testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Lana25
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 8. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Lana25 » 16. Avg. 2011 7:27

Kaj? ohhhh, bom jim pisala, pa dejansko odgovarjajo? Sem bolj nova v tem, samo se držim načela, da ne uporabljam izdelkov kateri so bili testirani, zato sem trenutno malo :mad:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 16. Avg. 2011 7:49

Morajo odgovorit če so resni.
Lana25
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lana25 » 16. Avg. 2011 7:51

To pa je hiter forum ;)
Sem jim že pisala, na nekaj straneh sem sedaj našla da ne testirajo ampak eni datumi so novi eni stari, res najboljše, da počakam na njihov odgovor. Koliko pa lahko to potem jemljem kot verodostojno?

Vem, da sem mogoče malo tečna, samo na nobenem foromu še ni nihče tako hitro odgovarjal, pohvalno.
Lana25
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lana25 » 17. Avg. 2011 11:26

http://www.farmina.com/?q=en/content/fa ... uelty-free to lahko vzamemo kot 100% garancijo ker sem videla, da na listi ni te firme :)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 17. Avg. 2011 13:35

Lana, pisna potrditev podjetja da ne testira je vse na kar se v tem trenutku lahko zanesemo.
Če boš pošiljala tudi splošno vprašanje lai ne testirajo pa ti svetujem da mičken nazaj pobrskaš imamo prav sestavljeno vprašanje za takšne primere. Pa se pol tisto pošlje.

Bom dodala farmino.
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 2. 2011
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 18. Avg. 2011 22:02

UG84 napisal/-a:
haley napisal/-a:
TinyStar napisal/-a:Ženske, mi lahko svetujete pri nakupu kreme za sončenje?

Lp

Ej pri kremah za sončenje pa tudi jaz ne vem kaj izbrati... V drugih artiklih sem že kar našla tiste svoje naj, pri izdelkih za sončenje pa še kar ne vem kaj naj kupim.

Lani sem mela od Afrodite pa je bilo ok.

Jaz iam za letos 100% pure za obraz, če mam kakšne aktivnosti (hribi, kolo) pa rabim za telo mam od Juice Beauty za telo, za plažo bom mela pa od Gamarde.

No, jaz sem pa sprobala Avonove sončne kreme in so se odlično odnesle! :)
“Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.” Martin Luther King Jr.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 19. Avg. 2011 8:35

Vprašanje glede testiranja sem poslala na seddež podjetja Depend, kjer proizvajajo mini lakce, umetne trepalnice in izdelke za nego nohtov. Videla sem jih v DM poslovalnicah: http://www.dependcosmetic.com/int/default.asp
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 19. Avg. 2011 21:23

Zadnjič sem pisala Beiersdorf-u ( Nivea.. ).. to je njihov odgovor:

VPRAŠANJE:

Zanima me ali so vaši izdelki testirani na živalih? Testirate posamezne sestavine na živalih? Testirate kombinacijo sestavin na živalih?

Če ne, ali to počne za vas kakšen drugi laboratorij oz. podjetje? Naročate sestavine od podjetij, ki testirajo na živalih?

Če je vaš odgovor na vse NE, me še zanima, zakaj nimate nikakršnega certifikata, ki bi podpiral trditev, da ne testirate na živalih?

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

ODGOVOR:

zahvaljujemo se vam za vaše vprašanje.

Beiersdorf kozmetičnih izdelkov že več kot 20 let ne preizkuša na živalih. Podjetje verjame, da morajo biti kozmetični izdelki razviti tako, da jih ni treba preizkušati na živalih.

Beiersdorf je eden od pionirjev v razvoju alternativnih metod preizkušanja izdelkov. Tako preizkusov ne izvajajo več na živalih, ampak na celicah v testnih epruvetah (in vitro). Ko so doseženi želeni rezultati in vitro za koncepte in končne izdelke, so ti izdelki preizkušeni na prostovoljcih (in vivo), da se ugotovi, ali so učinkoviti in ali jih koža dobro prenaša. Beiersdorf je že več kot dve desetletji uspešen član posebnih odborov in združenj, ki izboljšujejo in razvijajo alternativne metode za testiranje in vitro. Podjetje je eno od vodilnih uglednih in priznanih raziskovalnih podjetij na tem področju na svetu.

Sestavine, ki jih uporablja Beiersdorf, ustrezajo vsem ustreznim zakonom posameznih držav.
S skrbnim izborom sestavin Beiersdorf zagotavlja, da koža njegove kozmetične izdelke dobro prenaša in da so kar najbolj varni za potrošnika.

Lep pozdrav,

Beiersdorf Slovenija

Kaj pravite? Rahlo površno za moje pojme.
Zadnjič spremenil TinyStar, dne 19. Avg. 2011 21:26, skupaj popravljeno 1 krat.
“Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.” Martin Luther King Jr.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 19. Avg. 2011 21:26

Mamo na belilisti: Mann & Schröder GmbH (Fruttini, Alkmene, Sanosan, Numis Med, Dulgon, Oversa, Laura Vandini, Aldo Vandini)

So nam enkrat poslali zadovoljiv odgovor, samo jaz ga nima več, da bi ga kopirala sem. Prodajajo v Dm, Mueller ipd.
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 19. Avg. 2011 21:33

UG84 napisal/-a:Mamo na belilisti: Mann & Schröder GmbH (Fruttini, Alkmene, Sanosan, Numis Med, Dulgon, Oversa, Laura Vandini, Aldo Vandini)

So nam enkrat poslali zadovoljiv odgovor, samo jaz ga nima več, da bi ga kopirala sem. Prodajajo v Dm, Mueller ipd.

Hvala, sem opazla, takoj ko sem poslala. :) Sem spremenila vprašanje oz. trditev.. preberte.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 22. Avg. 2011 7:43

Beiersdorf -ja vidim ja. Lej, dokler ne bodo jasno odgovorili na vprašanje ne bodo prišli na belo listo.

Sej jaz čist verjamem da ne testirajo končnih proizvodov. Ampak kako pa je s sestavinami, na čem se te testirajo (npr. ko smo govorili za Ecover in kri zajcev - to tud šteje), kako je z dobavitelji sestavin ipd.?

Besedna zveza "ustrezajo vsem ustreznim zakonom posameznih držav" ne pomeni absolutno nič.
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 22. Avg. 2011 8:01

Ja, sej malo mi je čudno, da so večina vprašanj ignorirali. Da bi jim še malo gnjavla? :wink: :twisted:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 22. Avg. 2011 11:45

^^Kar daj jih. :wink:
Lana25
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lana25 » 22. Avg. 2011 14:24

Hejla, jaz še kr nisem dobila odgovora od Ecovera.....
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 24. Avg. 2011 12:34

UG84 napisal/-a:Vprašanje glede testiranja sem poslala na seddež podjetja Depend, kjer proizvajajo mini lakce, umetne trepalnice in izdelke za nego nohtov. Videla sem jih v DM poslovalnicah: http://www.dependcosmetic.com/int/default.asp

Bela lista!

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov