testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
oj!
na prvi strani imas link od bele, sive in crne liste pa si probi mal pomagat z njo. men ful prav pride...
na prvi strani imas link od bele, sive in crne liste pa si probi mal pomagat z njo. men ful prav pride...
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Deborah Group je na sivi listi, toda le zato, ker so poslali le splošni odgovor, da njihovi IZDELI niso testirani na živalih. Odgovor ni vseboval detajlov glede sestavin in izčrpnejših pojasnil.
Bourjois je na sivi listi, ker od njih ni bilo odgovora. Toda, na njihovi uradni strani piše, da njihovi izdelki niso testirani na živalih.
Bourjois je na sivi listi, ker od njih ni bilo odgovora. Toda, na njihovi uradni strani piše, da njihovi izdelki niso testirani na živalih.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Siva lista je ena izmed list, tako da ne eni listi že so te firme. To, da je neka firma na sivi listi pomeni da:
ALI
ni odgovorila na vprašalnik glede testiranja
ALI
je zavrnila odgovor na vprašalnik
ALI
je dala odgovor da ne testirajo, pa je bil ta nepopoln
ALI
se zanje sploh ne ve ali testirajo ali ne
Ponavadi, če je le možno zraven pojasnim, zakaj je neka firma na sivi listi. Ker meni se ne zdi enako to, da nekdo zavrne odgovarjanje kot pa da poda splošen odgovor.
Jaz s sive liste tudi uporabljam stvari in sicer:
Balea (in njene blag. znamke)
Bourjois (ok, sam en izdelek, ampak vseeno en je pa le)
Essence
Gosh
Revlon
dr. Scheler
Meni je glavno vodilo da sena veliko izogibam proizvajalcev s črne liste, glede sive pa posežem po tistih, ki so podali vsaj splošen odgovor, oziroma sami zatrjujejo da ne testirajo. Bolje kot nič.
ALI
ni odgovorila na vprašalnik glede testiranja
ALI
je zavrnila odgovor na vprašalnik
ALI
je dala odgovor da ne testirajo, pa je bil ta nepopoln
ALI
se zanje sploh ne ve ali testirajo ali ne
Ponavadi, če je le možno zraven pojasnim, zakaj je neka firma na sivi listi. Ker meni se ne zdi enako to, da nekdo zavrne odgovarjanje kot pa da poda splošen odgovor.
Jaz s sive liste tudi uporabljam stvari in sicer:
Balea (in njene blag. znamke)
Bourjois (ok, sam en izdelek, ampak vseeno en je pa le)
Essence
Gosh
Revlon
dr. Scheler
Meni je glavno vodilo da sena veliko izogibam proizvajalcev s črne liste, glede sive pa posežem po tistih, ki so podali vsaj splošen odgovor, oziroma sami zatrjujejo da ne testirajo. Bolje kot nič.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ne vem ce je ze blo kje omenjeno...cist informativno me zanima, ker mal spremljam to temo. a ste vse tiste ki ste proti testiranju na zivalih tut vegeterijanke?! drugace res ne vem v cem je fora! za en puder umre dosti manj zivali (ko ga enkrat stestirajo je to to, potem pac samo ponavljajo sestavine in ga dajejo v prodajo) za vase kosilo more pa vsak dan nekdo umret
nocm povzrocit kakega kreganja ampak cist res me to zanima
-
UG84 - Cosmo moderatorka
red_rose napisal/-a:ne vem ce je ze blo kje omenjeno...cist informativno me zanima, ker mal spremljam to temo. a ste vse tiste ki ste proti testiranju na zivalih tut vegeterijanke?! drugace res ne vem v cem je fora! za en puder umre dosti manj zivali (ko ga enkrat stestirajo je to to, potem pac samo ponavljajo sestavine in ga dajejo v prodajo) za vase kosilo more pa vsak dan nekdo umret
Nič kreganja ne boš povzročila, upam,d a smo sam civilizirani na tem delu foruma . Lahko ti jaz odgovorim, ker nisem vegetarijanka. Zato, da bom jaz imela bolj rdeče ustnice al pa daljše trepalnice ni treba da žival mučijo, potem pa od tega mučenja umre (testiranja so namreč na živih živalih večinoma).
Hrana je zame pač nekaj drugega kot kozmetika (prva mi je potrebna, slednja pa pogrešljiva). Enako kot za kozmetiko pri meni velja tudi za čistilna sredstva, osebno higieno, mačjo hrano. Tudi mačko namreč zaradi drugih živali ne bom preobrazila v vegetarijanko.
Jaz osebno nisem zelenjavni tip, nisem v takšnem okolju rasla. Res da bi se lahko z veliko truda verjetno lahko preobrazila, ampak mesu se težko odpovem, mož se niti slučajno ne bo. Jema pa govedino (sam za faširano, pa za v uho) in purana (za vse ostalo). Nič drugega. Aja, pa ribe, seveda (to je zame tudi meso).
Upam, da sem ti kaj odgovorila.
To, kar sem v tvojem postu odebelila, žal ni res. Samo P&G je leta 2008 ubil več kot tisoč živali za test sestavine, ki jo kozmetična industija pozna in uporablja že desetletja. Šlo je za butylparaben - konzervans.
Zadnjič spremenil UG84, dne 10. Maj. 2009 20:30, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
No pa še js Ja, js sm vegetarijanka. Vseen ne uporabljam na živalih testirane kozmetike samo zato, ker ne jem mesa, je pa res, da samo iz tega razloga ne nosim usnja (in prebolevam kake lepe čevlje, pase...). Men se pač zdi, da če se odločiš za nekaj, če nekaj zagovarjaš, maš stališča..da moraš za njimi stati 100%, ne pa sam tok, kokr ti kdaj paše. In ne obsojam nikogar, da se ne bo vsul plaz obtožb zdej
Freedom is just another word for nothing left to lose..
- *srčica*
- Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2005
- Kraj: okolica ljubljane
red_rose napisal/-a:ne vem ce je ze blo kje omenjeno...cist informativno me zanima, ker mal spremljam to temo. a ste vse tiste ki ste proti testiranju na zivalih tut vegeterijanke?! drugace res ne vem v cem je fora! za en puder umre dosti manj zivali (ko ga enkrat stestirajo je to to, potem pac samo ponavljajo sestavine in ga dajejo v prodajo) za vase kosilo more pa vsak dan nekdo umret
Nisem vegetarjanka, čeprav meso jem bolj redko, 1krat na teden, še to ne.
Eno je, če žival na hitro ubiješ-za hrano, kot pa da jo počasi mučiš in ji povzročaš nepredstavljive bolečine. Poleg tega je meso hrana, brez katere velik ljudi ne more živet(no, o tem bi se še dalo razpravljat) in jemo ga že odkar obstajamo, včasih je blo eksistenčnega pomena, medtem ko je kozmetika čisto nekaj drugega. Niti slučajno ni eksistenčna potreba, bolj razvajanje, poleg tega pa obstajajo drugi, boljši načini za testiranje kozmetike, ki ne vključujejo mučenja nedolžnih živih bitij.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
^Ne biti tako prepričana o tem, da žival za hrano na hitro ubijejo in je pred tem dolgotrajno ne mučijo.
Sicer pa jst tud ne jem mesa in ne kupujem izdelkov, testiranih na živalih.
Sicer pa jst tud ne jem mesa in ne kupujem izdelkov, testiranih na živalih.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Evo, jst sm pa lih obratna, ne jem mesa, ampak uporabljam tut izdelke, k so testirani na živalih. Ampak to predvsem samo šampone, nivea kremo in črno barvico, druge kozmetike itak ne uporablam. To pa zato, ker mam lase zelo občutljive in traja res leta, preden najdem kj, kar mi ustreza, nivea kremo pa zato, ker mam res suho kožo in sm čustveno navezana na njen vonj. Šampone mam za par mescev, kremo in barvico pa tut za par let. Tko da ne kupujem tega neki ful. No v bistvu vse dobim zastonj, ker teta dela v neki drogeriji.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov