testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 10. Jun. 2009 16:52

Da za eu. V bistvu mi zadeva ni čisto jasna. Če bi že prišlo do tega je tako vseeno, ker se bodo sestavine pač testirane v Ameriki(npr) kajne?
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 10. Jun. 2009 19:01

mene pa zanima katere liste vi gledate...Ker sama poznam samo tole...

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=79
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 10. Jun. 2009 19:08

Najprej odgovor DZZZ (Diane) glede testiranje lasne kozmetike Lisap:

Podjetje Lisap mi je pisno zatrdilo, da izdelki niso testirani na živalih in je to zapisano/označeno tudi na embalaži njihovih izdelkov.

Z veseljem torej lahko rečem, da je to še eno podjetje, primerno za belo listo. Čim več takih si želimo.

Zdaj pa k EU:

Najprej za osnove ti priporočam Evropomočnik- klikneš kategorijo ŽIVALI. Torej, v EU so se že leta 2004/04 dogovorili, da se testiranje živali v kozmetične namene prepove z letom 2009, tudi naj bi to veljalo za uvozne izdelke. Ampak na primer za teste, kjer se naj bi preverjal vpliv izdelka na plodnost in toksičnost, pa se lahko teste podaljša do 2013 :evil:

Tudi takrat, se lahko zadeva podaljša, ker je v direktivi rečeno, da je odprava teh testiranj v povezavi z zadostnim razvojem in odkritji alternativnih testov. Jaz se bojim da je kozmetični lobi pri tem premočan, politična volja pa prešibka, da bi lahko kompleten ban pričakovali, da bi bil že letos.

Leta 2005 je bilo ustanovljeno Evropsko partnerstvo za za ačternative testiranju na ivalih, pri tem je sodeloval tudi naš komisar Potočnik, glede na to, da ima čez znanost in raziskave.

Tako, posplošeno rečeno, gre zakonodaja EU bolj postopno v smeri prepovedi, kot bi si jo me želele. Predvsem gre za omejevanje, prepoved testiranja na določenih vrstah živali (npr. primati) in večjo humanost, boljše bivanjske pogoje ipd. Tole ti bo morda bolj razjasnilo situacijo.

V glavnem ni še stvari sploh ne dokončno dorečena. Ampak zdej ne vem kako bo naprej. Zeleni so dobili več sedežev, nekako povezujem zavzemanje za okoljevarstvo tudi s tem, da bi se morda zavzemali tudi za živali, čeprav se sestava parlamenta kot je bil izvoljen nagiba izjemno k konservativcem, akj pa oni mislijo pa ne vem...
Zadnjič spremenil UG84, dne 10. Jun. 2009 19:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 10. Jun. 2009 19:11

SWEETprinces napisal/-a:mene pa zanima katere liste vi gledate...Ker sama poznam samo tole...

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=79

Jaz gledam pretežno to, potem spletne strani (uradne), preverim pa stvari, če nisem ziher z Diano na DZZZ.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 10. Jun. 2009 19:13

kaj pa kaksna objavlena na netu? mal mi je bedno ker se to spreminja pa moram pol za vse teb tezit... :(
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 10. Jun. 2009 19:16

Sej mi ne težiš. Kdaj bo posodobljena pa ne vem, Diana mi je reka, da je v pripravi.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 10. Jun. 2009 19:18

:) to bi blo ql.
Ce ne bi bilo tebe bi ful tezje kaj spremenila. Za zacetek je vcasih samo volja zelo malo...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 10. Jun. 2009 19:35

:jump: :jump: :jump: :bussi:

To je pa tkooooooo lepo slišat!!
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 10. Jun. 2009 20:52

Spet jaz, z novim vprašanjem :D
torej, kako uredite stvari recimo pri frizerju - tisti del, ko vam opere lase, na koncu pa še pospreja. a si raje ne perete glave tam, svoje stvari prinesete, ali se pustite stvarem, testiranih na živalih?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 10. Jun. 2009 21:03

čisto po pravici- za to še zaenkrat nisem našla rešitve, ker si barvam lase, barve so pa tam tako ali tako testirane :oops:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 10. Jun. 2009 21:04

Moj asicer uporablja Revlonove izdelke ampak si zadnje čase nosim kar svojo Lavero pa me z njo opere, ker mi bolj paše na lase. Laka mi ne daje, če pa bi šlo za frizuro za kako posebnost pa ima itak vse od Revlona preparate, me ne skrbi toliko. Je pa zelo prilagodljiva, ne bi bilo čist nič narobe, če bi še lak prinesla, tk da zaenkrat sem OK.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 10. Jun. 2009 22:03

UG84 napisal/-a:Najprej odgovor DZZZ (Diane) glede testiranje lasne kozmetike Lisap:

Podjetje Lisap mi je pisno zatrdilo, da izdelki niso testirani na živalih in je to zapisano/označeno tudi na embalaži njihovih izdelkov.

Z veseljem torej lahko rečem, da je to še eno podjetje, primerno za belo listo. Čim več takih si želimo.

O super je tole slišat :jump: Mam en njihov izdelek pa mi je resnično ful všeč! Hm tega pa nism opazila, da majo to označeno na embalažah...moram še enkrat bolj podrobno pogledat :) oz. al pa majo kakšne novejše embalaže zdej in je tam gor označeno...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 10. Jun. 2009 22:13

Tamarra* napisal/-a:Spet jaz, z novim vprašanjem :D
torej, kako uredite stvari recimo pri frizerju - tisti del, ko vam opere lase, na koncu pa še pospreja. a si raje ne perete glave tam, svoje stvari prinesete, ali se pustite stvarem, testiranih na živalih?

Zadnje čase tud dost o tem razmišljam ja...prej se nism tok obremenjevala s tem, sm zdej da tud pri sebi počas vso kozmetiko zamenjujem in zdele v kratkem načrtujem obisk pri frizerju in nimam pojma kaj naj nardim...prinesem vse stvari s sabo al sm rečm da naj mi sm frizurco nardi pa se bom že doma pol umila...? :?:
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 10. Jun. 2009 22:48

Glede frizerja jaz nimam problemov, saj frizerka uporablja Tigijeve izdelke, ki niso testirani na živalih. In tudi sama uporabljam Tigijev šampon.
Me pa malo skrbi glede barv za lase. Katere barve niso testirane na živalih? Henna plus testira?

Hvala
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 11. Jun. 2009 7:11

Henna plus ne testira, lahko si mirna.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov