testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Jaz imam od Revlona, tk da kupim v drogeriji Ilirija, Essence npr. v Muellerju (sam meni je od Essence tud najsvetlješi pretemen).
Če želiš dat mal več (no, prevej več) za mineralne pudre, so precej pohvaljeni pudri od 100% pure (trgovina OrCa - mal naprej od RTV stavbe v centru LJ, majo po tud spletno trgovino) al pa npr. Bellapiere pudri (trgovina BB Natura - skladišče imajo mal stran od E L'eclerca, sicer pa naročiš prek spletne strani - slovenska prav tako). Oboji so za moje pojme zelo dragi, ampak naravna kozmetika povečini tudi je.
Ostalo so pa potem tuje spletne strani, kjer potrebuješ pay pal, kartico oziroma transfer plačila.
Drugače pa je, Suki ima tudi mineralne pudre, tekoče. Izredno pohvaljena, pa tudi draga kozmetika. Nalsenjo kampanjo pridejo ven mineralni pudri tudi pri Oriflame, jaz čakam na sestavine, preden preizkusim.
Kako vem odtenek? Takole je - kar se tičw Essenc in Revlon, itak lah probaš v trgovini. V trgovini OrCa se brez obljub o nakupu tudi testno naličijo, svetujejo kateri puder bo primeren zate. BB natura ima testerje nekaterih izdelkov, moraš pa vprašati, če ima tudi te pudre.
Če že gre za spletni nakup, pa če kakorkoli za kakšno stvar nisem prepričana, se pri ponudniku vedno pozanimam kako je z vračilom takega izdelka in kako je s testerji.
Ko boš našla kak puder, za katerega ne boš prepričana ali firma testira ali ne, mi sporoči ime, pa ti pomagam.
Če želiš dat mal več (no, prevej več) za mineralne pudre, so precej pohvaljeni pudri od 100% pure (trgovina OrCa - mal naprej od RTV stavbe v centru LJ, majo po tud spletno trgovino) al pa npr. Bellapiere pudri (trgovina BB Natura - skladišče imajo mal stran od E L'eclerca, sicer pa naročiš prek spletne strani - slovenska prav tako). Oboji so za moje pojme zelo dragi, ampak naravna kozmetika povečini tudi je.
Ostalo so pa potem tuje spletne strani, kjer potrebuješ pay pal, kartico oziroma transfer plačila.
Drugače pa je, Suki ima tudi mineralne pudre, tekoče. Izredno pohvaljena, pa tudi draga kozmetika. Nalsenjo kampanjo pridejo ven mineralni pudri tudi pri Oriflame, jaz čakam na sestavine, preden preizkusim.
Kako vem odtenek? Takole je - kar se tičw Essenc in Revlon, itak lah probaš v trgovini. V trgovini OrCa se brez obljub o nakupu tudi testno naličijo, svetujejo kateri puder bo primeren zate. BB natura ima testerje nekaterih izdelkov, moraš pa vprašati, če ima tudi te pudre.
Če že gre za spletni nakup, pa če kakorkoli za kakšno stvar nisem prepričana, se pri ponudniku vedno pozanimam kako je z vračilom takega izdelka in kako je s testerji.
Ko boš našla kak puder, za katerega ne boš prepričana ali firma testira ali ne, mi sporoči ime, pa ti pomagam.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
UG84, sm se čist poglobila v tole in mam ogromn izdelkov, ki jih ne testrirajo na živalih, neki tud takih, ki testrirajo, ampak bom zdj odločno začela kupvat samo tiste, kerih ne testirajo.
Zanima me sam, kako je s čistili, praški...? Čistila sm neki časa nazaj vsa zamenjala in kupla vse od Frosch-a, ki je kao 'bio-okolju prijazno', sam ne vem, a testria na živalih, al ne Če je okolju prijazno, bi človk mislu, da ne. A mi lahko poveš, kerih čistil ne testirajo, pa da se jih dobi pr nas.
Pa na srcek.si je vsa kozmetika, ki jo prodajajo, netestirana na živalih, ane?
Pa šampon si tud morm zamenjat, ker mam enga od Vichyja in od John Frieda (za tega ne vem, če testira), tip ma pa Fructis
Aja, kaj pa Mullerjeva firma, Cadea, kako je s tem? Pa naša Luna?
Zanima me sam, kako je s čistili, praški...? Čistila sm neki časa nazaj vsa zamenjala in kupla vse od Frosch-a, ki je kao 'bio-okolju prijazno', sam ne vem, a testria na živalih, al ne Če je okolju prijazno, bi človk mislu, da ne. A mi lahko poveš, kerih čistil ne testirajo, pa da se jih dobi pr nas.
Pa šampon si tud morm zamenjat, ker mam enga od Vichyja in od John Frieda (za tega ne vem, če testira), tip ma pa Fructis
Zadnjič spremenil Yazmeen, dne 19. Apr. 2009 10:05, skupaj popravljeno 2 krat.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Yazmeen - Cosmofrik
frigga napisal/-a:DM-ova zobna pasta kmalu ne bo več na sivi listi. V pripravi je nova bela lista za kozmetiko ipd. in DM-u zaenkrat kaže zelo dobro.
frigga, a je ta bela lista že narjena?
Zadnjič spremenil Yazmeen, dne 19. Apr. 2009 9:58, skupaj popravljeno 1 krat.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Yazmeen - Cosmofrik
Pa kokr sm brala glede sive liste, piše, da se sploh ne ve za te firme, ker niso poslale odgovora (nekatere so ga, ampak so sam odgovorile, da ne, niso pa poslale dodatnih objasnil in gradiv)...Kako je s tem, pol se je tud sive liste bolš izogibat, za moje pojme
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Mene pa zanima koliko vas uporablja vegeto, kocke in je juhe iz vrečke...? Namreč to so ugotovili, da so ene izmed najbolj kancerogenih stvari in futrajo živali s tem, da potem določijo primeren odmerek za ljudi.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Yazmeen napisal/-a:UG84, sm se čist poglobila v tole in mam ogromn izdelkov, ki jih ne testrirajo na živalih, neki tud takih, ki testrirajo, ampak bom zdj odločno začela kupvat samo tiste, kerih ne testirajo.
Si mi pa dala dela....
Gremo po vrsti:
1. Najprej en velik :bussi: zate ker si se odločila narediti korak naprej.
2. Frosch imam tudi sama (za posodo, osvežitev zraka, pa včasih tud kaj za perilo, kopalnico). Mi je OK. Spada pa pod koncern Erdal-Rex, ki je na beli, ponekod na sivi listi. Jaz bi upala trdit, da ne testira.
3. Na spletnih trgovincah (slovenskih) je polno naravnih čistil, posebni kotički so se ustvarili tudi po trgovinah (npr. Marcator). Nekaj primerov (random zbranih, glede na izdelke, ne preferiram nobenega ponudnika!):
http://www.vegea.si/ekoloska-cistila/index.php
http://shop.zivacenter.org/index.php?kategorija=131
http://www.tm-shop.si/si/bio-koticek/op ... g121.shtml
Ne ravno naravna, a vseeno netestirana je tudi naša blagovna znamka Luna. Mislim da je Duel tudi varen, nisme pa sure (mimogrede, na njihovi spletni strani si lahko naročiš brezplačne vzorčke):P
4. Srček.si naj bi prodajal le izdelke, ki niso testirani, torej kot pravijo, je vse na nihovi strani če tako rečem varno.
5. Šamponov imaš pa precejšnjo izbiro. Jaz sem po dolgem času zamenjala Alverde (človek se naveliča istih vonjah ) z Lavero in sem nadzadovoljna. Prvič v življenju mi po šamponu ni potreben balzam.
6. Luna ne testira. Muellerjeve znamke Cadea ne poznam, kaj si morda mislila CadeaVera? Mueller je sicer cel na sivi listi.AMpak tudi DM je, pa naj ne bi testiral.
Ja, glede sivi h list je tako, da so ali ne podale izčrpnega odgovora (lahko so samo rekle ne, ne testiramo, niso pa nič rekle za dobavitelje in ssestavine ipd.), lahko pa da od nekaterih, ponevadi označenih, firm, odgovora še niso dobili. Jaz se držim bolj bele liste naredim pa tudi nekaj izjem, če se drugje prepričam da je OK (primerjam več list med seboj, ker se lahko razlikujejo, vprašam na podjetje, povprašam društva za živali).
Upam, da sva vse pokrile
-
UG84 - Cosmo moderatorka
a_pikica_a napisal/-a:Mene pa zanima koliko vas uporablja vegeto, kocke in je juhe iz vrečke...? Namreč to so ugotovili, da so ene izmed najbolj kancerogenih stvari in futrajo živali s tem, da potem določijo primeren odmerek za ljudi.
Jaz jem samo doma skuhane juhe, ko sama najbolje vem, kaj sem noter dala. Ne maram teh instant stvari. Smo pa včasih doma te kocke uporabljali, dokler sem bila majhna in ati ni naredil konec tem instant stvarempa E-jem, ki jih vsebujejo.
Dam pa na jajčko tudi vegeto - ampak bom tudi tu nehala, ker imam doma poooooooooolno različni začimb, mislim, da ni več nobene potrebe po vegeti.
Hvala za infro, drugače pa za vse, ki se jim ne da ekperimentirati z začćimbami in imajo radi vse na enem mestu, recept za domačo vegeto: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4151
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
oj! a kenzo in yves saint laurent testirata? jih ne ne najdem
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Evo mene spet nazaj s potepanja...
YSL (kopiram od nazaj): Yves saint laurent je leta 1993 prešel pod famacetskega giganta Sanofi, ki testira. Tako da je tudi YSL na črni listi. Pod Sanofijem so poleg YSL tudi Oscar de la Renta in Lipofactor.
Za Kenzo pa jutri, dans sem čist zmatrana, grem sam še spat...
YSL (kopiram od nazaj): Yves saint laurent je leta 1993 prešel pod famacetskega giganta Sanofi, ki testira. Tako da je tudi YSL na črni listi. Pod Sanofijem so poleg YSL tudi Oscar de la Renta in Lipofactor.
Za Kenzo pa jutri, dans sem čist zmatrana, grem sam še spat...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Kaj pa MAC? Pa OPI, Essie?
P.S.: eno vprašanje imaš od mene v temi Kater kozmetični proizvod ste si nazadnje kupile
EDIT: MAC je na sivi listi.
P.S.: eno vprašanje imaš od mene v temi Kater kozmetični proizvod ste si nazadnje kupile
EDIT: MAC je na sivi listi.
Zadnjič spremenil *mala*, dne 29. Apr. 2009 22:50, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov