testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 27. Jun. 2009 19:52

linkica napisal/-a:kaj je pa z GREENLAND in ARSTRADE, COASTAL SCENTS, TIGI, BOBBI BROWN, NYK, OPI, PAULA'S CHOICE?

Greenland - Greenland dvomim, da testira, toda ne bom ga dala na listo, dokler ne dobim odgovora od njih. Še čakam na odgovor.

Arstrade - to je pa meni čisto nova zadeva. Najbolje, da jim kar mail pošlješ in jih povprašaš :)

Bobby Brown - Na listi od PETE je, da ne testira, ampak o tem nič nisem našla na njihovi uradni strani. Če še katera kaj najde naj sporoči, da bomo bolj ziher.

NYK - mi daš spletno stran?

Paula's Choice - ne, baje da ne testirajo. Več tukaj.

Na belo listo dodajam Paula's choice in alverde pod dekorativo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Jun. 2009 20:02

UG84 napisal/-a:NYK - mi daš spletno stran?

Pomoje je mislna NYX. KLIK
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 27. Jun. 2009 20:23

UG84 napisal/-a:
linkica napisal/-a:kaj je pa z GREENLAND in ARSTRADE, COASTAL SCENTS, TIGI, BOBBI BROWN, NYK, OPI, PAULA'S CHOICE?

Greenland - Greenland dvomim, da testira, toda ne bom ga dala na listo, dokler ne dobim odgovora od njih. Še čakam na odgovor.

Arstrade - to je pa meni čisto nova zadeva. Najbolje, da jim kar mail pošlješ in jih povprašaš :)

Bobby Brown - Na listi od PETE je, da ne testira, ampak o tem nič nisem našla na njihovi uradni strani. Če še katera kaj najde naj sporoči, da bomo bolj ziher.

NYK - mi daš spletno stran?

Paula's Choice - ne, baje da ne testirajo. Več tukaj.

Na belo listo dodajam Paula's choice in alverde pod dekorativo.

ARSTRADE-u sem pisala. odgovor sporocim v to temo.

a sem jaz slepa ali pa res ni vec ALVERDE na nasi beli listi ne med negovalno ne med dekorativno kozmetiko?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 27. Jun. 2009 20:53

:D Alverde = blgovna znamka DM = na beli listi vse :)
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 27. Jun. 2009 21:14

UG84 ne sekiraj se zaradi krepke...sej vemo da je veliko taksnih ljudi ki se jim zdi to brezveze oziroma se ne trudijo pogljabljati v te stvari. nic hudega...marsikatera je zaradi tvoje vztrajnosti ze spremenila mnenje in se med policami tudi veliko bolj znajde tako da...
vseh ne bomo spremenile to je logicno ampak pocasi se pa delajo spremembe :wink:
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 27. Jun. 2009 21:32

UG84 napisal/-a::D Alverde = blgovna znamka DM = na beli listi vse :)

pol sem pa res ze slepa... hehe... :lol: hvala za razumevanje UG84 pa hvala, da se nisi takoj jezila name. :cool:
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 27. Jun. 2009 21:32

SWEETprinces napisal/-a:UG84 ne sekiraj se zaradi krepke...sej vemo da je veliko taksnih ljudi ki se jim zdi to brezveze oziroma se ne trudijo pogljabljati v te stvari. nic hudega...marsikatera je zaradi tvoje vztrajnosti ze spremenila mnenje in se med policami tudi veliko bolj znajde tako da...
vseh ne bomo spremenile to je logicno ampak pocasi se pa delajo spremembe :wink:

logicno, da se ne strinjajo vsi z nami, ampak taksni nam dajo samo se vecjo moc in motiviranost, da se trudimo naprej.

UG84, mi smo s tabo! :razz:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Jun. 2009 21:55

Kaj pa Hofer?
Od kozmetike Ombia do hrane za mačke in pse?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 27. Jun. 2009 23:32

katera ve kaj je z diklo, microcellom ? za nohtke imajo razne utrjevalce... :roll:
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 29. Jun. 2009 9:43

ARSTRADE so mi pisali in zatrdili, da ne testirajo na zivalih. njihova ponudba obsega olja.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 29. Jun. 2009 14:28

Kako je pa kaj z znamko DUSCHDAS?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 29. Jun. 2009 17:30

Za Hofer sem poslal avprašanje dalje, prav tako za Duschdas. Arstrade bom dodala na belo listo.

Dikla sodi pa pod Doetsch&Grether AG, ki ima čez tudi Fenjal, Pearl Drops, Mum, pa še nekaj malega. Je pa to tudi farmacevtsko podjetje in diagnostični center. No, pa smo tam. In ker je ta firm ana sivi listi, sem jim poslala mail, da vidimo kje smo.

Microcell sodi pod Parico cosmetics. Ker nimajo nič na strani napisano sem jim prav tako poslala mail.

Pa spet čakamo....od Curaprox čakamo že celo večnost... :evil:
Se ktera spomne če mamo še koga na čakalni listi, da jih mal spodbodemo?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 29. Jun. 2009 17:40

Še enga lupčka zate UG84, ker se resnično trudiš okoli tega... :bussi:

Me pa že nekaj novega zanima...ni pa ravno kozmetika, ampak me firbec matra tudi okol tega :D

Kondomi...kako je kaj z njimi? So to vsa samostojna podjetja ali spadajo pod kakšno koorporacijo? So tam sploh kakšne 'sestavine', katere naj bi se testiralo?

(Take zadeve mene zanimajo :oops: :D )
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 29. Jun. 2009 18:31

No, konkretno, glede da je najbolj razširjen, Durex - je blagovna znamka SSl International-a. Ta ima še nekatere druge blag. znamke (poleg Durexa še znane Scholl footcare,na primer). In kaj pravijo na testiranje na živalih:

While SSL and its subsidiaries do not undertake any animal testing themselves, compliance with these regulatory requirements occasionally means we do have to commission animal testing to be carried out by third party suppliers.

Our firm policy is to minimise any such testing; to seek out alternative forms of testing; and, furthermore, to support the development of different methods which will eventually replace animal testing altogether.

V določenih odsekih besedila pohvalno, odkrito, a žalostno.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 29. Jun. 2009 21:17

^^Ja no vsaj odkriti so :?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov