testiranja na živalih

Vse o živalih.
Odgovori
Lana25
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lana25 »

Jaz še kr nisem dobila odgovora od ecovera, sem pa zadnjič kupila neke tablete za pomivalni stroj bom doma pogledala katera firma je ker je lepo zajček gor, kupla pa sem jih v trgovini Vitacare :)

Eno mogoče "smešno" vprašanje, kaj kondomi so tudi mogoče testirani na živalih, ker po 10 letih jemanja tabletk sem se odločila za prenehanje sedaj pa boma vsaj pol leta uporabljala za vsak slučaj kondom, da ne bo prehitro do česa prišlo :D ker seveda, sedaj nisma kondomov 7 let uporabljala bi rada vedela če so testirani na živalih?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

ne vem prav za kondom, je pa rpoblem pri firmi lahko, ki proizvaja.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

10 let si jemala kontraceptive, testirane na živalih, pa te to ni "motilo" :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

8 let in sem nehala ko sem vrgla tudi zadnjo testirano stvar stran. Sicer pa dobro veš, da je provokacija na področju zdravil čist neprimerna in da se tukaj pogovarjamo s stvareh, ki so lažje zamenljive kot zdravila.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

stavek ni bil namenjen tebi :wink: Ni provokacija, sploh pa tud jst kupujem, če se le da, sam iz bele liste. Mi je pa smešno, da jo danes skrbi kondom, pred 3 meseci je pa ni skrbela škatla kontracepcijskih.

Razumem, da gledamo pri kozmetiki, čistilih, ne pa na zdravilih, kontracepciji in ostalih "pomembnih" zadevah. Seksat nezaščiten zato, ker ni proizvajalca, ki svoje kontraceptive ne bi testiral na živalih, se mi zdi smešno. No, sej nimam pojma, al kondomi so al niso, je pa pretiravanje tole mal IMHO.

In ja, UG, vem (da se tukaj pogovarjamo o drugih stvareh, ne zdravilih), zato tudi to poudarjam (kondom mi ne sapada v koncept nenujnih stvari). Kondom je še vedno neke vrste "zdravilo" oziroma zelo "nenadomestljiva", potrebna in nujna stvar.
Zadnjič spremenil barbie_girl_85, dne 26. Avg. 2011 9:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Aja, ok, oprosti, vzamem nazaj. Sem misla, da je bila provokacija. My bad... :oops:

:kuss:
Lana25
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lana25 »

Hvala za odgovore, sem se pozanima tukaj lahko vidimo kateri so kateri niso: http://www.vegancondoms.com/

Te se da kupiti pri nas: http://www.kondomanija.si/condomi-nature-p-77.html

Glede tablet pa ja jemala sem jih tako dolgo, zakaj nebom pojasnejvala, sem se pa pred meseci že odločila tudi zaradi težav s pozitivnimi pap in hpv testi....Ni bilo sicer to toliko poglavitno kot to, da je mama dobila raka na dojki....Čeprav vsi zatrujejo ni povezave, vam povem kaj priznam ginekolog reče ko ga vprašaš, če obstaja kakšna tabletka, obliž karkoli kaj ne škoduje in naj ti pove po resnici, reče samo popolnoma nič ker je vse kemija, ja to sem ugotovila komaj pri svojih 25 letih kaj naj, vsaj ugotovila sem. Glede ostalih stvari sem v zadnjih mesecih že skoraj "bankrotirala" zaradi menjave kozmetike, čistil... in ja doma več nimam popolnoma nič kar ni na beli listi in ne samo tu pa tam nekaj. Kar se pa tablet tiče, ja vem da so testirana, bi ti recimo nekomu kateri MORE jemat takšne in drugačne tablete lahko rekla, naj jih ne jemlje ker so bile testirane, dvomim....glej marsikaj nisem vedela marsikaj ne vem se pa učim pa boljše, da sem se začela kot pa da bi še vedno dalje to podpirala, boljše pozno kot pa nikoli. In ja če bo le možno bom tudi kondome kupila takšne kateri niso bili testirani, pa čeprav sem toliko časa jemala nekaj kaj mi bo verjetno kdaj še žal. In ja ne mislim samo čuvati sploh ne na začetku ker tudi fant je rekel, da ne želi defektnega otroke zaradi tablet, pa ne mi zdaj da ene takoj zanosijo po jemanju pa da je vse vredu, poznam tudi primere ko temu ni tako zdaj kako vedeti če so bile res tablete krive, nemoreš.....boma pa vsaj 4-6 mesecev raje uporabljala kondome, potem bova že čuvala in če bo kaj bo če ne pa tudi ok :) pa lp
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a TinyStar »

Hej..

Že vemo kaj novega glede Froscha? Ker vedno več ljudi pravi, da je na sivi listi..

Tudi tu je: http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.en.php?id=762 in tu: http://www.zazivali.org/poskusi/siva-lista.html

Ker spada pod Erdal Rex : http://www.erdal-rex.de/ , ki pa je na sivi.

Morn priznat, da bom zelo razočarana, če je to res, ker sem komaj doma vse prepričala za te izdelke, zdaj pa spet menjavat.. ahjej :S

Lp, Tina
“Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.” Martin Luther King Jr.
nixnia
Sramežljivka
Sramežljivka

živjo

Neprebrana objava Napisal/-a nixnia »

mene pa zanima glede firme NIVEA... sm slišala da menda ne testirajo več...ve mogoče kdo kolk je na tem resnice?
hvala za odgovor...
LP
nixnia
Sramežljivka
Sramežljivka

pa še eno uprašanje glede kontracepcije...nism brala vsega sm pa zasledila da ste se pogovarjale da se testirajo na živalih....čisto vse tabletke al obstajajo kakšne ki se ne? O.o
groza....
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

nixinia, tabletke = zdravila = pretežno črno področje testiranja na živalih. Žal.

Nivea kolik jaz vem še ni dala pisnega zagotovila, s ksaterim ki jasno ovrgla da ne testira sestavin, ne kupuje testiranih sestavin niti ne plačuje komu drugemu da ne testira zanjo. Če najdeš kaj takega, z veseljem pogledam. Jaz sem vesela vsakega spreobrnjenca, čeprav zadnje čase bolj polnimo črno kot pa belo listo :(
Uporabniški avatar
bluebell
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bluebell »

Kozmetika Ruby kisses, pri nas sem zasledila njihove lake, ni testirana. Sem jim poslala mail s vprašanji,ki jih je objavila UG84.
Njihov odgovor:
Thank you for your interest in Ruby Kisses cosmetics! All of the answers to your questions below are No.

We do not test any of our products or any of the ingredients that go into our products on animals. We do not do any type of animal testing whatsoever.

If you have any more questions, please feel free to let us know.

Sincerely,
Ruby Kisses
animal lover
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Črnomelj

Neprebrana objava Napisal/-a animal lover »

to temo sem našla šele sedaj in se mi ne da prebrati vseh 90 strani, zato ne vem ali ste se morda pogovarjali tudi o hrani in pijači, ki je testirana na živalih. npr. coca-cola, nestea, nestle kosmiči ... pa tudi hrana za živali: eukanuba, IAMS ... pa me zanima, če kupujete ta živila.

ka se tiče nivee je na vseh črnih listah, ki sem jih našla
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=81
http://vidacompassion.org/main/list/company.html
glejte pod Beiersdorf Inc., ki izdeluje tudi labello, eucerin ...

to je seznam stvari, ki jih uporabljam jaz:
LIČILA: Barry M,Manhattan, S-he, Alverde, Miss spotry, Oriflame
NEGA KOŽE: Oriflame, Afrodita, Balea
NEGA LAS: Balea, Afrodita
PASTA ZA ZOBE: Dontodent
KREME ZA SONČENJE: Afrodita
DEPILACIJA: Balea
Animal testing - it was wrong when we did it to orpfhans, blacks, G.I.s and gypsies. And it's wrong when we do it to animals.
nixnia
Sramežljivka
Sramežljivka

UG84 napisal/-a:nixinia, tabletke = zdravila = pretežno črno področje testiranja na živalih. Žal.

Nivea kolik jaz vem še ni dala pisnega zagotovila, s ksaterim ki jasno ovrgla da ne testira sestavin, ne kupuje testiranih sestavin niti ne plačuje komu drugemu da ne testira zanjo. Če najdeš kaj takega, z veseljem pogledam. Jaz sem vesela vsakega spreobrnjenca, čeprav zadnje čase bolj polnimo črno kot pa belo listo :(

Se opravičujem ker šele zdj odpisujem...ma ja na žalost se pač očitno vsem stvarem ne da odpovedat...kontracepcija se mi pač zdi nujna...:/
Če ta nivea me pa že rahlo živcira ker ne odpisujejo na maile! težila jim bom še parkrat...
nixnia
Sramežljivka
Sramežljivka

šamponček!

aja pa glede šampona...js bi priporočala SO PURE šampončke...moj brat je frizer in ga uporablja v salonu in ga je priporočil...je res naravn šamponček in super je...sicer malo dražji ampak se ga itak da čisto malo na lase, tako da se splača :)
Odgovori