testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
ne...na brosuri pise. drug teden izvem vec
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Sicer smo že nekaj govorile o tem v tej temi, ampak me še zanima kak vaš nasvet...
Konec tega meseca imam rojstni dan in z določenimi prijatelji se zmeraj obdarujemo za rojstne dneve. Seveda se pogosto dogaja, da mi vsak prinese kak kozmetični izdelek in se prov bojim, da bom dobila kakega takega iz črne liste. Mislim, da še nobenemu izmed njih nisem rekla, da uporabljam cruelty free kozmetiko in res nočem doživet kakega takega neprijetnega presenečenja in da dobim kake izdelke iz črne liste, ker jih ne mislim uporabljat. Nesramno se mi zdi, da stvar zavrnem, ker se mi zdi grdo, da se darilo zavrača, po drugi strani se pa ne moram delat, da se vesela te stvari, ker je niti odprla ne bom!
Nočem pa zdej nekomu solit pamet pa govorit, da recimo afrodito mi lahko kupi, loreala pa ne bom uporabljala, ker testira na živalih, ker dvomim, da moji prijatelji vedo kaj na katero listo spada, pa tudi nočm, da dobijo občutek, da jim narekujem kaj mi lahko podarijo in kaj ne.
Kak nasvet oz. vaša izkušnja, če ste kak tak izdelek dobile za darilo?
Konec tega meseca imam rojstni dan in z določenimi prijatelji se zmeraj obdarujemo za rojstne dneve. Seveda se pogosto dogaja, da mi vsak prinese kak kozmetični izdelek in se prov bojim, da bom dobila kakega takega iz črne liste. Mislim, da še nobenemu izmed njih nisem rekla, da uporabljam cruelty free kozmetiko in res nočem doživet kakega takega neprijetnega presenečenja in da dobim kake izdelke iz črne liste, ker jih ne mislim uporabljat. Nesramno se mi zdi, da stvar zavrnem, ker se mi zdi grdo, da se darilo zavrača, po drugi strani se pa ne moram delat, da se vesela te stvari, ker je niti odprla ne bom!
Nočem pa zdej nekomu solit pamet pa govorit, da recimo afrodito mi lahko kupi, loreala pa ne bom uporabljala, ker testira na živalih, ker dvomim, da moji prijatelji vedo kaj na katero listo spada, pa tudi nočm, da dobijo občutek, da jim narekujem kaj mi lahko podarijo in kaj ne.
Kak nasvet oz. vaša izkušnja, če ste kak tak izdelek dobile za darilo?
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
^^to je pa pretiravanje.Pač sprejmeš pa potem podariš svoji mami oz nekomu, ki to uporablja.Ni pač potrebno panike vzganjati.Za vnaprej pa pač povej svojim t.i. prijateljem, drugače pač ne morejo vedeti.
The world is as you are.
-
a ni bedno da ubistvu delamo dobro pa nam je bed ucasih rect jst bi ti svetovala isto...sprejmi potem pa daj ksni kolegici, sosolki,...drugim pa kasneje ob priliki povej da si se ti tako odloccila
-
haley - Cosmopsiho
SWEETprinces napisal/-a:a ni bedno da ubistvu delamo dobro pa nam je bed ucasih rect jst bi ti svetovala isto...sprejmi potem pa daj ksni kolegici, sosolki,...drugim pa kasneje ob priliki povej da si se ti tako odloccila
Ja se strinjam s temle...se prov počutiš kot da ne vem kaj slabega počneš in da te bodo ljudje po strani gledali
-
haley - Cosmopsiho
emanuela napisal/-a:^^to je pa pretiravanje.Pač sprejmeš pa potem podariš svoji mami oz nekomu, ki to uporablja.Ni pač potrebno panike vzganjati.Za vnaprej pa pač povej svojim t.i. prijateljem, drugače pač ne morejo vedeti.
Kaj naj bi to pomenilo?
-
ja to ja...vzemi darilno, da ne bodo uzaljeni, kasneje jim pa povej. vem da je bedno...sem za miklavza dobila fa deo
-
ja...kr vejo. od ocija . on itak nima pojma. sem mu enkrat rekla kak se mu zdi moj nov lip glos pa ni vedu a naj me gleda v noge ali v roke
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Se bom malo vmešala v debato. Jst se s prijatelji itak tudi o teh stvareh pogovarjam, ker je to pač moj način življenja (netestirani izdelki, vegetarijanstvo, pomoč zapuščenim živalim ipd.) in ko se je kdaj pojavil kakšen komentar ''ti, k si borka za une žvali'', sem se od takega človeka umaknila. Zato tisti, ki razumejo, ali mi ne kupujejo kozmetike ali kupijo netestirano. Od tistih, ki ne razumejo, pa itak nočem nič. Se je pa treba pogovarjat, ja. Tako vsaj izveš, kakšni so v resnici ljudje.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Če se lahko malo vmešam...
Jaz bi na tvojem mestu darilo sprejela, dala naprej ampak bi vse razložila.
Lepo bi rekla, da hvala za darilo, res lepo od tebe, ampak jaz nekaj časa uporabljam le kozmetiko podjetij, ki ne testirajo izdelkov na živalih. To podjetje žal testira. Nič naj ti ne bo žal, saj nisi mogla vedeti za to, ker nisem obešala na veliki zvon. Tole bi, če ne boš jezna podarila (temu in temu) ki še ni preklopila na cruelty free, upam, da zaradi tega ne bo zamer, ampak jaz zaradi svoje vesti tega ne bom mogla uporabljati.
Jaz bi na tvojem mestu darilo sprejela, dala naprej ampak bi vse razložila.
Lepo bi rekla, da hvala za darilo, res lepo od tebe, ampak jaz nekaj časa uporabljam le kozmetiko podjetij, ki ne testirajo izdelkov na živalih. To podjetje žal testira. Nič naj ti ne bo žal, saj nisi mogla vedeti za to, ker nisem obešala na veliki zvon. Tole bi, če ne boš jezna podarila (temu in temu) ki še ni preklopila na cruelty free, upam, da zaradi tega ne bo zamer, ampak jaz zaradi svoje vesti tega ne bom mogla uporabljati.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Jaz bi pa zavrnila darilo brez slabe vesti. Ampak s prijaznimi besedami, v smislu naj ga obdrži sam/a ali podari komu, ki ga bo vesel in se zahvalila za to, ker je ta oseba sploh pomislila mi dati darilo. Glede na to, da nisem kar iz včeraj na danes to kar sem, oziroma da moji prijatelji vedo, kakšna stališča zavzemam in kakšen je moj način življenja, mislim da do tega ne bi niti prišlo. Oseb, ki so pa a la ''ka misliš da s tem kaj pomagaš živalim'', pa ne smatram za svoje prijatelje, tak da si lahko darilo vtaknejo v danko.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov