testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 04. Dec. 2009 14:58

ne...na brosuri pise. drug teden izvem vec :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 11. Dec. 2009 15:52

Sicer smo že nekaj govorile o tem v tej temi, ampak me še zanima kak vaš nasvet...
Konec tega meseca imam rojstni dan in z določenimi prijatelji se zmeraj obdarujemo za rojstne dneve. Seveda se pogosto dogaja, da mi vsak prinese kak kozmetični izdelek in se prov bojim, da bom dobila kakega takega iz črne liste. Mislim, da še nobenemu izmed njih nisem rekla, da uporabljam cruelty free kozmetiko in res nočem doživet kakega takega neprijetnega presenečenja in da dobim kake izdelke iz črne liste, ker jih ne mislim uporabljat. Nesramno se mi zdi, da stvar zavrnem, ker se mi zdi grdo, da se darilo zavrača, po drugi strani se pa ne moram delat, da se vesela te stvari, ker je niti odprla ne bom!
Nočem pa zdej nekomu solit pamet pa govorit, da recimo afrodito mi lahko kupi, loreala pa ne bom uporabljala, ker testira na živalih, ker dvomim, da moji prijatelji vedo kaj na katero listo spada, pa tudi nočm, da dobijo občutek, da jim narekujem kaj mi lahko podarijo in kaj ne.
Kak nasvet oz. vaša izkušnja, če ste kak tak izdelek dobile za darilo?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 11. Dec. 2009 16:03

^^to je pa pretiravanje.Pač sprejmeš pa potem podariš svoji mami oz nekomu, ki to uporablja.Ni pač potrebno panike vzganjati.Za vnaprej pa pač povej svojim t.i. prijateljem, drugače pač ne morejo vedeti.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 11. Dec. 2009 16:07

a ni bedno da ubistvu delamo dobro pa nam je bed ucasih rect :? jst bi ti svetovala isto...sprejmi potem pa daj ksni kolegici, sosolki,...drugim pa kasneje ob priliki povej da si se ti tako odloccila :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 11. Dec. 2009 16:55

SWEETprinces napisal/-a:a ni bedno da ubistvu delamo dobro pa nam je bed ucasih rect :? jst bi ti svetovala isto...sprejmi potem pa daj ksni kolegici, sosolki,...drugim pa kasneje ob priliki povej da si se ti tako odloccila :)

Ja se strinjam s temle...se prov počutiš kot da ne vem kaj slabega počneš in da te bodo ljudje po strani gledali :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 11. Dec. 2009 16:59

emanuela napisal/-a:^^to je pa pretiravanje.Pač sprejmeš pa potem podariš svoji mami oz nekomu, ki to uporablja.Ni pač potrebno panike vzganjati.Za vnaprej pa pač povej svojim t.i. prijateljem, drugače pač ne morejo vedeti.

Kaj naj bi to pomenilo? :?
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 11. Dec. 2009 17:05

ja to ja...vzemi darilno, da ne bodo uzaljeni, kasneje jim pa povej. vem da je bedno...sem za miklavza dobila fa deo :?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 11. Dec. 2009 17:07

^^Uf...od koga si ga pa dobila? A drugače si vsem svojim prijateljem, znancem povedala, da uporabaljaš tako kozmetiko in kak so to sprejeli?
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 11. Dec. 2009 17:12

ja...kr vejo. od ocija :? . on itak nima pojma. sem mu enkrat rekla kak se mu zdi moj nov lip glos pa ni vedu a naj me gleda v noge ali v roke :D
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 11. Dec. 2009 17:17

Se bom malo vmešala v debato. :P Jst se s prijatelji itak tudi o teh stvareh pogovarjam, ker je to pač moj način življenja (netestirani izdelki, vegetarijanstvo, pomoč zapuščenim živalim ipd.) in ko se je kdaj pojavil kakšen komentar ''ti, k si borka za une žvali'', sem se od takega človeka umaknila. Zato tisti, ki razumejo, ali mi ne kupujejo kozmetike ali kupijo netestirano. Od tistih, ki ne razumejo, pa itak nočem nič. Se je pa treba pogovarjat, ja. :) Tako vsaj izveš, kakšni so v resnici ljudje.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 11. Dec. 2009 17:33

^^Imaš prov. Pa pohvale zate, ker si tako dejavna na tem področju! :top:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 11. Dec. 2009 20:49

Če se lahko malo vmešam...:)

Jaz bi na tvojem mestu darilo sprejela, dala naprej ampak bi vse razložila.

Lepo bi rekla, da hvala za darilo, res lepo od tebe, ampak jaz nekaj časa uporabljam le kozmetiko podjetij, ki ne testirajo izdelkov na živalih. To podjetje žal testira. Nič naj ti ne bo žal, saj nisi mogla vedeti za to, ker nisem obešala na veliki zvon. Tole bi, če ne boš jezna podarila (temu in temu) ki še ni preklopila na cruelty free, upam, da zaradi tega ne bo zamer, ampak jaz zaradi svoje vesti tega ne bom mogla uporabljati.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 12. Dec. 2009 12:28

^^No tale se mi pa dopade, ker ni neko napadanje, ampak poveš čisto na miren način. Samo upam, da ne bo do take situacije sploh prišlo.
Hvala za predloge :wink:
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 12. Dec. 2009 16:55

Jaz bi pa zavrnila darilo brez slabe vesti. Ampak s prijaznimi besedami, v smislu naj ga obdrži sam/a ali podari komu, ki ga bo vesel in se zahvalila za to, ker je ta oseba sploh pomislila mi dati darilo. Glede na to, da nisem kar iz včeraj na danes to kar sem, oziroma da moji prijatelji vedo, kakšna stališča zavzemam in kakšen je moj način življenja, mislim da do tega ne bi niti prišlo. Oseb, ki so pa a la ''ka misliš da s tem kaj pomagaš živalim'', pa ne smatram za svoje prijatelje, tak da si lahko darilo vtaknejo v danko.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 12. Dec. 2009 16:59

kaj pa če ti družina kupi nekaj takega, ker pač se jim zdi bullshit oz. faza to kupovanje netestiranih izdelkov?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov