testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
že nasla za fitoval...testirajo
Eno vprašanje še.. ( sej vem ).. ali se da čistila za dom in pralni prašek kupiti v sparu, tušu, mercatorju ipd.? Ker takšne stvari se mi zdijo v DM-u in podobnih malo predrage?
Eno vprašanje še.. ( sej vem ).. ali se da čistila za dom in pralni prašek kupiti v sparu, tušu, mercatorju ipd.? Ker takšne stvari se mi zdijo v DM-u in podobnih malo predrage?
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
DM ima ful poceni čistila, Denk Mit blagovno znamko. Še boljši je Frosch, ki je malo držaji, a kvaliteten in tudi okolju prijazen. Jaz velinoma uporabljam ta dva in pa Sonnet, ki je tudi biološki.
Sicer pa v Mercatorju vem da imajo celo polico natur čistil, ki bi bila zelo verjetno OK, pa Luna tudi ne testira. Za ostalo pa ne vem na pamet.
Sicer pa v Mercatorju vem da imajo celo polico natur čistil, ki bi bila zelo verjetno OK, pa Luna tudi ne testira. Za ostalo pa ne vem na pamet.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
jaz z luno nimam preveč dobrih izkušenj. tudi z denk mit tabletami za pomivalni stroj, ne. škoda. in še nisem našla cenovno ugodne eko alternative tablet za stroj (ki so precej okolju neprijazne).
je pa frosch super. predvsem agresivnejša čistila (za školjko ipd.) kupujem od froscha.
glede denk mit pa še to. tudi če ne testirajo na živalih imajo vse njihove stvari na embalaži še vedno tiste nemarne črne križce na oranži podlagi in so po sestavi še vedno polni fosfatov, ki je za tekoče in stoječe vode izjemno nevaren, saj se aktivno vključuje v cikle (mislim da kisikov ampak nisem ziher) in povzroča evtrofikacijo voda (tista zelena ogabna svinjarija).
ve katera za kako res okolju prijazno alternativo?
je pa frosch super. predvsem agresivnejša čistila (za školjko ipd.) kupujem od froscha.
glede denk mit pa še to. tudi če ne testirajo na živalih imajo vse njihove stvari na embalaži še vedno tiste nemarne črne križce na oranži podlagi in so po sestavi še vedno polni fosfatov, ki je za tekoče in stoječe vode izjemno nevaren, saj se aktivno vključuje v cikle (mislim da kisikov ampak nisem ziher) in povzroča evtrofikacijo voda (tista zelena ogabna svinjarija).
ve katera za kako res okolju prijazno alternativo?
Zadnjič spremenil floribunda, dne 28. Jan. 2010 12:24, skupaj popravljeno 1 krat.
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
natur čistila..super Bom kar v kratkem obiskala najbližje trgovine, da vidim kaj imam na izbiro. Sem se po vsem tem odločila da ne kupim več izdelka ki je bil testiran na živalih! Škoda, da nisem vedela za ta seznam že prej ker imam kar dosti teh stvari doma
Drugače pa z luno imam že izkušnje ja... in tudi ne preveč dobre. Sem dobila izpuščaje.
kaj pa ombia deodorant?
Drugače pa z luno imam že izkušnje ja... in tudi ne preveč dobre. Sem dobila izpuščaje.
kaj pa ombia deodorant?
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Meni je pa luna kr ok. S pralnim praškom, cetom in čistilom za kopalnico sem zadovoljna. To pa je tudi vse, kar sem do zdaj preizkusla. Frosch je tud fajn, sam je dražji...kupim v Leclercu, že majo kako znižanje. Na splošno pa - okolju najbolj pomagate tako, da uporabljate čim manj čistil.
Za steklene površine je najboljši kis ali limona. Namesto mehčalca že dooolgo uporabljam kis. S kisom se da tudi čudovito očistit ploščice. Za brisanje prahu uporabljam zgolj vročo vodo. Pronto in podobne zadeve...larifari.
Dejansko se največ in najučinkoviteje doseže z vročo vodo. Ok, wc, umivalnik in kad so posebne kategorije, pri katerih se še nisem poglabljala v alternative in uporabljam to čistilo od Lune, z vonjem sivke in vijolic (čeprav ni šlo niti mimo tega vonja ). Pa za kuhinjo mam še neko hardcore zadevo, ampak tako redko uporabljam, da mi bo pomojem že zastaralo vse skup...
Za steklene površine je najboljši kis ali limona. Namesto mehčalca že dooolgo uporabljam kis. S kisom se da tudi čudovito očistit ploščice. Za brisanje prahu uporabljam zgolj vročo vodo. Pronto in podobne zadeve...larifari.
Dejansko se največ in najučinkoviteje doseže z vročo vodo. Ok, wc, umivalnik in kad so posebne kategorije, pri katerih se še nisem poglabljala v alternative in uporabljam to čistilo od Lune, z vonjem sivke in vijolic (čeprav ni šlo niti mimo tega vonja ). Pa za kuhinjo mam še neko hardcore zadevo, ampak tako redko uporabljam, da mi bo pomojem že zastaralo vse skup...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
nanamiša napisal/-a:natur čistila..super Bom kar v kratkem obiskala najbližje trgovine, da vidim kaj imam na izbiro. Sem se po vsem tem odločila da ne kupim več izdelka ki je bil testiran na živalih! Škoda, da nisem vedela za ta seznam že prej ker imam kar dosti teh stvari doma
kaj pa ombia deodorant?
Čestitke za to odločitev!
- floribunda
- Cosmopsiho
za vodni kamen in odtoke baje ful pomaga soda bikarbona in kis.
(ampak ne odmaši odtokov, vsaj našega ni, samo mogoče smo me samo take svinje, pa bo pri vas funkcioniralo)
(ampak ne odmaši odtokov, vsaj našega ni, samo mogoče smo me samo take svinje, pa bo pri vas funkcioniralo)
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
jest sm se tud odločila, da kupujem samo še izdelke, ki niso testirani na živalih. no že prej sem, če sem imela izbiro, izbrala tistega ki ni testiran, sedaj pa res striktno ne kupujem več nič kar je testirano na živalh. sicer sem se zadnjič mal zaj... ko sem kupila guhlov šampon, ampak mi je res čisto ušlo iz glave. drugače pa mi še ni uspelo ugotovit kateri laki za lase so cruelty free. Je pa sedaj že res kar precej izdelkov na voljo,ki niso testirani in so tudi cenovno ugodni (v DM-u recimo) in sem zelo vesela, da se je tudi to spremenilo, ker pred 10 leti recimo je bilo tega veliko veliko manj.
pa še moram se pohvalit, da sem (do)končno izločila iz svoje prehrane še tisto malo mesa, kar sem ga prej pojedla, tako da sem sedaj res prijazna živalim bravo zame
pa še moram se pohvalit, da sem (do)končno izločila iz svoje prehrane še tisto malo mesa, kar sem ga prej pojedla, tako da sem sedaj res prijazna živalim bravo zame
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
^^balea lak za lase, jaz mam onega, ko je na pumpico in ne na potisni plin, tako smo še malo bolj prijazni okolju (s tem, da lak res minimalno uporabljam, tega imam že...kaj vem, 4 leta?)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
haley - Cosmopsiho
softTouch napisal/-a:jest sm se tud odločila, da kupujem samo še izdelke, ki niso testirani na živalih. no že prej sem, če sem imela izbiro, izbrala tistega ki ni testiran, sedaj pa res striktno ne kupujem več nič kar je testirano na živalh. sicer sem se zadnjič mal zaj... ko sem kupila guhlov šampon, ampak mi je res čisto ušlo iz glave. drugače pa mi še ni uspelo ugotovit kateri laki za lase so cruelty free. Je pa sedaj že res kar precej izdelkov na voljo,ki niso testirani in so tudi cenovno ugodni (v DM-u recimo) in sem zelo vesela, da se je tudi to spremenilo, ker pred 10 leti recimo je bilo tega veliko veliko manj.
-
haley - Cosmopsiho
UG84 napisal/-a:Sej skor ne morem verjet, naj me ktera prosim popravi, če se motim...
Poglejte, če imate doma karkoli od Hoferjeve negovalne kozmetike (kreme, čistilne kreme, gele, zobne paste, ščetke ipd ipd.). Na moji zobni pasti od Hoferja (Dentofit) namreč piše, da jo za Hofer proizvaja Dr. Scheller Cosmetics AG! Mal sem gledala po internetu in punce pišejo isto za celotno kolekcijo Ombia cosmetics.
Ja, to je ta isti Scheller, ki proizvaja vse tole: KLIKin ki gaimemo na beli listi
Dejte mal pogledat na vaše izdelke, če jih imate od njih, da vidimo če je res
Haley, jaz imam predpisano ščetko od Curaproxa, za katero ŠE VEDNO ne vem, ali je na beli ali ne. Na črni je ni, torej mora biti (očitno) na sivi kot neznanka. Še čakam odgovor, bom verjetno kmalu poslala še enkrat. Ker so mi dlesni končno nehale krvavet, bom verjetno laje zamenjala ščetko, če slučajno dobim negativni odgovor
Jaz sem tudi na Hoferjevi zobni pasti vidla napisano dr. scheller cosmetics.
- floribunda
- Cosmopsiho
positive vibration napisal/-a:^^balea lak za lase, jaz mam onega, ko je na pumpico in ne na potisni plin, tako smo še malo bolj prijazni okolju (s tem, da lak res minimalno uporabljam, tega imam že...kaj vem, 4 leta?)
ne me zdej pojest. ampak a se vam ne zdi, da je okoljska komponenta bolj pomembna kot trpinčeni zajčki in miške.
tako. in a bigger picture.
kar sem malo teh izdelkov gledala. ni vse kar je animal friendly tudi enviroment friendly.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Itak da te bomo zdej pojedle, lej v ktero temo si pisala
Ne, resno..jaz vedno tako pravim, da vseh frontah se ne moreš boriti. Vsaj ne 100%, oziroma jaz enostavno tega ne zmorem. 100% se načela netestiranj adržim pri kozmetiki, osebni higieni, mačji hrani in pripomočkov za dom (čistila ipd). Ne nosim krzna, ne kupujem usnjenih oblačil. Jajca kupujem ta dražja iz talne reje ali bio, ker baterijsko rejo bojkotiram.Živali vedno posvojim iz zavetišča in jo potem maksimalno razvajam.
Poleg tega gledam na okoljev smislu, da recikliram kar lahko (predvsem bio, papir, embalaža, kosovni odpadki), ne kupujem plastičnih vrečk, razen če slučajno pozabim svojo iz blaga doma, kupujem bio čistila ipd, med pranjem zob imam vodo zaprto. Ko se lahko, se vozim s kolesom v službo.
Še vedno pa veliko uporabljava avto, rada se kopam, ne tuširam, rada imam toplo stanovanje. Za testiranje na zdravilih ne znam pomagat, hrano bi lahko še izboljšala (še tisto malo mesa kar kdaj naredim doma ko z mojim skup jema npr.), če bi šla v skrajnost bi pa lahko vrgla proč še tiste 4 pare usnjenih čevljev (dvoje zimske in dvoje salonarjev) ki jih imam in en pas, ki je usnjen. Ker to je tud v bstvu koža, ane, čeprav večrat, a ne vedno, stranski proizvod?
Tako da, kot vidiš nisem prisotna povsod enako močno, to pa zato, da se lahko eni stvari ali pa dvema v polni meri posvetim. Sicer bi v nasprotnem primeru lahko živela samo še za aktivizem.
Ampak kar sem jaz do sedaj kupila od proizvajalcev, ki ne testirajo na živalh, so imeli za okoljevarstveno komponento veliko bolj poskrbljeno. Če ne drugega, je bila embalaža skoraj vedno eko - ne pa tiste kričeče, plastične embalaže od najbolje prodajanih.
In ne skrbet, jaz te že ne bom ''pojedla'' če imaš pač drugačno mnenje
Ne, resno..jaz vedno tako pravim, da vseh frontah se ne moreš boriti. Vsaj ne 100%, oziroma jaz enostavno tega ne zmorem. 100% se načela netestiranj adržim pri kozmetiki, osebni higieni, mačji hrani in pripomočkov za dom (čistila ipd). Ne nosim krzna, ne kupujem usnjenih oblačil. Jajca kupujem ta dražja iz talne reje ali bio, ker baterijsko rejo bojkotiram.Živali vedno posvojim iz zavetišča in jo potem maksimalno razvajam.
Poleg tega gledam na okoljev smislu, da recikliram kar lahko (predvsem bio, papir, embalaža, kosovni odpadki), ne kupujem plastičnih vrečk, razen če slučajno pozabim svojo iz blaga doma, kupujem bio čistila ipd, med pranjem zob imam vodo zaprto. Ko se lahko, se vozim s kolesom v službo.
Še vedno pa veliko uporabljava avto, rada se kopam, ne tuširam, rada imam toplo stanovanje. Za testiranje na zdravilih ne znam pomagat, hrano bi lahko še izboljšala (še tisto malo mesa kar kdaj naredim doma ko z mojim skup jema npr.), če bi šla v skrajnost bi pa lahko vrgla proč še tiste 4 pare usnjenih čevljev (dvoje zimske in dvoje salonarjev) ki jih imam in en pas, ki je usnjen. Ker to je tud v bstvu koža, ane, čeprav večrat, a ne vedno, stranski proizvod?
Tako da, kot vidiš nisem prisotna povsod enako močno, to pa zato, da se lahko eni stvari ali pa dvema v polni meri posvetim. Sicer bi v nasprotnem primeru lahko živela samo še za aktivizem.
Ampak kar sem jaz do sedaj kupila od proizvajalcev, ki ne testirajo na živalh, so imeli za okoljevarstveno komponento veliko bolj poskrbljeno. Če ne drugega, je bila embalaža skoraj vedno eko - ne pa tiste kričeče, plastične embalaže od najbolje prodajanih.
In ne skrbet, jaz te že ne bom ''pojedla'' če imaš pač drugačno mnenje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov