testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 02. Jun. 2009 13:50

UG84 napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Kaj smo že rekl za našo Krko? Da kao ne testira, ampak se je pa nekam sumljivo obnašala, ane? Ker sm dons gledala Sun Mix kreme za sončenje, pa se nism mogla spomnt, kaj je že blo.

Drgač sm si pa zdj kupla Balein šampon, ker u zadno sm mela enga Lorealovga in Vichyjevga, tko da sm mogla menat, ker ta dva oba testirata. Upam, da mi bo ustrezu.

Za krko smo rekli kozmetika ne, sestavine mogoče, farmacija da. Balein

Napisala si ŠAMPON; si morda misla KREMO ZA SONČENJE, ker prej si o Sun Mixu govorila. Sundance od DM je zelo v redu za sončenje, krasen je tudi losjon po sončenju. Precej kvalitetno, sploh pa za tako ceno. Meni je sicer po obrazu naredila mozoljčke, ne vem, meni ni pasalo nekaj, čeprav sestavinsko je zelo pohvaljena (sicer pa kreme za sončenje težko da niso vsaj malček komedogene). NO, sonce me pa ni nič prijelo, ko sem jo mela gor. :D

L'Oreal je ZELO slabo ocenjen glede kemije, ki jo vsebuje, na splošno in za sončne kreme (vse njegove blag. znamke so tudi slabe za kožo za sonce - Vichy, Lancome, Lancome, ipd.)

Sicer pa, če misliš prav šampon, pa Balea nima velikih presežkov - jaz sem probala samo kokosovega, pa sem imela res slamnate lase po njem in po balzamu IN po maski. Kriza. Eni nekatere hvalijo, ne vem. Katerega si pa kupila?

*zverinica* poglej si ta link, pa poglej, če je tvoja krema kje napisana in s koliko je ocenjena, ker Hawaiian tropic je tam tam - zelo slabin pa še kar ok, tk da ne vem kateri proizvod od njih si imela.

Tko, kot je *zverinica* napisala, mal sm gledala kreme za sončenje, kupvala sm pa u bistvu šampon ja, čeprov bo tud krema za sončenje kmal pršla v poštev :) Pol sm kupila lemongras & ingwer, kao za mastne lase. Bomo vidl, če mi bo ustrezu. Tipčk ma Subrininga, pa mu je fajn, men pa ni, sploh se nč ne spen.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 02. Jun. 2009 13:59

SWEETprinces napisal/-a:ok punce rabim vas... ;(

sampon proti prhljaju mi ni pomagu...najprej je ze zgledalo da bo, zdej ga imam ppa spet :cry:

kaj naj pa zdej? :gruebel:

Katerega si že kupila?
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 02. Jun. 2009 18:20

LAVERO, ce se prav spomnim... jaz bi pa dodala, da na prhljaj ne vpliva samo sampon, ampak cel kup dejavnikov oz. nanj vpliva dejavnik od znotraj...

http://www.ezdravje.com/si/lasje/bolezni/prhljaj/ (v linku izpusti njihovo reklamo za sampon, ampak nekaj dejavnikov pa je napisanih...pa poisci se druge. loti se te tezave sistematicno :) )
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 02. Jun. 2009 18:35

emm da n bomo zdej od testiranja na živalih pršli na opravljanje prhljaja...lasje majo svojo temo, če me spomin ne vara :wink:
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 02. Jun. 2009 19:22

ja lavero imam...si bom mal pregledala. mislim pa it cimprej v orco ze zaradi kremice ki mi jo je UG84 predlagala tako da sem jih ze kontaktirala.

:ja:

glede te teme in prhljaja...saj bi pisala v kaksno drugo ampak hocem obvezno sampon ki ni testiran na zivalih. ce bi pisala drugam bi dobila polno odgovorov kot je head&sholders,...samo strani bi se naberale...
te ki so pa tukaj pa itak obvladajo te stvari in mi lahko takoj povejo.
pa tudi mislim da so same taksne, ki bodo razumele,...
:knuddel:
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 02. Jun. 2009 19:26

linkica a fitoval testira?
se opravicujem ker samo sprasujem ampak je se zelo tezko na zacetku...

za manhatan smo pa rekle da je siva lista a ne?
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 02. Jun. 2009 19:43

ce me ne vara spomin je UG84 napisala, da KRKA kozmetike ne testira, testira pa zdravila. ampak iz mojih izkusenj - fitoval mi je se bolj mastne lase delal, kot jih imam...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 02. Jun. 2009 21:35

Spet eno vprašanje za UG84 ali pa če bo katera druga vedela...kam spada ruffin cosmetics...to je neka nemška znamka?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 02. Jun. 2009 21:59

Meni je pa prav fajn da se tukaj sprašuje, meni nobeno vprašanje ni neumno. Sam hmmm...fitoval, ne vem...o njemu nisem slišala veliko dobrega predvsem zato, ker če je že pomagal omiliti prhljaj, je pa izsušil lase. Mojemu sicer ni pomagal, ko sva kar nekaj časa nazaj gledala kaj bi mu koristilo - glede na to, da ima zelo kratke lase je bila itak najbolj pametna rešitev da se enostavno večkrat kot 1x tedensko lase opere z Lavero in je stvar rešena.

Ti, ki imaš pa (predvidevam da) daljše, pa seveda rabiš tudi hranilno nego. Pri prhljaju je pomembno da si vztrajna. Z enim pranjem ne bo šel dol, vztrajaj dlje. Je pa seveda čisto možno, da ti Lavera ne bo koristila, saj ni nujno da vsakemu.

Vsekakor imaš še nekaj šamponov na voljo. Samo tako je - vseeno bo treba probavat. Pri šamponih pač žal ne gre drugače.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 02. Jun. 2009 22:05

haley napisal/-a:Spet eno vprašanje za UG84 ali pa če bo katera druga vedela...kam spada ruffin cosmetics...to je neka nemška znamka?

Uh, kje to najdete. :D OK, torej prijatelji životinja pravijo da Rufin cosmetic sodi na sivo listo TO PA ZATO, ker so poslali le splošen odgovor, da njihovi končni izdelki niso testirani na živalih. Kaj se dogaja vmes in s sestavinami pa iz tega žal ne izvemo.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 03. Jun. 2009 12:51

^^Js večinoma teh znamk najdem v svoji kopalnici, ker prej nisem bla nikol preveč pozorna kaj kupujem in pol so to lahk čist neke x znamke :)
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 03. Jun. 2009 16:37

A katera ve če kozmetika Annemarie Borlind testira na živalih?

Hvala

EDIT:
Že našla in NE testira na živalih :)
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 03. Jun. 2009 20:29

Kaj pa Isadora? Na njihovi spletki piše, da ne testirajo, ampak a ima katera kakšne bolj objektivne informacije?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 03. Jun. 2009 21:07

U, tole bom pa prav vprašala naprej. Torej, zanimivo je to, da Isadorina uradna politika in spletna stran (kot si rekla) pravita, da so proti testiranju na živalih in to odkrito povedo. TODA :!: , zakaj je ni potem na nobeni (ne beli, ne sivi, nič!) od list - niti od prijateljev životinja, niti od PETE? OK, sicer se seznam na DZZZ posodablja, ampak tol ebo vseeno zanimivo izvedet.

Javim, ko izvem :wink:
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 03. Jun. 2009 22:01

Tule piše, njihova uradna stran http://www.isadora.com/?id=440 .

Hvala :)

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov