testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
skinny - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2006
- Kraj: Prlekija
*mala* napisal/-a:keepsake napisal/-a:glede na to da izdelujejo zdravila, 100% testirajo...
Hja, sej...a bi ve probale zdravilo, ki ni bilo testirano?
Tu pa je point, ja. Ampak vedeti moremo tudi to, da ima lahko določeno zdravilo na živali drug učinek kot na človeku.
Pa tudi ljudje prostovoljci ( oz. plačanci ) se najdejo, da se na njih kaj testira. Ampak teh pa je ( vsaj pomoje ) zelo malo.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
~ Mark Twain
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Pa obstajajo tud zdravila, ki niso testirana na živalih. Žal gre za denar in zdravniki furajo folku tisto, kar je treba prodat, ker je zdravstvo odvisno od gigantskih farmacevtskih podjetij.
Sicer pa je pri nas to področje še bolj malo raziskano, pa tudi ne vem, koliko takšnih zdravil se pri nas sploh da dobiti. Homeopatija je fajn!
Sicer pa je pri nas to področje še bolj malo raziskano, pa tudi ne vem, koliko takšnih zdravil se pri nas sploh da dobiti. Homeopatija je fajn!
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Joj, a loh tle pri zdravilih sam neki pripomnim, sam tok v razmislek, sem sicewr že enkrat pisala o tem, pa bom še enkrta:
Leta 2004 je v ZDA od vseh zdravil, ki so bila stestirana na živalih le 8% potem dejansko prišlo na trg. Ker ostala niso prestala testiranj na človeških prostovoljcih. Za vseh ostalih 92% zdravil so živali umrle zamanj! Torej itak v vsakem primeru gredo zdravila čez človeške prostovoljce. Da ne omenjam tega koliko je zdravil, ki imajo hude stranske učinke, čeprav so bila stestirana.
Mislim, z živalmi imamo popolnoma neprimerljive sisteme. Pa veste kak zgledajo ti testi? To so na živih, zavestnih živalih, rezanje in vbrizgavanje, to gre vse na živo. Preberite do konca, če lahko: http://www.osvoboditev-zivali.org/index.php?pnm=00260
Sej se velik groznega dogaja, ampak tole je pa res nepotrebno!
Se bom ta vikend mal na zdravil avrgla, da vidmo kje mamo 'prijatelje' v farmaciji, če sploh kje. Vam sporočim
Leta 2004 je v ZDA od vseh zdravil, ki so bila stestirana na živalih le 8% potem dejansko prišlo na trg. Ker ostala niso prestala testiranj na človeških prostovoljcih. Za vseh ostalih 92% zdravil so živali umrle zamanj! Torej itak v vsakem primeru gredo zdravila čez človeške prostovoljce. Da ne omenjam tega koliko je zdravil, ki imajo hude stranske učinke, čeprav so bila stestirana.
Mislim, z živalmi imamo popolnoma neprimerljive sisteme. Pa veste kak zgledajo ti testi? To so na živih, zavestnih živalih, rezanje in vbrizgavanje, to gre vse na živo. Preberite do konca, če lahko: http://www.osvoboditev-zivali.org/index.php?pnm=00260
Sej se velik groznega dogaja, ampak tole je pa res nepotrebno!
Se bom ta vikend mal na zdravil avrgla, da vidmo kje mamo 'prijatelje' v farmaciji, če sploh kje. Vam sporočim
-
skinny - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2006
- Kraj: Prlekija
UG84 napisal/-a:Torej itak v vsakem primeru gredo zdravila čez človeške prostovoljce. Da ne omenjam tega koliko je zdravil, ki imajo hude stranske učinke, čeprav so bila stestirana.
Jaz zdaj tu nečesa ne razumem. A to pomeni, da tudi pri nas, v Sloveniji mora VSAKO zdravilo/ličilo čez človeške prostovoljce, da pride na trg?
In če je res tako, zakaj bi firma porabljale nešteto denarja za poskuse na živalih, če pa tako ali tako morajo na koncu preizkusiti na ljudeh?
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
~ Mark Twain
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Sej je logično, da ne bodo prve verzije zdravil preizkušali na človeških prostovoljcih, saj imajo zelo hude negativne učinke. Ko pa vidijo da je na živalih kakor tolk v redu, pa še na osebah.
Mislim da se ne bo našlo farmacevtskega podjetja, ki nebi testiralo na živalih, razen kakšna lažja zdravila in kakšne kreme...
Mislim da se ne bo našlo farmacevtskega podjetja, ki nebi testiralo na živalih, razen kakšna lažja zdravila in kakšne kreme...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Ja, zdravilo gre v ''zadnji fazi'' še na človeka. In farmacevtske firme ljudem ornk plačajo za to, da naredijo na njih še zadnji poskus.
Sicer je pa meni osebno testiranje zdravil za ljudi na živalih mimo. Danes se da itak vse preizkusit ''umetno''. Pa tudi to, da gre eno zdravilo ''čez'' pri živali, še niti slučajno ne pomeni, da bo šlo ''čez'' tudi pri ljudeh.
Sicer je pa meni osebno testiranje zdravil za ljudi na živalih mimo. Danes se da itak vse preizkusit ''umetno''. Pa tudi to, da gre eno zdravilo ''čez'' pri živali, še niti slučajno ne pomeni, da bo šlo ''čez'' tudi pri ljudeh.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Že nekaj časa spremljam podobne teme kot je tale, kar nekaj člankov sem prebrala na to tematiko, rada imam živali in že kar nekaj let sem vegetarijanka... Zdaj sem se pa resnično dokončno odločila, da preneham uporabljati vse izdelke, ki so testirani na živalih! Ene par stvari sem že kar stran vrgla, ker mi je šlo kar na bruhanje, ko sem se spomnila raznih slik in člankov o ubogih živalicah... Ene stvari bom pa postopoma zamenjala, ker moram najdt neke druge alternative...
Pa vidm, da UG84 kar veliko veš o teh stvareh, tako da upam, da lahko računam na kakšno tvojo pomoč a ne?
Najprej kar mi pade na pamet je deodorant...se kar dost potim, tko da mora bit neka roll-on varianta...trenutno uporabljam rexono in dove, ki pa sta oba na črni listi... keri deodoranti so kej na beli listi?
Pa vidm, da UG84 kar veliko veš o teh stvareh, tako da upam, da lahko računam na kakšno tvojo pomoč a ne?
Najprej kar mi pade na pamet je deodorant...se kar dost potim, tko da mora bit neka roll-on varianta...trenutno uporabljam rexono in dove, ki pa sta oba na črni listi... keri deodoranti so kej na beli listi?
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
jaz sem deodorant /zaradi tezav/ zamenjala s kristalom... nekaterim zdrzi, nekaterim ne... meni ponavadi zdrzi (ne potim se dosti), opazam pa, da vcasih tudi ne.
firma pa je LE CRYSTAL NATUREL... UG84, a je testiran na zivalih? ce je, se tudi jaz podam v boj za drugim, netestiranim.
firma pa je LE CRYSTAL NATUREL... UG84, a je testiran na zivalih? ce je, se tudi jaz podam v boj za drugim, netestiranim.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
frigga napisal/-a:Ja, zdravilo gre v ''zadnji fazi'' še na človeka. In farmacevtske firme ljudem ornk plačajo za to, da naredijo na njih še zadnji poskus.
Kar smo tudi jasno poudarile. Se strinjam s tabo, Frigga.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Jaz menjam tri deodorante, ker se nkol ne morem zmenit sama s sabo kterga bi danes uporabila.
Od Oriflame roza mam bolj ali manj sam tko za doma, če mam, ker ni preveč vzdržen poleti.
Od Alverde ga imam rada, ker luštno, nežno diši, ampak se vrag ful dolgo suši, se že namažem vmes makeup, pa še kar ni suho.
Zdej sem pa začela s kristali in sicer imam firmo naturally fresh (kupila v DM), ki naj bi bila zelo fajn, pa zelo cruelty free. Ima samo dve sestavini - vodo pa mineralno sol. Sem pa vzela spray varianto - seveda je tudi roll on, kristal varianta. Tule je za več info: http://www.tccd.com/. Je brez vonja. Pa mi kar dobro služi.
Pa tudi drugi, ki sem ga vidla v trgovinah http://www.thecrystal.com/product_information.cfm ni nič testiran.
Haley, če se fajn potiš, priporočam varianto s kristalom, ne s sprejem.
linkica, tudi ti si na varnem.
Ti omenjeni kristalčki so ne le netestirani, so tudi veganski.
Od Oriflame roza mam bolj ali manj sam tko za doma, če mam, ker ni preveč vzdržen poleti.
Od Alverde ga imam rada, ker luštno, nežno diši, ampak se vrag ful dolgo suši, se že namažem vmes makeup, pa še kar ni suho.
Zdej sem pa začela s kristali in sicer imam firmo naturally fresh (kupila v DM), ki naj bi bila zelo fajn, pa zelo cruelty free. Ima samo dve sestavini - vodo pa mineralno sol. Sem pa vzela spray varianto - seveda je tudi roll on, kristal varianta. Tule je za več info: http://www.tccd.com/. Je brez vonja. Pa mi kar dobro služi.
Pa tudi drugi, ki sem ga vidla v trgovinah http://www.thecrystal.com/product_information.cfm ni nič testiran.
Haley, če se fajn potiš, priporočam varianto s kristalom, ne s sprejem.
linkica, tudi ti si na varnem.
Ti omenjeni kristalčki so ne le netestirani, so tudi veganski.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
linkica napisal/-a:za ESSENCE: http://www.essence.eu/sl/izdelki/no-tes ... imals.html
(je link dovoljen?)
:bussi:
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov