testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

.nogavička
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a .nogavička » 08. Maj. 2011 15:18

Še nekej me zanima ... Če na izdelku piše dermatološko preizkušeno, to ne pomeni nujno da izdelek oziroma njegove sestavine niso bile preizkušene na živalih ali pač?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 08. Maj. 2011 17:30

Po večini pomeni ravno to.
.nogavička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .nogavička » 08. Maj. 2011 22:28

No pol pa tok bolš :) Hvala!
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 09. Maj. 2011 7:23

Upam, da sva se prav razumele - po večini pomeni ravno testiranje na živalih. Ni pa nujno, zato v bistvu jaz na ta stavek ne dam popolnoma nič.
.nogavička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .nogavička » 12. Maj. 2011 15:08

Aja tko. Sm narobe zastopla. Hvala!
.nogavička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .nogavička » 13. Maj. 2011 11:52

Spet jest. Nov dan, nova uprašanja …
A se kej ve kako je z znamko Luna? Nekej se hvaljo, da ne testirajo na živalih, sam kolk jim gre verjet?
Pa za izdelke Cathrine piše na njihovi strani na fb, da izdelki niso testirani na živalih, ampak samo na podlagi tega najbrž ne morjo takoj na belo listo?
Zanima me pa še, kere deodorante uporabljate? Jest sm šla u dm u nabavo, pa večina je teh s črne liste, nekej teh na sivi, jih je pa še ene par k nevem kam bi pasal ... Bi bla pa vrjetn bolj pozorna če bi vedla kaj točno iščem. Kaj kej predlagate?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 13. Maj. 2011 14:43

Jaz ti predlagam, pa ne me narobe razumet, da najprej si vzameš ene 30 minut pa enkrat v miru prebereš tole celo temo. Res.

Tolko enih odgovorov smo že napisale in enih nasvetov pa kaj kdo uporablja in kaj kdo ne, da nima smisla vse ponavljat.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 13. Maj. 2011 22:12

^^Se strinjam. Boš veliko uporabnih nasvetov našla.

Drugače pa mislim, da sem že omenjala v tej temi, sm ker se mi ravno da...jaz uporabljam deodorante od Sanctum, Lavera, Lovlis, Loccitane, Greenpeople...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 13. Maj. 2011 22:28

Jaz pri deodorantu nič ne kompliciram, mam 2 od Balee v stiku: sensitive (turkizno modri) za vsak dan, ker je brez aluminija in alkohola, pa beli z bombažnim cvetom gor, ki je za takrat, ko rabim močnejši deodorant. Ta beli je res precej močen, nisem si mislila, da mi bo tk fajn pomagal, ker sm mela eno obdobje, ko sem se res grozno potila.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
.nogavička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .nogavička » 15. Maj. 2011 19:19

Ok, hvala vsem za informacije. :)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 17. Maj. 2011 17:15

Ne pozabite - jutri ob 18h v Mestni Knjižnici Ljubljana (enota Otona Župančiča, Kersnikova 2; dvorana v 3. nadstropju)
Noelle212
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelle212 » 19. Maj. 2011 13:33

živjo,

naj najprej pohvalim vse vas, ki ne kupujete izdelkov testiranih na živalih
:zustimm: ... tudi sama jih že nekaj časa ne kupujem, čeprav je včasih ali pa velikokrat kar težko pridit do podatkov ali podjetje testira ali ne...

ravno danes sem iskala podatke za podjetje Delta Pronatura, ki proizvaja izdelke kot so Dr. Beckmann (čistilo za steklokeramične ploče, lističi za lovljenje brav pri pranju,...), Blistex (balzam za ustnice),...

na netu nisem našla nič pametnega in sem jim poslala mejl... vse pohvale, saj so mi odgovorili v roku 1 ure, ampak še zdaj ne vem do katere mere ne testirajo... namreč, ženska je napisala, da se držijo nemeškega zakona, ki naj bi prepovedoval testiranje na živalih v kozmetične namene...

glede na to, da dobro poznate področje me zanima kakšen je ta nemški zakon? ali drži, da prepoveduje testiranje na živalih in do kakšne mere? ne testirajo samo končnih izdelkov ali tudi sestavin?

za kakršenkoli odgovor vam bom zelo hvaležna :)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 19. Maj. 2011 13:44

Zakon nič ne pomeni, ker sestavine dobijo lah tud iz tujine. Tako da jim moraš jasno vprašanje zastavit. Smo ga že mele, lej ti ga kopiram:

Can you please officially confirm that you do not test on animals on any of the below mentioned points (please answer and explain every point separately):

(1) testing a finished cosmetic product on animals;
(2) testing individual ingredients of cosmetic products on animals;
(3) testing any combination of ingredients on animals;
(4) contracting a third-party company to perform any of the above tests; or
(5) using a subsidiary or third-party company to perform any of the above tests in countries were animal testing is not banned.

Thank you so much.
Kind regards from your costumer,

XY from Slovenija
Noelle212
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelle212 » 19. Maj. 2011 18:27

oj,

hvala... sem poslala ravno tako zastavljeno vprašanje, ki sem ga našla med pregledovanjem te teme, pa so mi odgovorili le na splošno... torej nekaj ne štima; verjetno proizvajalec ni za na belo listo :nixweiss:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 19. Maj. 2011 20:08

Lahko da, ampak tle morš vzrajat. Pri nekaterih sem jaz mogla 4x nazaj pisat, da tega pa tega niso odgovorili.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov