njej testirajo, da vidijo, če je kaj izboljšanja. Žival seveda čaka samo še smrt. Hranjenje je prisilno, močno poškoduje prebavni trakt, požiralnik, seveda vse brez anestetikov. Da ne govorimo o bivanjskem okolju za te živali. Lahko napišem še kaj bolj podrobno, sam mislim, da bo dovolj razumljivo. Skratka, take nepotrebne krutosti da se ti obrne.

ZA NAŠO HRANO:

se preverja na sestavinski bazi - npr. razne dodatke, barvila (njihovo toksičnost ipd). Dober opis enega izmed postopkov je TUKAJ in TUKAJ.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov