testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Sm vidla, da ste že debatirale o tem, kar mam namen napisat...
Včeri se v službi s sodelavkam pogovarjamo, kakšno kozmetiko kej kupujejo in men tko ena reče, nej si kupm en gel za tuširanje od Nivee in sm ji čist lepo samozavestno odgovorila, da ne bom, ker pač ne kupujem več kozmetike od proizvajalcev, ki testira na živalih. Njena reakcija je bla najprej un pogled, k da sm res glupa in pol v smeh In sm ji čist lepo umirjeno rekla, da če bi imela kej pojma, kako to zgleda, da se ne bi smejala. Pol ji je blo pa kr nerodn in se je začela neki ven vlečt. Včasih nas ma folk res za mal pfuknene, ker pač damo neki tud na ostala živa bitja in se nam gre tud za njihove pravice (k da je to res neki sramotnga), jst pa mislm, da so edin oni tisti, ki jih je lahko sram
Vegetarijanka pa nism, ampak pojem zlo, zlo mal mesa. Ene 3x na mesec in še to sam belo pišč.meso in včasih kšno tuno iz konzerve. Tud nism ljubiteljica mesnih izdelkov.
Včeri se v službi s sodelavkam pogovarjamo, kakšno kozmetiko kej kupujejo in men tko ena reče, nej si kupm en gel za tuširanje od Nivee in sm ji čist lepo samozavestno odgovorila, da ne bom, ker pač ne kupujem več kozmetike od proizvajalcev, ki testira na živalih. Njena reakcija je bla najprej un pogled, k da sm res glupa in pol v smeh In sm ji čist lepo umirjeno rekla, da če bi imela kej pojma, kako to zgleda, da se ne bi smejala. Pol ji je blo pa kr nerodn in se je začela neki ven vlečt. Včasih nas ma folk res za mal pfuknene, ker pač damo neki tud na ostala živa bitja in se nam gre tud za njihove pravice (k da je to res neki sramotnga), jst pa mislm, da so edin oni tisti, ki jih je lahko sram
Vegetarijanka pa nism, ampak pojem zlo, zlo mal mesa. Ene 3x na mesec in še to sam belo pišč.meso in včasih kšno tuno iz konzerve. Tud nism ljubiteljica mesnih izdelkov.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Sessa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 4. 2007
- Kraj: Maribor
Yazmeen glede mesa je pri meni isto.
Jaz načeloma nimam problemov povedati za čem stojim, ampak tašči in tastu me je pa prav strah načet temo, da ne kupujem izdelkov ki testirajo ker že vidim reakcijo. Tud, ko sem želela popolnoma prenehati s prehrano mesa so bile take scene da dol padeš no.
Jaz načeloma nimam problemov povedati za čem stojim, ampak tašči in tastu me je pa prav strah načet temo, da ne kupujem izdelkov ki testirajo ker že vidim reakcijo. Tud, ko sem želela popolnoma prenehati s prehrano mesa so bile take scene da dol padeš no.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Sessa napisal/-a:Yazmeen glede mesa je pri meni isto.
Pri meni je enako, čeprav mi tašča tako ali tako prinese ponavadi kaj od l'occitana, če je to že kakšna kozmetika pač
Sem pa skoraj ziher, da, če ne bi bilo tašče in tasta, bi že postala vegetarjanka. Pa ne, da sta zakomplicirana al pa kaj, ker sta res super, ampak jima ne 'upam' povedati. Bi mi bilo čudno, da pridem tja, mi nardi sendvič al pa toast, jaz pa ji rečem, da ne bom, ker ne jem mesa ne vem, glupo bi se počutla, glede na to, da že od enega 16ega leta hodim k njim, pa nikoli nisem omenila nič takega..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Ja, očitno smo vse na istem. Sicer pa, še pred kratkim so bili vsi pametni da kaj se pa gremo zdej neki naravne kozmetike, zdj pa rastejo ko gobe po dežju te prodajalne...
Tista, "ja kaj pa loh en sam naredi" mi je pa najhujša! Mislim, vsaj režat se ni treba pri stvari o kateri nimaš pojma a ni tako?
Tista, "ja kaj pa loh en sam naredi" mi je pa najhujša! Mislim, vsaj režat se ni treba pri stvari o kateri nimaš pojma a ni tako?
-
honeydew - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 11. 2005
UG84 napisal/-a:Tista, "ja kaj pa loh en sam naredi" mi je pa najhujša! Mislim, vsaj režat se ni treba pri stvari o kateri nimaš pojma a ni tako?
to je samo izgovor ljudi, ki se jim ne da ukvarjati s takimi zadevami.
Zadnjic je bila v Merkatorju neka punca, ki je predstavljala neko slovensko domaco negovalno kozmetiko in ko sva se zadebatirali glede testiranja in to, je bila zenska cisto zaprepadena, ko sem ji povedala da testiranje parfuma ne izgleda tako, da zajca naparfumajo-ona je bila prepricana, da se to tako dela. Cist tko, vredu punca, samo niti blage veze ni imela o teh stvareh. Problem ni pomojem, da je ljudem vseeno, enostavno ne poznajo teh stvari, kar je v info. dobi malo cudno.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Tamarra* napisal/-a:Sessa napisal/-a:Yazmeen glede mesa je pri meni isto.
Pri meni je enako, čeprav mi tašča tako ali tako prinese ponavadi kaj od l'occitana, če je to že kakšna kozmetika pač
Sem pa skoraj ziher, da, če ne bi bilo tašče in tasta, bi že postala vegetarjanka. Pa ne, da sta zakomplicirana al pa kaj, ker sta res super, ampak jima ne 'upam' povedati. Bi mi bilo čudno, da pridem tja, mi nardi sendvič al pa toast, jaz pa ji rečem, da ne bom, ker ne jem mesa ne vem, glupo bi se počutla, glede na to, da že od enega 16ega leta hodim k njim, pa nikoli nisem omenila nič takega..
Ej te čist razumem kako se počutiš...moji doma so čist zapriseženi mesojedci in ko sem ene 7 let nazaj povedala, da ne bom več jedla mesa jih je skor kap zadela No itak so mislni, da me bo ta muha kmal minila, ampak po tokem času so se pa že navadli, da ga ne jem in sploh ni nobenga problema tud pri pripravi kosila...
Moj fant je tud zaprisežene mesojedec, njegova družina tud, živijo na kmetiji. Pri njih je tud po večkrat na dan meso na krožniku In pol ko sem js kdaj na kosilu, so to cele drame kaj bom js jedla pa tko...ker enostavno za njih obrok brez mesa ne obstaja in pol sm js ful zbirčna, ker ne jem mesa
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
honeydew napisal/-a:UG84 napisal/-a:Tista, "ja kaj pa loh en sam naredi" mi je pa najhujša! Mislim, vsaj režat se ni treba pri stvari o kateri nimaš pojma a ni tako?
to je samo izgovor ljudi, ki se jim ne da ukvarjati s takimi zadevami.
Zadnjic je bila v Merkatorju neka punca, ki je predstavljala neko slovensko domaco negovalno kozmetiko in ko sva se zadebatirali glede testiranja in to, je bila zenska cisto zaprepadena, ko sem ji povedala da testiranje parfuma ne izgleda tako, da zajca naparfumajo-ona je bila prepricana, da se to tako dela. Cist tko, vredu punca, samo niti blage veze ni imela o teh stvareh. Problem ni pomojem, da je ljudem vseeno, enostavno ne poznajo teh stvari, kar je v info. dobi malo cudno.
Sploh ne sprašuj, koliko ljudi tako misli!
Danes, ko smo bili pri kolegih smo ravno načeli tole temo o živalih. In jaz ful razlagam, da se mi živali smilijo, da ne vem, zakaj bi morale umirati zato, da jih pojemo (ali pa uporabljamo celo za testiranje), sploh pa da ne podpiram cerkve, ker se zaradi nje na veliko noč poje ogromno mesa (btw, kako lahko cerkev 'dobro uči', o tem, da naj skrbimo za sočloveka in take bedarije, o živalih pa ne duha ne sluha, razen ko jih je treba pojest). In mi začne ženska (sej drugače je ful prijetna gospa no) razlagat, da če ne bi mesa jedli in vsega ostalega, zaradi česar živali umirajo, bi jih itak preveč bilo (in to je najverjetneje letelo tudi na testiranje na živali, češ da je prav) in sem bila tak:
Sej malo jo razumem, sploh ker imajo doma mesarijo , pa vem, da bi bilo drugače polno enih nepotrebnih živali, ampak vse se da rešit na drug način, kot pa je takšno trpljenje in mučenje.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Ja, ker ljudi pa res ni preveč že na Zemlji, če smo že pri tem...o mojbog, kere izjave. Mislim, sej jaz tud nisem vegetarijanec, ampak takih bedarij si pa ne moreš privoščit no....joj joj joj
Punce, držte se, v glavenm me se trudimo bit na prvi poti!
Punce, držte se, v glavenm me se trudimo bit na prvi poti!
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
sončk napisal/-a:Ja jst tut zdej že slaba dva mesca ne jem mesa in itak še vedno misljo, da je to trenutna muha. Glih dans mi je mati rekla, da nej pojem ribo. Takle mamo
Pri meni se predvsem babica kar ne more sprijazniti. Pa itak pridem domov glih enkrat na mesec, ampak še takrat ji nikakor ne gre v glavo, kako da ne bom jedla goveje juhe. Da ne govorim o tem, da je tašča, ko sva šla k njegovim na kosilo in sem povedala, da zame brezmesni meni, vprašala, če bom jedla za isto mizo kot tisti, ki jejo meso. OMG, ne, ne bom, ven na štenge si bom odnesla.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
- linnka*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2006
Sama sem že ene 10 let vegetarijanka, ampak postala sem zato, ker se mi je meso enostavno zagravžalo. Vsi so mi pametovali, da bom zbolela, da ne bom imela energije, da je meso treba jesti, bla bla Danes jim pa to naprej mečem, da a ni čudno, da sploh še živim, imam zelo aktivno življenje, polna sem kondicije in enostavno se počutim fenomalno. In so vsi samo tiho
Glede kozmetike sem pa začela gledati par let nazaj, ko sem v Slo. novich zasledila en članek o novinarju, ki je pod krinko prišel v en tak laboratorij in na skrivaj poslikal situacijo. Groza! Meni je enostavno postalo slabo, pa čeprav so bile samo 3 slike. Psi, opice, zajčki, miši in druge živali, totalno iznakažene od vse kemije, zraven pa opis postopkov, da te enostavno postane sram biti človek. Takrat sem potegnila črto in se tega držim. Moram pa priznat, da me skoraj nihče od domačih ali prijateljev ni čudno gledal. Zdaj sem tudi že mami tako naučila, da ko gre sama v šoping, da ve kaj mora kupiti. Veliko pa uporabljam home made kozmetiko (maska za lase, za obraz, depilacijski vosek, piling, olja namesto kreme, šampon itd.). Skoraj nisem mogla verjeti, kaj vse lahko sam nardiš
Glede kozmetike sem pa začela gledati par let nazaj, ko sem v Slo. novich zasledila en članek o novinarju, ki je pod krinko prišel v en tak laboratorij in na skrivaj poslikal situacijo. Groza! Meni je enostavno postalo slabo, pa čeprav so bile samo 3 slike. Psi, opice, zajčki, miši in druge živali, totalno iznakažene od vse kemije, zraven pa opis postopkov, da te enostavno postane sram biti človek. Takrat sem potegnila črto in se tega držim. Moram pa priznat, da me skoraj nihče od domačih ali prijateljev ni čudno gledal. Zdaj sem tudi že mami tako naučila, da ko gre sama v šoping, da ve kaj mora kupiti. Veliko pa uporabljam home made kozmetiko (maska za lase, za obraz, depilacijski vosek, piling, olja namesto kreme, šampon itd.). Skoraj nisem mogla verjeti, kaj vse lahko sam nardiš
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov