testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
haley napisal/-a:Punce katero zobno pasto mi priporočate?
Uporabljam sicer dontodent (dm znamko), ampak imam občutek, da mi zob sploh ne očisti dobro, da gor ostajajo obloge...
jz mam LAVERA - otrosko... sam je podobno kot pri tebi. sam jo bom vseeno uporabljala naprej.
-
MAJAmazing - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 5. 2007
Lep pozdrav!
Malo spremljam to debato in sem navdušena, da se tako trudite...sem tudi pogledala na seznam, pa na njem nisem našla podjetij dr. scheller, naturderm in natural house.
Po njihovih znakcih sodeč (vegan, BDIH) potem naj ne bi testirali na živalih.
Še link nedavnega dm kataloga:
http://www.dm-drogeriemarkt.si/katalog/ ... r_2009.pdf
Upam no, da nisem kaj zamešala oz. spregledala.
Čao
Malo spremljam to debato in sem navdušena, da se tako trudite...sem tudi pogledala na seznam, pa na njem nisem našla podjetij dr. scheller, naturderm in natural house.
Po njihovih znakcih sodeč (vegan, BDIH) potem naj ne bi testirali na živalih.
Še link nedavnega dm kataloga:
http://www.dm-drogeriemarkt.si/katalog/ ... r_2009.pdf
Upam no, da nisem kaj zamešala oz. spregledala.
Čao
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
BDIH je certifikat za naravno kozmetiko, ki mora izpolnjevati naslednje kriterije:
- uporaba naravnih rastlinskih surovin, pretežno iz certificirane ekološke pridelave ali kontroliranega nabiranja divje rastočih rastlin
- testiranje na živalih ni dovoljeno
- surovine, ki so na trgu od leta 1998, se lahko uporabljajo le, če niso testirane na živalih
- uporaba anorganskih soli ali mineralnih surovin je načeloma prepovedana, razen specificiranih izjem
- uporaba ekstrahiranih naravnih surovin skozi procese hidrolize, hidrogenizacije, esterifikacije, transesterifikacije je strogo regulirana
- prepovedana je uporaba sintetiziranih barvil, dišav, etoksiliziranih surovin, silikonov, parafina in drugih naftnih derivatov
- za zagotavljanje varnosti izdelkov je dovoljena uporaba naravnih konzervansov ter omejena količina naravnim identičnih konzervansov, kot so: benzoid acid (benzojska kislina), salicil acid (salicilna kislina), sorbic acid (sorbinska kislina) in njihove soli ter benzyl alkohol (benzilni alkohol)
- obsevanje izdelkov ni dovoljeno
- uporaba gensko spremenjenih organizmov ni dovoljena
- proizvodni proces mora biti prijazen do okolja
- embalaža mora biti iz okolju prijaznih materialov
daj povej mi, zakaj točno je že dm-ova reklama na koncu tvojega posta?
- uporaba naravnih rastlinskih surovin, pretežno iz certificirane ekološke pridelave ali kontroliranega nabiranja divje rastočih rastlin
- testiranje na živalih ni dovoljeno
- surovine, ki so na trgu od leta 1998, se lahko uporabljajo le, če niso testirane na živalih
- uporaba anorganskih soli ali mineralnih surovin je načeloma prepovedana, razen specificiranih izjem
- uporaba ekstrahiranih naravnih surovin skozi procese hidrolize, hidrogenizacije, esterifikacije, transesterifikacije je strogo regulirana
- prepovedana je uporaba sintetiziranih barvil, dišav, etoksiliziranih surovin, silikonov, parafina in drugih naftnih derivatov
- za zagotavljanje varnosti izdelkov je dovoljena uporaba naravnih konzervansov ter omejena količina naravnim identičnih konzervansov, kot so: benzoid acid (benzojska kislina), salicil acid (salicilna kislina), sorbic acid (sorbinska kislina) in njihove soli ter benzyl alkohol (benzilni alkohol)
- obsevanje izdelkov ni dovoljeno
- uporaba gensko spremenjenih organizmov ni dovoljena
- proizvodni proces mora biti prijazen do okolja
- embalaža mora biti iz okolju prijaznih materialov
daj povej mi, zakaj točno je že dm-ova reklama na koncu tvojega posta?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
MAJAmazing - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 5. 2007
Ja link sem dala pa samo zato, ker so vsa tri podjetja v tem katalogu, pa imajo te certifikate in ker se katalog med drugim nanaša to temo
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Punce, na listo sem dodala:
Pupa
Alterra
Anne Lind
Aqua Bio
Argandia
Amazene
Avalon
Bioemsan
dr. Scheller (se opravičujem ne vem, kako sem ga lahko pozabila)
LCN
Martina Gebhardt
Natuderm
Natura house
Pharmos Nature
Sanctum
SantaVerde
TerraNaturi
Valie
Če je še kakšna kozmetika z BDIH certifikatom ki je dostopna v Sloveniji, pa ni na seznamu, me prosim opozorite.
Pupa
Alterra
Anne Lind
Aqua Bio
Argandia
Amazene
Avalon
Bioemsan
dr. Scheller (se opravičujem ne vem, kako sem ga lahko pozabila)
LCN
Martina Gebhardt
Natuderm
Natura house
Pharmos Nature
Sanctum
SantaVerde
TerraNaturi
Valie
Če je še kakšna kozmetika z BDIH certifikatom ki je dostopna v Sloveniji, pa ni na seznamu, me prosim opozorite.
- elvis
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 11. 2007
živjo punce.
rabim vašo pomoč. za božič sem misla mojim doma kupit parfumčke. zaj pa me zanima katera podjetja ne testirajo na živalih?sem brskala po seznamih pa nisem nikjer zasledila nič - razen seveda avon in oriflame ter l occitane. zanima me recimo kako je z lancome, gucci, boss,givency, in podobnimi. pod katera podjetja spadajo parfumi, ki jih najdemo v limoniju recimo.
rabim vašo pomoč. za božič sem misla mojim doma kupit parfumčke. zaj pa me zanima katera podjetja ne testirajo na živalih?sem brskala po seznamih pa nisem nikjer zasledila nič - razen seveda avon in oriflame ter l occitane. zanima me recimo kako je z lancome, gucci, boss,givency, in podobnimi. pod katera podjetja spadajo parfumi, ki jih najdemo v limoniju recimo.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Konkretno za tvoje nevedene blagovne znamke so na črni listi
L'Oréal (Anais Anais, Bilage, Biotherm Cosmetics & Skin Care, Cacharel, Garnier, Giorgio Armani, Helena Rubinstein, Lancôme, Logics, Matrix Essentials, Maybelline, Ombrelle, Ralph Lauren Fragrances, Redken, Soft Sheen, Vichy, Vital Nutrients)
Procter & Gamble Co. - P&G (Alfred Dunhill, Alldays, Always, Anna Sui, Antikal, Ariel, Atkinsons, Attends, Bess, Blend-a-Dent, Blend-a-Gum, Blend-a-Med, Blendax Anti Belag, Bogner, Bold, Bruno Banani, Camay, Carrera, Certina, Certina Med, Charles Jourdan, Cheer, Chiemsee, Chlorhexamed, Cindy Crawford, Clearasil, Comet, Cover Girl make up, Crest, Dash, Daymed, Ellen Betrix, Escada, Extase, Fairy, Firmodent, Gabriela Sabatini, Gabriele Strehle, Galileo, Gerry Weber, Ghost, Gillette Series, Giorgio Beverly Hills, Globe, Gucci, Head & Shoulders, Henry M Betrix, Herbal Essences, Hervé Léger, Hugo Boss, Ivory, Jean Patou, Lacoste, Laura Biagiotti, Lenor, Luvs, Marc O'Polo, Max Factor make up, Max Mara, Medinait, Meister Proper, Mexx, Mont Blanc, Muelhens, Naomi Campbell, Naturella, Oil of Olaz, Old Spice, Otto Kern, Pampers, Pantene, Pantene Pro-V, Pringles Chips, Priscilla Presley, Procter & Gamble, Puma, Rochas, Scannon, Secret Deodorant, Shulton, Sir, Spic & Span, Sumatra, Sure, Tempo, Tide, Tom Tailor, Tosca, Trussardi, Valentino, Vidal Sassoon, Wash & Go, The Wella Corporation-Sebastian, Wick, Wick Vaporub, Yardley, Yohji Yamamoto, Zest)
[b]
L'Oréal (Anais Anais, Bilage, Biotherm Cosmetics & Skin Care, Cacharel, Garnier, Giorgio Armani, Helena Rubinstein, Lancôme, Logics, Matrix Essentials, Maybelline, Ombrelle, Ralph Lauren Fragrances, Redken, Soft Sheen, Vichy, Vital Nutrients)
Procter & Gamble Co. - P&G (Alfred Dunhill, Alldays, Always, Anna Sui, Antikal, Ariel, Atkinsons, Attends, Bess, Blend-a-Dent, Blend-a-Gum, Blend-a-Med, Blendax Anti Belag, Bogner, Bold, Bruno Banani, Camay, Carrera, Certina, Certina Med, Charles Jourdan, Cheer, Chiemsee, Chlorhexamed, Cindy Crawford, Clearasil, Comet, Cover Girl make up, Crest, Dash, Daymed, Ellen Betrix, Escada, Extase, Fairy, Firmodent, Gabriela Sabatini, Gabriele Strehle, Galileo, Gerry Weber, Ghost, Gillette Series, Giorgio Beverly Hills, Globe, Gucci, Head & Shoulders, Henry M Betrix, Herbal Essences, Hervé Léger, Hugo Boss, Ivory, Jean Patou, Lacoste, Laura Biagiotti, Lenor, Luvs, Marc O'Polo, Max Factor make up, Max Mara, Medinait, Meister Proper, Mexx, Mont Blanc, Muelhens, Naomi Campbell, Naturella, Oil of Olaz, Old Spice, Otto Kern, Pampers, Pantene, Pantene Pro-V, Pringles Chips, Priscilla Presley, Procter & Gamble, Puma, Rochas, Scannon, Secret Deodorant, Shulton, Sir, Spic & Span, Sumatra, Sure, Tempo, Tide, Tom Tailor, Tosca, Trussardi, Valentino, Vidal Sassoon, Wash & Go, The Wella Corporation-Sebastian, Wick, Wick Vaporub, Yardley, Yohji Yamamoto, Zest)
[b]
Zadnjič spremenil UG84, dne 03. Dec. 2009 21:02, skupaj popravljeno 1 krat.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
haley napisal/-a:am zakaj pa imamo potem givenchy napisan na beli listi?
EDIT: vprašanje je za UG84
Se oproščam za napako, Givenchy sodi pod LVMH korporacijo, ki ima napisano sledeče in za katero smo se na podlagi tega odločili da je ne moremo dati na črno listo:
Animal Testing
LVMH Approach
Since 1989, Perfumes & Cosmetics companies of LVMH group do not perform any test on animals for the products they put on the market, long before the official ban in 2004 in the European Union.
LVMH Group believes that ending animal testing is a benefit for all: consumers, animal welfare and industry. LVMH Group played a leading role in the development of alternative methods engaging important funds into the “Fund for Alternatives to Animal Testing” in Washington D.C., as well as, in France, in the Opal program. This approach permitted to the Perfumes & Cosmetics companies of LVMH group to guarantee answers to the double demand, consumer safety and respect of animal life.
The cosmetic industry is committed by the European cosmetics directive to stopping animal testing for substances used for cosmetics in acute toxicity studies in March 2009 and in repeated-dose toxicity studies in 2013. Furthermore in 2011, the European Commission will issue a report to assess the progress made to date about validation of alternatives to animal testing and the difficulties encountered, the challenges for 2013 are considerable. Like they always did, Perfumes & Cosmetics companies of LVMH group, as a responsible industry, respect the European legislation as we respect regulations worldwide.
The development of alternatives methods is a real scientific challenge and LVMH group is committed to continue to make all efforts in order to respect legislation, consumer safety and animal life.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
danes sem sla na en razgovor za promocije kozmetike natures in v brosuri pise: "ni in nikoli ne bo testirana na zivalih"
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov