testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 31. Maj. 2009 8:21

glede maskare....imam eno od avona (vijolicna embalaza) in je super! se mi ne susi, podaljsa in sploh ne zlepi. ful sem zadovoljna z njo.

glede britja...sem bila vceraj na dmjevem teku pa sem v tisti vreckici dobila tudi peno za britje ki jo sicer ne kupujem. no bila je od baleje z vonjem kokosa in je super. porabi se jo pa zelo malo. ful priporocam :zustimm:

glede britvic...nekaj casa sem imela od gillet (mislim da so te pa ne vem cisto kako se napise :oops: ) tiste ki so pisane in so mi zelo odgovarjale...
no potem sem se pa tem znamkam odpovedala in kupila ene od baleje ki mi pa niso najbolj vsec...imam obcutek da se mi koza kar vname...ne vem...kot da ni dovolj ostra pa da mi kozo kar postrga (obcutek je tak).

sem pa vceraj ravno tako dobila en oljcek od welede, ki je sicer masazni (arnika) in sem si potem eno nogo namazala s tem oljckom, drugo pa z mojo obicajno kremo in moram rect da mi je takoj pomirilo kozo, med tem ko je bila druga noga obcutno bolj vneta :grosseaugen:
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 31. Maj. 2009 8:27

se nekaj sem se spomnila...higea intimno mleko testira?
Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 31. Maj. 2009 11:43

linkica napisal/-a:Or-Ca spletna trgovina...

Imajo pa tudi trgovino v mestu. :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 31. Maj. 2009 13:13

UG84 napisal/-a:
haley napisal/-a:Hm sm se spomnila še na eno novo stvar...kaj pa kej britvice oz. izdelki za britje? Kateri proizvodi so na beli listi? A dejansko tudi žiletke poiskušajo na živalih? :evil:

Jaz sicer menim, da britvic samih ne preizkušajo na živalih, ampak te firme, ki jih proizvajajo, proizvajaj druge proizvode npr. za britje, ki pa SO testirani na živalih. Npr tako imaš na črni listi:

Procter & Gamble Co. - P&G (Gillete series)
Wilkinson Sword, npr, ki pa je na sivi listi (Wilkinson, Venus) pa je v lasti Energizer Holdings in Proctor and Gambla, kar je seveda zame osebno NO GO. To je tako pri meni, npr. če je neka korporacija lastniško pod korporacijo, ki testira, je ne maram. Tako se je zgodilo z The Body Shop, ki ga ne maram tud pogledat ne, odkarje v lasti L'Oreala.

Tako da najbolj prodajane britvice in brivski pripomočki so žal NO GO. Tudi npr. Veet je na črni listi, ker ga proizvaa Reckitt Benckiser.

Največja fora je pol v tem, da Lady Protector, ki je od Wilkinsona prodajajo tudi v Oriflame katalogu. :?

Ja kaj pa pol sploh še ostane? Sm kakšna balea? :gruebel:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 31. Maj. 2009 16:22

Jaz uporabljam britvico od Mercator linija popolna nega - proizvajajo cruelty free proizvajalec American Safety Razor, znamka je pa Personna. Meni je v redu.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 31. Maj. 2009 16:29

SWEETprinces napisal/-a:se nekaj sem se spomnila...higea intimno mleko testira?

A si mislila Hygieia? Ker ta znamka je celo na beli listi.
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 31. Maj. 2009 16:58

A mogoče katera uporablja kakšno hranilno olje po britju. Sama imam tako suho kožo po britju, da je že luskasta, pa bi potrebovala nekaj proti temu. Pa seveda, da je netestirano na živalih.

Lp
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 31. Maj. 2009 18:48

Uh, kaj pa si do sedaj probala? Obstajajo ja olja za telo, obstaja tudi mastnejša masla za telo, da ne bomo ponavljale stvari, pa povej, kaj ti do sedaj NI odgovarjalo, da vidimo kakšne stvari si kaj probala.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 31. Maj. 2009 19:48

mene pa nekaj zanima... tudi sama ne podpiram testiranja na živalih pa to, ampak me zanima kak oziroma na čem bi pa naj testirali te izdelke, ki pač lahko privedejo do neželenih reakcij... na ljudeh?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 31. Maj. 2009 20:09

Hudoba, nočem bit nesramna, sam, koliko strani nazaj si prebrala te teme? Ker to smo že tokrat obdelali.

Obstajajo alternativni testi, ki ne vkljčujejo ne živali, ne ljudi. Poleg tega to, da testirajo na živalih še zdaleč ni relevatno za ljudi, ker gre za različne organizme, ivali so v nenaravnem okolju, pod sresom in zelo drugače reagirajo kot mi. Kljub temu, da testirajo na živalih, potem testirajo tudi na ljudeh in ogromno izdelkov še vseeno pade na preizkusu.
Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 31. Maj. 2009 20:12

*amber* napisal/-a:A mogoče katera uporablja kakšno hranilno olje po britju. Sama imam tako suho kožo po britju, da je že luskasta, pa bi potrebovala nekaj proti temu. Pa seveda, da je netestirano na živalih.

Lp

Jaz vem, kaj bi svetovala, ampak je spet iz OrCe, pa se bojim, da bo izpadlo, da jim reklamo delam, ker res skoz o njihovih izdelkih govorim :oops: , ampak sem res prešaltala celotno kozmetiko.
Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 31. Maj. 2009 20:15

HuDoBa napisal/-a:mene pa nekaj zanima... tudi sama ne podpiram testiranja na živalih pa to, ampak me zanima kak oziroma na čem bi pa naj testirali te izdelke, ki pač lahko privedejo do neželenih reakcij... na ljudeh?

Tisoče in tisoče in tisoče in tisoče ... sestavin je že testiranih na živalih - rezultate že imajo, pa kljub temu testirajo še naprej in ponavljajo preizkuse. Po drugi strani je ogromen procent testiranj nerelevanten za ljudi, ker si z živalimi nismo enaki. Po tretji strani pa ostajajo alternativne metode - računalniške, umetna tkiva itd.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 31. Maj. 2009 20:27

UG84 napisal/-a:Hudoba, nočem bit nesramna, sam, koliko strani nazaj si prebrala te teme? Ker to smo že tokrat obdelali.

Obstajajo alternativni testi, ki ne vkljčujejo ne živali, ne ljudi. Poleg tega to, da testirajo na živalih še zdaleč ni relevatno za ljudi, ker gre za različne organizme, ivali so v nenaravnem okolju, pod sresom in zelo drugače reagirajo kot mi. Kljub temu, da testirajo na živalih, potem testirajo tudi na ljudeh in ogromno izdelkov še vseeno pade na preizkusu.

to pa prvo, ker se mi ni dalo brati 18-ih strani razpredanja o tem kateri izdelki niso testirani na živalih. ja predvidevam, da na ljudeh testirajo takrat, ko so že 99% ziher da nobenega ne bo pobralo od tega. me pa prav zanima kaj bi blo brez teh testiranj, ko še zdaj pri nekaterih pride do burnih reakcij katerih posledice jim bodo ostale celo življenje...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 31. Maj. 2009 20:57

HuDoBa napisal/-a:
UG84 napisal/-a:Hudoba, nočem bit nesramna, sam, koliko strani nazaj si prebrala te teme? Ker to smo že tokrat obdelali.

to pa prvo, ker se mi ni dalo brati 18-ih strani razpredanja o tem kateri izdelki niso testirani na živalih. ja predvidevam, da na ljudeh testirajo takrat, ko so že 99% ziher da nobenega ne bo pobralo od tega. me pa prav zanima kaj bi blo brez teh testiranj, ko še zdaj pri nekaterih pride do burnih reakcij katerih posledice jim bodo ostale celo življenje...

Ne, žal temu ni tako. Ker ne more bit, saj ti test na živali ne da verodostojnega rezultata. Že testiranja za raka na primer se odmikajo od testiranj na živalih, nekateri znanstveniki so jih celo razglasili za odvečne, ker so testi enostavno nezanesljivi in nič ne koristijo napredovanju zdravila.

Sicer pa, kot je Kim77 napisala - dokler ni bilo tako intenzivnega pritiska javnosti, se je ogromno testiralo. In stestiralo. Zdej naj dajo pa mir. Raje naj delajo na bolj naravnih izvlečkih, kot pa na kemijskem sranju. Se opravičujem za grde besede, ampak tako pač je. Ena moja kolegica se je lani in letos dobrih 6 mesecev zdravila zaradi groznega kožnega vnetja, ki ga je dobila po celem obrazu zaradi dolgotrajne uporabe agresivne kozmetik visokozvenečega imena.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 31. Maj. 2009 21:05

UG84 napisal/-a:Ena moja kolegica se je lani in letos dobrih 6 mesecev zdravila zaradi groznega kožnega vnetja, ki ga je dobila po celem obrazu zaradi dolgotrajne uporabe agresivne kozmetik visokozvenečega imena.

Wow, katera kozmetika pa je to?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov