testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Tudi jaz za Duschdas pa Curaprox še kar čakam....od nemške organizacije proti testiranju so mi rekli, da ne vedo nič glede Duschdasa in glede Hoferja.
Naj še katera pošlje na Hofer, Duschdas in na Curaprox. Mogoče bo kaj hitrejši odziv, če dobijo več mailov. Curaprox je od Curadena iz Švice.
Naj še katera pošlje na Hofer, Duschdas in na Curaprox. Mogoče bo kaj hitrejši odziv, če dobijo več mailov. Curaprox je od Curadena iz Švice.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Iz Doetsch Grether so mi sporočili, da so s testiranjem na živalih prenehali že v začetku 90. let in da njihovi izdelki niso več testirani na živalih.
Fenjal, Dikla, Pearl Drops in še druge njihove blagovne znamke tako dodajam na belo listo.
Fenjal, Dikla, Pearl Drops in še druge njihove blagovne znamke tako dodajam na belo listo.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
o super
dikla bo tud men prou prisla...
dikla bo tud men prou prisla...
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Mislim, da je Kepka želela povedati tole:
S stališča osebne etike je morda bolje razmisliti ali dejansko potrebujemo vse te utrjevalce, serume, kremice, balzame, blablabla kot pa še naprej podpirati vso to plehko nečimrnost in pač izbirati proizvode s t.i. bele liste. Saj ne gre le za živali. Gre tudi za pravice in dostojanstvo ljudi v proizvodnji, za poglabljanje razlik med razvitim in nerazvitim svetom, med lastniki kapitala in delavci, za onesnaževanje okolja s hiperprodukcijo stvari, ki jih dejansko ne potrebujemo in tako dalje.
Pravzaprav je gospodarska kriza dobrodošla, da kot družba malo razmislimo o smislu in bistvu. Čeprav - prva reakcija ljudi na slabši gmotni položaj je ponavadi to, da kupujejo lake za nohte s Kitajske za dva evra, ne pa da bi dejansko razmislili, če res potrebujejo 15 različnih barv laka ...
Ne zagovarjam popolne askeze ... le razmislek.
S stališča osebne etike je morda bolje razmisliti ali dejansko potrebujemo vse te utrjevalce, serume, kremice, balzame, blablabla kot pa še naprej podpirati vso to plehko nečimrnost in pač izbirati proizvode s t.i. bele liste. Saj ne gre le za živali. Gre tudi za pravice in dostojanstvo ljudi v proizvodnji, za poglabljanje razlik med razvitim in nerazvitim svetom, med lastniki kapitala in delavci, za onesnaževanje okolja s hiperprodukcijo stvari, ki jih dejansko ne potrebujemo in tako dalje.
Pravzaprav je gospodarska kriza dobrodošla, da kot družba malo razmislimo o smislu in bistvu. Čeprav - prva reakcija ljudi na slabši gmotni položaj je ponavadi to, da kupujejo lake za nohte s Kitajske za dva evra, ne pa da bi dejansko razmislili, če res potrebujejo 15 različnih barv laka ...
Ne zagovarjam popolne askeze ... le razmislek.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
ja razumem...sam ce mi ne bi tako pridno kupovale kremice bi tudi nekateri ljudje ostali brez zasluzka...
se mi pa zdi ok da ce ze kupujemo, da vsaj gledamo kaj, kje, ce je testirano, veganski proizvod,...
se mi pa zdi ok da ce ze kupujemo, da vsaj gledamo kaj, kje, ce je testirano, veganski proizvod,...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov