testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 11. Mar. 2010 7:36

haley napisal/-a:UG bi ti malo pomagala glede prenove naše bele liste. Seveda, če mi dovoliš :wink:
Bi jaz sedaj 'predelala' sklop negovalna kozmetika (mi je ta sklop še najbolj zanimiv). Bom pregledala vse spletne strani podjetij pa videla kaj imajo zapisano glede testiranja, drugače jim bom pa poslala mail. Odgovore bom seveda prilepila v to temo. Tako, da potem tebi ne bo treba preverjat in ti potem lahko celoten seznam pošljem (lahko na zs) in ga potem ti objaviš v temi cosmo bela lista podjetij. Ni ti treba vsega sama, še posebi glede na to, da si rekla, da imaš zadnje dni dosti dela doma. Meni pa to ne predstavlja nobenega problema počet :wink:

Upam, da bo pa katera punca preverla hrano za hišne ljubljenčke, ki je na sivi listi (če je že ni že UG). Meni ta sklop ni tako zelo 'zanimiv', saj nimam nobenga kosmatinca doma in teh izdelkov ne kupujem in se bom raje usmerila bolj na kozmetične proizvode.

Čokolinček, jaz sem jih vidla v trgovini Natura na Slovenski.

Haley, ja, super!

Če boš potrebovala stari (beli) seznam mi povej, za črnega si pa pomagaj s seznamom od Prijateljev životnija. Nekaj jih boš lahko takoj izloćila, ker se ponavljajo pri dekorativi. Jaz imam trenutno res ful dela, naslednji teden pa bom šla naprej urejat liste.

Pazi samo, da boš res dobila za belo listo info nedvoumno informacijo tako glede izdelkov kot tudi sestavin, sicer gre na sivo listo. Če ima izdelek BDIH, ECOCERT, VEGAN pa gre avtomatično na belo.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 11. Mar. 2010 14:01

^^Belo listo imam shranjeno na računalniku, prav tako imam še eno, ki sem jo delala zase in imam blagovne znamke zapisane po abecednem vrstnem redu. Si pa seveda pomagam tudi s seznamom od prijateljev životinja.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 11. Mar. 2010 14:05

Včeraj sem pisala še enim parim podjetim, ki naj bi spadale pod dekorativno kozmetiko. Od MAKE UP FACTORY sem dobila tale odgovor:

Concerning your request about animal experiments, we want to let you know, that no Make up Factory products are tested on animals. This is also being regulated by the Cosmetic Directive, which says, that finished products may not be tested in animal experiments.

Before new raw material come into the market, there are always examinations required to attest their safety. This may also be animal experiments. We cannot provide you with these information, because these are company-internal information of our suppliers, which we may not communicate to you.

Jaz bi po napisanem sklepala, da spadajo na sivo listo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 11. Mar. 2010 15:55

Ja, definitivno! Interne informacije...ja, itak. :roll:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 11. Mar. 2010 20:43

Ravno to sn hotla prej napisat, pa se mi je vse zbrisalo.

Namreč, da če kaj skrivajo, potem zagotovo niso beli. Če bi bili, bi se s tem pohvalili! To, da niso beli, sicer še ne pomeni, da so črni, je pa verjetno.
Čeprav si res res ne želim tega, ker se mi je Balea in Alverde zelo prikupila.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 11. Mar. 2010 21:46

Pa ne Alverde no :(
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 11. Mar. 2010 22:16

imam veliko izdelkov od balee tako da upam da ne spadajo na črno listo :?
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 12. Mar. 2010 1:19

^^Na črni listi zagotovo niso, saj so mi v mail napisali, da proizvodov ne testirajo na živalih in tudi ne plačujejo drugim, da te teste izvajajo namesto njih. So pa napisali, da se skušajo izogibat testiranim sestavinam in da preferirajo druge sestavine. Sm itak so ble te sestavine nekoče že testirane na živalih in to so tud napisal. Ma v glavnem malo zmedeno napisano...
Ne vem zakaj ne morjo enostavno odgovorit točno samo tisto kar jih vprašam, ne pa da vsi neki naokol govorijo oz. ful zakomplicirajo :)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Mar. 2010 7:32

*amber* napisal/-a:Pa ne Alverde no :(

Nč bat, Alverde ima BDIH certifikat, izpade iz te kategorije. Pa itak sem dala zdej DM na belo, ker pa vseeno ni fer, da je na sivi skupaj z Estee, LVMH in podobnimi.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 12. Mar. 2010 12:14

Sem včeraj pisala še Amway Slovenija, ker od 'taglavnih' nisem dobila odgovora. Dobila pa sem tale odgovor:

Glede testiranja na živalih Vas obveščam, da Amway nasprotuje testiranju na živalih in tudi naši izdelki niso testirani na živalih, razen, če je tako določeno z zakonodajo. Aktivno vodimo pobudo pri ustvarjanju drugih nadomestnih možnosti kot alternativo zahtevanim testiranjem na živalih.

Hm...siva lista? :roll:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 12. Mar. 2010 12:20

Mann & Schroeder mi je tudi preko maila zagotovil, da ne testirajo, ne oni in da nimajo drugih, ki bi to počeli za njih in da uporabljajo samo sestavine, ki niso testirane. (bi prekopirala odgovor, sm mi trenutno neki mail šteka).

Smo od M&S mel prej pod dekorativo BEAUTY PLANET, tako da ga lahko zdej dodaš nazaj. Ampak nimam pojma, če to dekorativo prodajajo kje pri nas...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Mar. 2010 12:55

haley napisal/-a:Sem včeraj pisala še Amway Slovenija, ker od 'taglavnih' nisem dobila odgovora. Dobila pa sem tale odgovor:

Glede testiranja na živalih Vas obveščam, da Amway nasprotuje testiranju na živalih in tudi naši izdelki niso testirani na živalih, razen, če je tako določeno z zakonodajo. Aktivno vodimo pobudo pri ustvarjanju drugih nadomestnih možnosti kot alternativo zahtevanim testiranjem na živalih.

Hm...siva lista? :roll:

Seveda.
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 12. Mar. 2010 15:14

UG84 napisal/-a:

Nč bat, Alverde ima BDIH certifikat, izpade iz te kategorije. Pa itak sem dala zdej DM na belo, ker pa vseeno ni fer, da je na sivi skupaj z Estee, LVMH in podobnimi.

Thanks God, ker imam pa ogromno Alverde kozmetike :D
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 12. Mar. 2010 20:50

*amber* napisal/-a:
UG84 napisal/-a:

Thanks God, ker imam pa ogromno Alverde kozmetike :D

Yes :balloon:
Saj to imaš pa tudi prav, UG.
Težko je to delo, punce, vsa čast!
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Mar. 2010 13:49

UG na sivo listo lahko dodaš dekorativo Artdeco. So mi za končne izdelke zagotovili, da jih ne testirajo, za sestavine pa nisem dobila nekega konkretnega odgovora. (predvidevam, da je enako kot pri makeup factory).

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov