testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 11. Feb. 2011 10:52

O *mala* speč si torto v mojem imenu :D
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 2. 2011
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 15. Feb. 2011 21:13

Hej. Ker bi se tudi sama rada znebila izdelkov, ki so testirani na živalih, se opravičujem, če je takšno ali podobno vprašanje že bilo zastavljeno, ampak me zanima, če kdo ve, katera firma vložkov, ki se jih da kupiti v naših trgovinah, ni testirana na živalih? Ker mi je postalo slabo ko sem ugotovila da Always je :S In, ker imam prhljaj, in mi do sedaj drugo kot Head & Shoulders ni pomagalo, če vete za kakšen drugi šampon proti prhljaju, ki dejansko pomaga? Aja pa še to :) Imam dihurčka in me tud za to zanima, katera hrana za njih je cruelty free? Najlepša hvala za pomoč :)
“Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.” Martin Luther King Jr.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 15. Feb. 2011 21:40

Pozdravljena!

Lepo da si se nam odločila pridružiti, na kratko pa ti svetujem sledeče:

1. Vzami si enkrat pol urce in tole temo preberi v celoti, res boš našla veeeeliko koristnih nasvetov
2. Do tedaj pa v temi Živali klikni na belo listo, tam imamo seznam do sedaj identificiranih vruelty free blogvnih znamk. Če še ne boš našla odgovora, seveda pridi nazaj v to temo, bomo skupaj vse razjasnili.
3. Šampone ne bo težko najdi na beli listo, drugo vprašanje je, kateri bo ustrezal tebi osebno. Jaz imam bolj suhe lase, ampak zaenkrat sem pozitivne odzive za prhljaj dobila od Australian Tea tree, dr.Organics, Aubrey Organics in Lavero. Mogoče sem š ekaj izpustila :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 16. Feb. 2011 1:03

TinyStar čestitke za to odločitev. :)

Več ali manj ti je vse UG odgovorila, ti pa tudi jaz priporočam šampon od Lavere proti prhljaju-sem že slišala pohvale.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 16. Feb. 2011 7:54

Glede dihurčkov - svetujem ti trgovino Doget. Oni imajo vse cruelty free.
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 16. Feb. 2011 12:51

Ene 4 ure že berem poste od začetka, pa me že kr fajn glava boli od vseh informacij.. pa sem prišla komaj do 55 strani :)

Torej..
1:Šampon proti prhljaju Lavera (Mercator)

2: Zobna pasta , Lavera, Dontodenta in Weleda ( vse v DM? )

3: Čistila, Denkt mit, Frosch, Sonnet ( vse v DM? )

4:Deodorant si bom naročila : http://www.or-ca.si/index.php?page=shop ... Itemid=179

5:Milo tudi: http://www.or-ca.si/index.php?page=shop ... Itemid=183

Je slučajno katera že uporabila katerega od teh dveh izdelkov?Lahko mi pa še prosim predlagate kakšen drug dober deodorant in milo, ki bi ga lahko kupila v Mariboru, v katerikoli trgovini?

6: Vložki, Paloma .. al se še da dobiti kaj drugega v Mercatoru, Tušu, Interšparu, DM-u, Müllerju ali kaki podobni trgovini?

7: Sem pogledala spletno trgovino za živali , ki si mi jo predlagala, ampak nisem nikjer zasledila hrane za dihurje? In če slučajno vete za kako trgovino, ki bi to prodajala v Mariboru? :)

P.S.: Hvala za pomoč ;)
“Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.” Martin Luther King Jr.
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 16. Feb. 2011 12:55

Aja to bi še vprašala, ker sem že pozabila odgovor ( sej pravim, preveč informacij ;) )

http://www.srcek.si/si/akcija-g268.shtml

Vse stvari na tej strani so cruelty free? Ker sem vidla da imajo zobne paste tudi..
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 16. Feb. 2011 12:59

Aja pa deodorant bi imela roll up,.. vse pozabim povedat :)

LP, Tina
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 16. Feb. 2011 15:48

Uf koliko vprašanj :D

Ja kolikor vem so na strani srcek.si vse stvari cruelty free.

Vložke in tampone so ok od dm znamke, muller znamke, Viriana...

Zobne paste imaš tudi od dm znamke (Dontodent in Alverde), Muller znamke, Weleda, Sarakan...

Drugače pa res preglej še enkrat naše liste, ki jih najdeš v tem sklopu živali. So aktualne in vse informacije so preverjene.
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 16. Feb. 2011 17:39

Tnx! Sem glih bla v DM-u in sem kupla od Balea trdo milo in deodorant, Dontodent pasto, Frosch tekoče milo in mehčalec,pa tut vložke sem vidla vseh firm :)
Zaj še grem sam v Mercatora po Lavera šampon, tak da edino kaj me še zanima je hrana za dihurčka? :) Dokler seveda ne ugotovim kaj vse še rabim :D
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 17. Feb. 2011 14:07

Hej.. sorry da gnjavim tolk, sam me res zanima.. Za Milko sem ravnokar ugotovila da je NO :noentry: , pa še me zanima za Ferrero spA ( al kak je točno firma ), ker spadajo pod to firmo najbolj znane sladkarije ( raffaello, ferrero roche, kinder itd.. ) in jih res ne bi rada več kupovala, če se takšne stvari zadi dogajajo...

Aja pa v DM-u sem zasledila tudi Dein Bestes hrano za muce in pesek, in je nisn vidla na nobenem seznamu?

Potem Blistex(labele ) = http://www.blistex.com/products ? Sem tudi videla v DM.

Fenjal
? Sem vidla da imajo deodorante v DM?

Tnx ;)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 17. Feb. 2011 15:09

Zakaj pa milka? Saj kraft ne testira, kolikor vem.
Na črni listi je Nestle (Nescafe, Knorr) in Mars (twix, snickers).
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 17. Feb. 2011 18:43

Kraft is owned by Altria Group, which was formerly known as Phillip Morris (the cigarette company). Some of the most insidious, disgusting animal testing I have ever heard of, in the name of cigarette profit, were performed on animals by this company. A particularly disgusting one occured where rhesis monkeys were forced into pregnancy and then exposed to extremely high levels of cigarette fumes for hours a day and injected or forcefed the cigarettes. This went on until the monkey either miscarried her baby or gave birth. The baby monkey, live birth or not, was killed and then operated on to see the results on the pregnancy. Remember that monkeys grieve miscarriage like we do, and that this was a drawn out, unnecessary, horrifying process.

Since Kraft, South Beach Diet Foods, Oscar-Mayer, etc. are all owned by ALTRIA Group (formerly, as I said, Phillip Morris), any dollar you spend on their products trickles up to the top to fund the cigarette company that is responsible for bringing you insidious animal testing and more human deaths than both world wars combined.

So in other words, buying KRAFT products supports a parent company that does test on animals, and extensively so.

To sem iz neta pobrala..

http://www.sourcewatch.org/index.php?ti ... al_testing

Tut tu piše da Kraft "does animal testing".

Al je kaj novega?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 18. Feb. 2011 12:38

Uh...dejmo po vrsti...

1:Šampon proti prhljaju Lavera (Mercator)
2: Zobna pasta , Lavera, Dontodenta in Weleda ( vse v DM? )
3: Čistila, Denkt mit, Frosch, Sonnet ( vse v DM? )
4:Deodorant si bom naročila
5:Milo tudi

Je slučajno katera že uporabila katerega od teh dveh izdelkov?Lahko mi pa še prosim predlagate kakšen drug dober deodorant in milo, ki bi ga lahko kupila v Mariboru, v katerikoli trgovini?

Od naštetega bi najbolj pohvalila Frosch in Lavero šampon. Jaz deo od Santuma nisem probala, milo je res naravno, ampak meni vse trda mila sušijo roke. Brez izjeme. Mam samo kremna. Zobno pasto imam od Angelice in na tiho upam, da on njih ne dobim odgovora, ki bi jih pahnil na črno listo. Zobna pasta od Alverde je povprečna, Weledina je boljša a manj okusna :)

6: Vložki, Paloma .. al se še da dobiti kaj drugega v Mercatoru, Tušu, Interšparu, DM-u, Müllerju ali kaki podobni trgovini?

Vložke dobiš v vseh večjih trgovinah, jaz pa trenutno iščem nove. Namreč ugotovila sem, da Libresse proizvaja proizvajalec, ki je del SCA Hygiene Products, ki je na črni listi :cry: :cry: :cry: . Kere povezave, joj!

7: Sem pogledala spletno trgovino za živali , ki si mi jo predlagala, ampak nisem nikjer zasledila hrane za dihurje? In če slučajno vete za kako trgovino, ki bi to prodajala v Mariboru? :)

Hrana za dihurje je tukaj: KLIK, lahko pa se da tudi hrano za mačke (kvalitetno seveda). Ti svetujem, da povprašaš tule: KLIK

POtem dalje - Srček načeloma ima cruelty free, seveda pa se to preverja za vsako blagovno znamko posebej, predvsem kdo jo ima v lasti. Če npr. kak L'Oreal kdaj kupi Ikove, bo le-te letel z bele liste dol.

Deodorant v OrCi, ki si si ga izbrala je roll-on je res natur. Ampak to NI antiperspirant, noben od naravnih ni. Torej potenja ne preprečuje, za to bi potreboval npr. aluminij, kterega odsotnost je bistvo natur deodorantov.

Za DM je na beli listi pojasnilo - od DM je na beli listi damo Alverde, ki ima BHID certifikat. Vse ostalo je nekje bolj na sivi listi. Oni so proti testiranju in se ga ogibajo, vendar pa za sestavine 100% vedno ne morejo garantirati. Zato jih ni na beli listi. Še vendo pa bolje kot da kupiš kaj od Unileverja, Henkla, P&G in podobnih.

Fenjal nam ni povedal za sestavine, če se prav spomnim, zato ni na beli listi, Blistex je na sivi, ampak je treba preverit, ker sem našla, da naj bi testiral. Se katera, prosim javi? Za sestavine in uvoznike tudi obvezno preverit.

Za Kraft, žal ima pupa prav. Bom dodala na listo.
Kraft does animal testing.

A sem vse pokrila? :)
TinyStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyStar » 18. Feb. 2011 16:17

UG84 hvala za izčrpen odgovor :D

Glede dihurja, bom zdaj še 1x pogledala posredovani link, mačje hrane pa mu žal več ne morem dajati, saj jo je jedo skor 2 leti in dobil močne reakcije ( izpadanje dlak ) in ko smo menjali hrano na dihurjo, se mu je stanje izboljšalo, tako da s tem več ne bi tvegala :)

Ker se Lavera šampona proti prhljaju pri nas praktično ne da dobiti nikjer od naštetih trgovin, sem malo brskala po netu in naletela na trgovino Norma..

Na belo listo se pomojem lahko doda tudi ta hrana za živali, iz te trgovine => http://www.yarrah.com/index.php?paginaID=155 , saj imajo nalepko PETFOOD NOT TESTED ON ANIMALS. Pa mislim da tut ostale izdelke ne? Itak pa grem zdaj tja, ker sem vidla da bi NAJ imeli šampon tu, pa bom osebno vprašala :)

Aja na Ferrero sem pa poslala 2 maila, na 2 različna naslova, pa ni odgovora od nobenga :(

P.S.: Kakšen deodorant pa ve uporabljate? Jaz v prihodnosti ne bi rada kupila od Balea več, ker vseeno ni 100%.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov