testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
linkica napisal/-a:to pa ni v celoti res, ker ce ima ena blagovna znamka certifikat, kot je BDIH ali VEGAN, potem si se toliko bolj siguren, da ne testirajo.
Drži. To je res. Vsaj za BDIH to res drži. V linku je seznam podejtij, ki ga trenutno imajo (certifikat). Enako velja, drži, tudi za certifikat Vegan ter Leaping bunny.
Ampak bele liste, konkretno, o katerih sem govorila, temeljijo izključno na izjavah (npr. Prijetlji životinja pa podobno - oni jim pošljejo izčrpno vprašanje in na podlagi izjave se uvrstijo na določeno listo, je pa to tudi napisano, da gre za izjavo podjetja, da ne testira). Seveda pa se nanje uvrščajo, logično, tudi podjetja, ki imajo certifikate, ta so praktično avtomatično na teh listah, ker jih že certifikati tja uvrstijo.
Če povzamem - če našo belo listo skrčim in črtam vse blagovne znamke, katerih politika netestiranja ni podprta s certifikatom (vsaj enim), se bo lista zmanjšala najmanj za dve tretjini.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
mijchy napisal/-a:kr.ena napisal/-a:Ko boste resno bolne - boste odklonile zdravila, če so bila testirana na živalih?
no jas nebi odklonila samo bi mi pa bilo zelo hudo za živali
Adijo pamet. Vedno se najde kdo, ki na forumu o testiranju KOZMETIKE trka na vest glede ZDRAVIL.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
linkica napisal/-a:kaj je pa z GREENLAND in ARSTRADE, COASTAL SCENTS, TIGI, BOBBI BROWN, NYK, OPI, PAULA'S CHOICE?
Linkica, NXY Cosmetics dodajam na belo listo. Pravijo namreč, da so cruelty free in da ne izvajajo nobenih testiranj na živalih.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Sem bila včeraj v btcju v tisti trgovini, kjer imajo essie lakce... Pa sem na ostale stvari še mal vrgla uč v trgovini Kupila nisem trenutno nič, ker imam trenutno polno gelov za tuširanje doma in kremc za telo, se mi pa izdelki dopadejo in bom verjetno čez nekaj časa šla verjetno kaj nabavit...
Spadajo na belo listo? UG84 ti veš kako se imenuje ta trgovina...nekaj na A?
Spadajo na belo listo? UG84 ti veš kako se imenuje ta trgovina...nekaj na A?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov