testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Mar. 2010 14:55

Naj prosim ena punca piše še enkrat Chanelu in LVMH in naj jih vpraša kako je s testiranjem, predvsem za sestavine. Meni so dali samo bolj splošne odgovore oz. so napisali, da ne testirajo izdelkov, glede sestavin pa nisem dobila odgovora, zato naj jim res še ena piše, pa jih vpraša kako je s sestavinami. Hvala :wink:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 18. Mar. 2010 15:32

Bom jaz :)
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 18. Mar. 2010 16:56

Kakor sem vidla na seznamu ni Amwaya, ki je trenutno na sivi listi (končnih proizvodov ne testirajo).
Glede sestavin pa še čakam na odgovor, saj mi pri slovenskem Amwayu ni znala odgovorit in je kontaktirala glavnega. Sicer sumim, da ne bom ravno zadovoljna z odgovorom, ampak upati ni greh :)
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Mar. 2010 17:00

^^Ja zdej prenavljamo listo (to verjetno veš) in sem od Amwaya dobila odgovor, da nasprotujejo testiranju na živalih in da tudi njihovi izdelki niso testirani na živalih, razen če je tako določeno z zakonodajo. Zato je na sivi listi. So mi napisali še, da aktivno vodijo pobudo pri ustvarjanju drugih nadomestnih možnosti kot alternativo zahtevanim testiranjem na živalih.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Mar. 2010 17:02

UG84 napisal/-a:Bom jaz :)

No dej. Upam, da ne boš dobila identičnega odgovora kot sem ga jaz :P
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 18. Mar. 2010 19:51

Nekaj časa nazaj je bilo govora o čigumijih, ki niso testirani na živalih. Tule naj bi imeli take, baje so dobrega okusa, ampak ga ne ohranjajo ne vem kako dolgo.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 19. Mar. 2010 11:36

CHANEL ODGOVOR:

In response to your message, certain raw materials may be subject to animal testing by suppliers.

On the other hand, as regards raw materials (which are used as much in cosmetics as in other industries), we do not yet have all the replacement methods, the so-called "alternative" methods, in place to guarantee the safety of consumers.

This is why the raw material and ingredient bans mentioned in the "Cosmetics" Directive are scheduled to come into force between now and 2013 at the latest.

The raw material ban will therefore only become effective as and when alternative methods to animal testing are validated by the ECVAM (European Centre for the Validation of Alternative Methods).

We are of course in favor of these measures and CHANEL is deeply involved in the perfume-cosmetic industry, financing major research projects with a view to being able to eliminate animal testing. The fact remains, however, that our priority is and always will be consumer safety, first and foremost.

CHANEL doesn't carry out animal testing. A brand concerned with bringing beauty into everyday life cannot allow itself to harm animal or plant life. But although the Brand is actively aware of the important issues of our day, it never uses them as topics for communication. There are many associations worldwide and you can appreciate that we cannot be seen to be giving preferential treatment to any one of these.

Torej, če povzamemo - siva lista.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 19. Mar. 2010 14:36

^^No super je vsaj iskren odgovor :top:
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 20. Mar. 2010 13:52

Punce prosim, dajte mi povedat, kako ste ugotovile da power of nature hrana za živali ne testira? Jaz na netu ničesar ne najdem...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 20. Mar. 2010 15:43

^^Tole ti bo pa UG odgovorila. Je mela ona to področje čez. :)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 20. Mar. 2010 20:42

Moraš gledat spletno stran proizvajalca (Nemški je) - Cat's country. Sem popravila na listi, da je bolj jasno :) Na njihovi spletni strani piše:

Wir achten darauf das für unsere Produkte keine Tierversuche durchgeführt werden.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 20. Mar. 2010 20:46

dankešon :)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 20. Mar. 2010 20:49

De nada :D
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 22. Mar. 2010 9:45

softTouch napisal/-a:UG84 si mogoče te čigumije mislila?

jaz sem jih enkrat kupila pa so žal neuporabni, ker se že po minuti žvečenja porazgubi ves okus. žal :?

Prejšnji teden sem jih šla kupit, ti so, ja. Vzela sem okus mint (no, saj so samo tega še imeli). Glede na to, da jaz zelo malo uporabljam žvečilne in da mi je pri njih glavno, da si osvežim dah in eventuelno malo popucam zobke so mi všeč.

MINUSI:
- okus (ki je zelo zelo dober) se zelo hitro izgubi,
- žvečilni postane med žvečenjem neprijetno trd.

Jaz ga hitro zavržem, ker v tem času že opravi svojo funkcijo, da bi pa celo večnost žvečila, pa nisem nikol imela navade.

PLUSI:
- biorazgradljivi (ne obremenjujejo okolja)
- ne vsebujejo škodljivih snovi ter umetnih arom kot ostali žvečilni (KLIK KORISTNO) ne obremenjujejo okolja
- cruelty free
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 22. Mar. 2010 13:04

Hello, sem prejela odgovor na email in moje vprašanje o testiranju izdelkov, odgovor je pa bil tole:

Respect for living beings and the environment: these two key values of our company are the foundation of our ethical charter
Biomill SA undertakes to respect the animal's well-being in all its activities.
Biomill SA undertakes not to carry out experiments or have experiments carried out on animals that cause physical or psychological suffering.
Biomill SA undertakes to support associations that work towards the well-being of animals and the environment as far as possible (WWF, RSPCA)
Biomill SA undertakes to reduce its impact on the environment every year (ISO 14001)
Biomill SA undertakes to communicate with complete openness the contents of its food to any customer who requests it.
Biomill SA undertakes to receive and inform any person interested in its activities

kaj menite? Gre pa za pasje brikete...

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov