testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- kugla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 6. 2008
UG84 napisal/-a:Joj, a loh tle pri zdravilih sam neki pripomnim, sam tok v razmislek, sem sicewr že enkrat pisala o tem, pa bom še enkrta:
Leta 2004 je v ZDA od vseh zdravil, ki so bila stestirana na živalih le 8% potem dejansko prišlo na trg. Ker ostala niso prestala testiranj na človeških prostovoljcih. Za vseh ostalih 92% zdravil so živali umrle zamanj! Torej itak v vsakem primeru gredo zdravila čez človeške prostovoljce. Da ne omenjam tega koliko je zdravil, ki imajo hude stranske učinke, čeprav so bila stestirana.
Mislim, z živalmi imamo popolnoma neprimerljive sisteme. Pa veste kak zgledajo ti testi? To so na živih, zavestnih živalih, rezanje in vbrizgavanje, to gre vse na živo. Preberite do konca, če lahko: http://www.osvoboditev-zivali.org/index.php?pnm=00260
Sej se velik groznega dogaja, ampak tole je pa res nepotrebno!
Se bom ta vikend mal na zdravil avrgla, da vidmo kje mamo 'prijatelje' v farmaciji, če sploh kje. Vam sporočim
Niso umrle zaman, umrle so zato, da je umrlo čim manj človeških prostovoljcev.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Najprej si preberi kako izgledajo ti testi, potem pa razlagaj o smislenosti njihovega trpljenja in posledično smrti. Sej smrt je tu odrešilna, še najmanjši problem.
Kaj živalsko življenje lahko da od sebe, preizkušajo tako, da jih operirajo z ali brez narkoze, svinjam dajejo raztopino pralnih praškov, dokler ne poginejo, albino kuncem jedke tekočine v oči, dokler ne oslepijo, mačkam prekinejo očesne mišice in jim vstavijo elektrode v očesne votline, da se orientirajo s škiljenjem, psom uničijo prsnico in odklopijo glavno arterijo, da se jim ustavi srce in umrejo. Predstavljajmo si, kako kričijo opice, ko jim vstavijo jeklene sonde v možgane in jim vbrizgajo kemične snovi, kako delujejo določene strupene snovi, ki jih dajo živalim, ki nato pogosto ure dolgo trpijo v krčih, visoki temperaturi, krvavi driski, dokler jim končno ne poči želodec, ko jim ohromi dihalni sistem.
Zdej pa ti men povej, če je to prav, ali ne bi raje pri vsej tehnologiji, ki jo premoremo raje bolj intenzivno razvijali alternativne metode. Večji del teh testov ni prenosljivih na ljudi, ker gre za drugačne organizme. Samo za primer citiram: Nacionalni center za raziskovanje raka (NCRI) v Angliji že dolgo ne izvaja več nobenih poskusov na živalih, ker ne dajejo smiselnih rezultatov.
Konec koncev, pa naj si razvijejo umetno tkivo, pa naj na njem preizkuse delajo, velik napredek pa dosegajo pri računalniških simulacijah in modelih.
Kaj živalsko življenje lahko da od sebe, preizkušajo tako, da jih operirajo z ali brez narkoze, svinjam dajejo raztopino pralnih praškov, dokler ne poginejo, albino kuncem jedke tekočine v oči, dokler ne oslepijo, mačkam prekinejo očesne mišice in jim vstavijo elektrode v očesne votline, da se orientirajo s škiljenjem, psom uničijo prsnico in odklopijo glavno arterijo, da se jim ustavi srce in umrejo. Predstavljajmo si, kako kričijo opice, ko jim vstavijo jeklene sonde v možgane in jim vbrizgajo kemične snovi, kako delujejo določene strupene snovi, ki jih dajo živalim, ki nato pogosto ure dolgo trpijo v krčih, visoki temperaturi, krvavi driski, dokler jim končno ne poči želodec, ko jim ohromi dihalni sistem.
Zdej pa ti men povej, če je to prav, ali ne bi raje pri vsej tehnologiji, ki jo premoremo raje bolj intenzivno razvijali alternativne metode. Večji del teh testov ni prenosljivih na ljudi, ker gre za drugačne organizme. Samo za primer citiram: Nacionalni center za raziskovanje raka (NCRI) v Angliji že dolgo ne izvaja več nobenih poskusov na živalih, ker ne dajejo smiselnih rezultatov.
Konec koncev, pa naj si razvijejo umetno tkivo, pa naj na njem preizkuse delajo, velik napredek pa dosegajo pri računalniških simulacijah in modelih.
- kugla
- Sramežljivka
Sej razumem tvoje pomisleke glede trpljenja živali in se strinjam da ga je trebe zmanjšati kar se le da. Kot si že napisala, sodobna tehnologija deluje v tej smeri.
Ampak še vedno: če je treba izbirati med trpljenjem živali ali človeka, je odgovor jasen.
Ampak še vedno: če je treba izbirati med trpljenjem živali ali človeka, je odgovor jasen.
-
Sessa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 4. 2007
- Kraj: Maribor
kugla napisal/-a:Ampak še vedno: če je treba izbirati med trpljenjem živali ali človeka, je odgovor jasen.
kako lahko nekdo tako primitivno razmišlja??? kaj je jasno??kaj je jasno??? da more žival trpet, ker se je nam sprdnilo met super duper lip gloss al kaj? Če ga hočeš met pa idi, pa nastavi čobe. Kaj more zaj žival met s tem?
- kugla
- Sramežljivka
Sessa napisal/-a:kugla napisal/-a:Ampak še vedno: če je treba izbirati med trpljenjem živali ali človeka, je odgovor jasen.
kako lahko nekdo tako primitivno razmišlja??? kaj je jasno??kaj je jasno??? da more žival trpet, ker se je nam sprdnilo met super duper lip gloss al kaj? Če ga hočeš met pa idi, pa nastavi čobe. Kaj more zaj žival met s tem?
Ups, nisem napisal da je govora o zdravilih. Zdravilih, ki rešujejo človeška življenja in človeško trpljenje.
Pri kozmetiki je seveda zgodba popolnoma drugačna ...
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Kugla, nič ni jasno, zato ker se s tem ni treba sprijaznit.
Zakaj bi pa mogli izbirat? Zakaj pa toleriramo takšno izbiro? In ravno zaradi čedalje večjega pritiska se, hvalabogu, čedalje bolj usmerjamo v alternativne metode, ampak tega je še vedno premalo. Ni treba da trpi ne žival, ne človek, ker imamo druge metode na izbiro.
Zakaj bi pa mogli izbirat? Zakaj pa toleriramo takšno izbiro? In ravno zaradi čedalje večjega pritiska se, hvalabogu, čedalje bolj usmerjamo v alternativne metode, ampak tega je še vedno premalo. Ni treba da trpi ne žival, ne človek, ker imamo druge metode na izbiro.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Tole vam bo v veliko pomoč, ko se sprašujete o določenih vrstah kozmetičnih preparatov in ali so cruelty free ali ne.
http://www.leapingbunny.org/shopping.php
Toda, kot pri vseh teh listah, prosim imejte še vedno kritično oko pri vsem tem. Zelo dober za primerjat, ko boste v dvomih je seznam Prijateljev životinja, ki ima poudarek tudi na naših in nam bližnjih firmah.
http://www.leapingbunny.org/shopping.php
Toda, kot pri vseh teh listah, prosim imejte še vedno kritično oko pri vsem tem. Zelo dober za primerjat, ko boste v dvomih je seznam Prijateljev životinja, ki ima poudarek tudi na naših in nam bližnjih firmah.
- kugla
- Sramežljivka
UG84 napisal/-a:Kugla, nič ni jasno, zato ker se s tem ni treba sprijaznit.
Kakšne pa? In vivo metode testiranja zdravil enakovredne testiranju na živalih?
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
UG84 napisal/-a:Jaz menjam tri deodorante, ker se nkol ne morem zmenit sama s sabo kterga bi danes uporabila.
Od Oriflame roza mam bolj ali manj sam tko za doma, če mam, ker ni preveč vzdržen poleti.
Od Alverde ga imam rada, ker luštno, nežno diši, ampak se vrag ful dolgo suši, se že namažem vmes makeup, pa še kar ni suho.
Zdej sem pa začela s kristali in sicer imam firmo naturally fresh (kupila v DM), ki naj bi bila zelo fajn, pa zelo cruelty free. Ima samo dve sestavini - vodo pa mineralno sol. Sem pa vzela spray varianto - seveda je tudi roll on, kristal varianta. Tule je za več info: http://www.tccd.com/. Je brez vonja. Pa mi kar dobro služi.
Pa tudi drugi, ki sem ga vidla v trgovinah http://www.thecrystal.com/product_information.cfm ni nič testiran.
Haley, če se fajn potiš, priporočam varianto s kristalom, ne s sprejem.
linkica, tudi ti si na varnem.
Ti omenjeni kristalčki so ne le netestirani, so tudi veganski.
Hvala za info!
Men tist od oriflame z roza pokrovčkom sploh ni všeč, ker mi ful barvo pušča in sm mela enkrat skor vso majco belo
Sem pa danes bla v DMju in sem si ogledala tele izdelke Naturally fresh... Kaj veš če roll on, kristal varianta pušča kaj barve? Sem vidla, da niso tko poceni idelki, pa si ne bi rada kupila, če bom pol vsa bela hodila naokoli
Sem pa vohala tudi enga od Alverde danes...ima ful prijeten vonj...a ta kej pušča barve?
-
haley - Cosmopsiho
linkica napisal/-a:jaz sem deodorant /zaradi tezav/ zamenjala s kristalom... nekaterim zdrzi, nekaterim ne... meni ponavadi zdrzi (ne potim se dosti), opazam pa, da vcasih tudi ne.
firma pa je LE CRYSTAL NATUREL... UG84, a je testiran na zivalih? ce je, se tudi jaz podam v boj za drugim, netestiranim.
Kje si pa kupila ta kristal? Pušča kaj bele barve?
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
da se pohvalim....
danes sem sla v merkator in tekla mimo head and sholders sampona ki mi je vedno pomagal proti prhljaju , stane pa okrog 3eure in nacentrirala lavero za 7,77 eura in ga potem seveda tudi kupila (pa spolh ne vem ce mi bo pomagu).
bravo jst !
uradno razglasam...sem cist not
crno sem 100% crtala
danes sem sla v merkator in tekla mimo head and sholders sampona ki mi je vedno pomagal proti prhljaju , stane pa okrog 3eure in nacentrirala lavero za 7,77 eura in ga potem seveda tudi kupila (pa spolh ne vem ce mi bo pomagu).
bravo jst !
crno sem 100% crtala
-
haley - Cosmopsiho
SWEETprinces napisal/-a:da se pohvalim....
bravo jst !
crno sem 100% crtala
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
a je katera sprobala eno znamko ki se imenuje vegea?
naj bi bila tud kar ok...
naj bi bila tud kar ok...
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
haley napisal/-a:linkica napisal/-a:jaz sem deodorant /zaradi tezav/ zamenjala s kristalom... nekaterim zdrzi, nekaterim ne... meni ponavadi zdrzi (ne potim se dosti), opazam pa, da vcasih tudi ne.
firma pa je LE CRYSTAL NATUREL... UG84, a je testiran na zivalih? ce je, se tudi jaz podam v boj za drugim, netestiranim.
Kje si pa kupila ta kristal? Pušča kaj bele barve?
v BIOTOPICU (jaz tam skoraj vso kozmetiko pa to kupujem). ne ne pusca, ker je to kristal in ni bel pa nic... (brezbarven je).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov