testiranja na živalih

Vse o živalih.
Odgovori
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

TinyStar napisal/-a:Ženske, mi lahko svetujete pri nakupu kreme za sončenje?

Lp

Ej pri kremah za sončenje pa tudi jaz ne vem kaj izbrati... V drugih artiklih sem že kar našla tiste svoje naj, pri izdelkih za sončenje pa še kar ne vem kaj naj kupim.

Lani sem mela od Afrodite pa je bilo ok.
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a boom_boom*¸ »

Mene pa zanima, kako je z Eurospinovo znamko Near. Je testirana na živalih ali ne?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

haley napisal/-a:
TinyStar napisal/-a:Ženske, mi lahko svetujete pri nakupu kreme za sončenje?

Lp

Ej pri kremah za sončenje pa tudi jaz ne vem kaj izbrati... V drugih artiklih sem že kar našla tiste svoje naj, pri izdelkih za sončenje pa še kar ne vem kaj naj kupim.

Lani sem mela od Afrodite pa je bilo ok.

Jaz iam za letos 100% pure za obraz, če mam kakšne aktivnosti (hribi, kolo) pa rabim za telo mam od Juice Beauty za telo, za plažo bom mela pa od Gamarde.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

boom_boom*¸ napisal/-a:Mene pa zanima, kako je z Eurospinovo znamko Near. Je testirana na živalih ali ne?

Ne vem. Kdo pa je proizvajalec?
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a boom_boom*¸ »

Mil Mil - neka zasebna tovarna v Italiji. Dolgo sem iskala spletno stran te tovarne, na koncu pa našla tole:

Our Research and Development laboratory works in order to provide innovative products, which meet the Customer’s needs. That’s why we often revise and improve our items, in order to offer always Quality products.

Raw materials are analysed and tested, in order to check if they meet the requirements agreed with the supplier. And so are tested the final products, so to define the standards for their security while used, and their preservation during time.

In order to comply with our Quality Policy, our R&S laboratory has been planned and equipped according to the highest levels. In this way, specialized staff can work efficiently, and make the most of the available technology. Each work station is designed according to ergonomic standards. The supervision of the most important instruments is granted by an informatic system, managed by a software and connected thanks to an internal network. In this way, anything is tested as a Suitability Guarantee, and meets the quality standards agreed with our Customers, or required by the Authorities.

Last, but not the least, our commitment to the environment involves the definition of an ecological policy, whose guidelines are as follows:
To make the proper use of materials and energy
To support recycling and reutilization
To reduce impacts on environment which may arise from the company’s activities

Odebeljeno pomojem več kot očitno pove, da testirajo, kaj pravite? Poleg tega pa na izdelkih piše dermatološko testirano, za kar je bilo že ugotovljeno, da pomeni prav teste na živalih. Torej jaz osebno se kozmetike iz Eurospina ne pipam več. Razen, če sem se zmotila.

Me pa zanima še nekaj. Na določenih izdelkih DM-ovih blagovnih znamk prav tako piše, da so dermatološko testirani. Vendar sem skozi celo temo brala, da naj bi bile DM-ove znamke "varne". Kaj pa je s tem? Balea in Alverde pa ziher ne testirata, ne?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Urška, kje kupiš sončno kremo od Gamarde? (js vem samo za lekarno)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

boom_boom*¸ napisal/-a:Mil Mil - neka zasebna tovarna v Italiji. Dolgo sem iskala spletno stran te tovarne, na koncu pa našla tole:

Our Research and Development laboratory works in order to provide innovative products, which meet the Customer’s needs. That’s why we often revise and improve our items, in order to offer always Quality products.

Raw materials are analysed and tested, in order to check if they meet the requirements agreed with the supplier. And so are tested the final products, so to define the standards for their security while used, and their preservation during time.

In order to comply with our Quality Policy, our R&S laboratory has been planned and equipped according to the highest levels. In this way, specialized staff can work efficiently, and make the most of the available technology. Each work station is designed according to ergonomic standards. The supervision of the most important instruments is granted by an informatic system, managed by a software and connected thanks to an internal network. In this way, anything is tested as a Suitability Guarantee, and meets the quality standards agreed with our Customers, or required by the Authorities.

Last, but not the least, our commitment to the environment involves the definition of an ecological policy, whose guidelines are as follows:
To make the proper use of materials and energy
To support recycling and reutilization
To reduce impacts on environment which may arise from the company’s activities

Odebeljeno pomojem več kot očitno pove, da testirajo, kaj pravite? Poleg tega pa na izdelkih piše dermatološko testirano, za kar je bilo že ugotovljeno, da pomeni prav teste na živalih. Torej jaz osebno se kozmetike iz Eurospina ne pipam več. Razen, če sem se zmotila.

Me pa zanima še nekaj. Na določenih izdelkih DM-ovih blagovnih znamk prav tako piše, da so dermatološko testirani. Vendar sem skozi celo temo brala, da naj bi bile DM-ove znamke "varne". Kaj pa je s tem? Balea in Alverde pa ziher ne testirata, ne?

Ne, dermatološko testirano ne pomeni nujno testiranja na živalih, seveda ne. je pa za tem zelo pogosto ravno to. Odgovor ki si ga dobila ne omenja nikjer da testirajo na živalih, pa tudi da tega ne počnejo, zato ni zadovoljiv. Če pogledaš malo nazaj, boš napšla primer kako vprašaš v parih točkah ali tetsirajo ali ne.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

haley napisal/-a:Urška, kje kupiš sončno kremo od Gamarde? (js vem samo za lekarno)

Tašča mi je je prinesla :) Sicer pa lekarna, ja.
Cherryblossom
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Cherryblossom »

čaw a za bic proizvode je že katera spraševala? je že na kateri listi? bolj specifično me zanima za njihove britvice:)
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

Punce kaj pa Urban Decay? Na izdelkih je znakec cruelty free in piše še: we don`t do animal testing, how could anyone? sam zdej ne vem a to velja tudi za sestavine. Jim je mogoče kera že pisala kdaj?
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

arrow, mislim, da ne. Bom dala na belo listo, če lahko prosim jim pišeš glede sestavin in dobaviteljev. Prilagam vprašanje, da ne boš iskala:

Can you please officially confirm that you do not test on animals on any of the below mentioned points (please answer and explain every point separately):

(1) testing a finished cosmetic product on animals;
(2) testing individual ingredients of cosmetic products on animals;
(3) testing any combination of ingredients on animals;
(4) contracting a third-party company to perform any of the above tests; or
(5) using a subsidiary or third-party company to perform any of the above tests in countries were animal testing is not banned.

Thank you so much.
Kind regards from your costumer,

XY from Slovenija

Cherryblossom, zagotovo so to delali še konec devetdesetih, ko so testirali tinto in sicer so uporabljali teste zajce in beagle. Potem so šli 2002 al nekaj takega v moratorij, ampak ne vem ali so tudi dejansko nehali testirat. Ta firma namreč primarno proizvaja kemične svinčnike in tinta je problem pri njih. Pilot, njihov tekmec, za razliko od njih ni nikoli testiral. Jih vpraša, prosim?
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

Hvala UG, sem poslala in poročam, ko/če dobim odgovor.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Cherryblossom
Sramežljivka
Sramežljivka

BIC

Neprebrana objava Napisal/-a Cherryblossom »

Ja sem jim pisala čakam na odgovor ;)
Lana25
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lana25 »

Pozdravljeni,
zanima me kako je sedaj s čistili ecover, saj je link od tistega članka iz leta 2007 se je mogoče kaj spremenilo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Najbolje, da jih povprašaš, če še vedno uporabljajo kri zajcev iz zajčjih farm za svoje raziskave.
Odgovori