testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 17. Jun. 2009 22:03

^^Ne maram komarjev :P
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 18. Jun. 2009 16:30

ne, ne , sej tukaj se ne gre za testiranje na komarjih, testi se izvajajo že v fazi proizvodnje, ni sam tako da pošpričajo končni izdelek na insekt.

Drugače pa, Haley, imam bolj slabe novice. Akamuti, OK, to sva že obdelali. Pogledala sem na seznam cruelty free proizvajalcev, ki delajo tudi te repelente proti insektom in sicer na Leaping bunny in na spletni strani PETE in ugotovila, da pri nas teh blagovnih znamk ne prodajajo. Brez problema se jih sicer dobi v tujih internetnih prodajalnah ali pa v tujini.

Dvema proizvajalcema naravnih sredstev proti komerjem (Tender Corp.in pa Vertrieb) sem pisala in prvi mi je odgovoril, da žal testirajo. Potem sem našla še eno blagovno znamko in sicer Zeta free od Flora ricaria. To pa še preverjam.

Skratka, grozno malo izbire v Sloveniji.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 18. Jun. 2009 17:19

Sporočam, da sem belo listo dopolnila z naslednjimi blagovnimi znamkami (dobijo se tudi v slovenskih spletnih ali navadnih trgovinah, odvisno od izdelka do izdelka):

Florame
Alva
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Jun. 2009 19:55

UG84 napisal/-a:ne, ne , sej tukaj se ne gre za testiranje na komarjih, testi se izvajajo že v fazi proizvodnje, ni sam tako da pošpričajo končni izdelek na insekt.

Drugače pa, Haley, imam bolj slabe novice. Akamuti, OK, to sva že obdelali. Pogledala sem na seznam cruelty free proizvajalcev, ki delajo tudi te repelente proti insektom in sicer na Leaping bunny in na spletni strani PETE in ugotovila, da pri nas teh blagovnih znamk ne prodajajo. Brez problema se jih sicer dobi v tujih internetnih prodajalnah ali pa v tujini.

Dvema proizvajalcema naravnih sredstev proti komerjem (Tender Corp.in pa Vertrieb) sem pisala in prvi mi je odgovoril, da žal testirajo. Potem sem našla še eno blagovno znamko in sicer Zeta free od Flora ricaria. To pa še preverjam.

Skratka, grozno malo izbire v Sloveniji.

Joj res žalostno tole :(

8x4 testira a ne?
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 20. Jun. 2009 10:18

Imam par znamk :)
In sicer ali Kae, Organic haircare, Kamille in Keune testirajo?

Hvala,
Lp
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 20. Jun. 2009 13:13

Haley, 8x4 je blagovna znamka od Beiersdorfa, ki je na črni listi.

*amber*:
Kae - ne najdem podatkov o proizvajalecu. Daj mi napiši kak proizvod (originalno ime) ali pa poišči uardno spletno stran, ker te znamke ne poznam.
Organic haircare - ne najdem podatkov o proizvajalecu. Daj mi napiši kak proizvod (originalno ime) ali pa poišči uardno spletno stran, ker te znamke ne poznam.
Kamille - ne poznam, ampak a je to to - KLIK? Namreč, ta, ki sem jo navedla, ne testira ne sestavin, ne proizvodov. Če ni ista, mi prosim napiši kaj več, kot pri prvih dveh.
Keune- je na sivi listi zaradi nepopolnega odgovora. Sami pa trdijo, da končni proizvodi niso testirani.
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 20. Jun. 2009 14:57

Kae je ubistvo Kaeline in sicer tu je njihova spletna stran http://kae-cosmetiques.com/en/kaeline-argan-spirit.html

Organic haircare sem že iskala spletno stran pa je ne najdem. Sem pa zasledila to znamko po proizvodu Organic haircare, Less is more in sicer gre za masko za lase.

Uf, pri tretjem vidim, da sem dodala črko in sicer gre za znamko Kamill in ne Kamille. http://www.kamill.org/ to pa je njihova spletna stran, kjer pa ni ničesar glede testiranja na živalih.

Pa še nekaj parfumi Cascada testirajo ane?

Hvala,
Lp[/url]
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 20. Jun. 2009 18:07

Kaeline Cosmetique ne testira. Če jo je mogoče kupiti v Sloveniji, jo bom dala na belo listo. SPoroči, prav?

Parfum Cascada je vonj od Chopard-a, ta pa je blag. znamka Reckitt Benckiserja, ki je na črni listi. Torej odgovor na tvoje vprašanje: da, testirano.

Kamill je pa v bistvu izdelek od Glysolid-a, ta sodi pod SCA Worldwide inc. Nekatere stvari od njih so izrecno napisane, da niso testirane, konkretno pri Kamill nepiše nič pa še pri nekaterih. Tako da ne morem reči, da (ne)testira, ker nisem prepričana ne v eno ne v drugo smer.

Organic haircare pa še zdaj nisem našla...žal.:?
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 22. Jun. 2009 17:13

UG84:

kako je pa z WET N WILD, MISS SPORTY, CURAPROX (zobne scetke)?

na beli seznam lahko dodas se GAMARDE.... :)

P.S. UG84, se oproscam, da sem povrsno pogledala listo... LUSH si napisala na listo. :)
Zadnjič spremenil linkica, dne 22. Jun. 2009 22:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 22. Jun. 2009 18:22

UG84 mislim da lahko dodas se green line (http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=80)

zanima me se za green land ( v merkatorju jo imajo v naravnih otockih poleg lavere,...)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 22. Jun. 2009 18:24

Lush ne testira...joj, kaj sem ga pozabila dodat na listo? Bom preverila :?

Curaprox - v poizvedovanju. Sem prosila DZZZ za pomoč, pa so jim poslali vprašanje. Zdej pa čakamo....

Miss sporty ima na svoji spletni strani izrecno izjavo za ta namen, kjer piše da NE testirajo na živalih. Enako kot Essence princip.

Wet'n'wild sodi pod Markwins podjetje, pri katerem trdijo da izdelkov ne testirajo na živalih (All Markwins products are thoroughly checked, and the company does not test its products on animals.). Sem jim vseno poslala mail če imajo morda zunanjega izvajalca za ta dela, ziher je ziher. Sporočim, ko dobim odgovor.

Na belo listo tako dodajam Miss sporty, Gamarde, Wet'n'wild (bom spremenila, če bo odgovor nepričakovan).
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 22. Jun. 2009 18:40

SWETTprincess, green line sem dodala.

Greenland močno dvomim, da testira, toda ne bom ga dala na listo, dokler ne dobim odgovora od njih. Sem jim že poslala mail:)

Mimogrede, ena zanimiva stran: o EU in testiranju ter akciji proti njemu pa ful enih podatkov o aktualnih zadevah dobite tule: KLIK - maširajmo skupaj!
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 22. Jun. 2009 19:24

jaz sem se dodala k marsiranju :))). hvala za dober link.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 23. Jun. 2009 10:01

Hello :D jaz sem pa zdaj čist zmedena kar se Chanela tiče. Po spletu krožijo deljena mnenja, katera ve zagoto ali testira?
AbbA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 23. Jun. 2009 11:57

Pregledala sem seznam izdelkov, ki se jih ne testira na živalih in super, da si to naredila. Vseeno mi pa ni jasno, zakaj se hrana za domače ljubljenčke (živali) ne sme testirati na njih? Saj tudi novi izdelki, ki pridejo za ljudi, jih najprej na ljudeh stestirajo, verjetno ne pričakuješ, da bojo to na ljudeh testirali?

Na belo listo lahko dodaš še Armanija, na njihovi strani sem našla tole:

Does your company test on animals?

No. Giorgio Armani does not use animals to test its products, and does not have animal testing conducted on its behalf by anyone else. Instead, Giorgio Armani ensures product safety through state-of-the-art testing methods on human volunteers.

Nekje sem tudi zasledila, da naj Thierry Mugler nebi testirali na živalih, a se ne spomnem kje.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov