testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 27. Mar. 2009 19:00

ubistvu mi za kozo ni glih problem ker sem sla nazaj na shelerja. bol mi je za razno kozmetiko k sem mela vse bol od loreala. aja pa za lakce se...
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 27. Mar. 2009 21:12

Na kiri listi pa je Manhattan? js ga nikjer ne najdem :gruebel:
SWEETprinces, js kupujem lake od S-he in Artdeco in sm ful zadovoljna, pa velik odtenkov je, tk da to ne bi smel bit problem :D .
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 27. Mar. 2009 21:23

Potem je tvoj problem manjši. Bolj je problem negovalna kozmetika (it na novo iskat), kot pa dekorativa.

Če ti ni poblem dat več denarja, je dekorativa pohvaljena od Logone http://shop.zivacenter.org/index.php?kategorija=12 ter od 100% pure (http://www.or-ca.si), lahko pogledaš tudi na kataloško prodajo. Drugače pa Revlon, dr. Hauscka (njihova dekorativa se dobi ponekod v lekarnah in kozmetičnih salonih) takole iz glave - na sivi listi imaš ogromen razpon blagovnih znamk (Gosh, Estee Lauder, Bourjois, Essence, S-he, ipd. ipd.) in si prepuščena lastnemu tveganju. Pač ne moreš vedet.

Pomembno in veliko je že to, da se izogibaš črne liste.

Manhattan gre pod Dr. Scheller http://www.dr-scheller-cosmetics.com/, uradno na sivi listi, ponekod ga dajo tudi na belo. Jaz sem raje malo bolj zadržana, pa ga še vedno pišem pod sivo.
Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 27. Mar. 2009 21:58

Jaz imam maskaro in lip glos od 100% Pure in sem nadzadovoljna. :wink: Sploh maskara je in bo moja stalnica.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 29. Mar. 2009 9:23

Posodabljam temo in jo razširjam na hrano za žvali. Tudi tukaj so testiranja vse prej kot humana. Preberite si več spodaj:

Večina velikih in znanih podjetij, ki proizvajajo hrano za živali, se poslužujejo nehumanih in neetičnih načinov za testiranje te hrane, da bi ugotovili, ali je ta hrana varna in/ali uspešna za zdravljenje določenih bolezni.

Testiranje te hrane poteka tako, da se v živali umetno sproži bolezenski proces, ki se ga nato s testirano hrano skuša sanirati. Hranjenje poteka večinoma prisilno, preko sonde - cevi, ki jo porinejo živali skozi usta v želodec in vanjo zlijejo hrano. Večinoma imajo te živali tako poškodovane zobe in ustno votlino zaradi slabe higiene in nepravilne prehrane, da same ne morejo jesti. In vsi ti invazivni poskusi so popolnoma nekoristni. Pri tem so te živali obravnavane kot laboratorijski material. Zaradi ekstremno slabih življenjskih razmer in zaradi pomanjkanja prostora in gibanja, te živali podležejo stresu in razvijejo izrazite vedenjske motnje. Veliko psov in mačk zboli. Tem živalim ni namenjena nobena veterinarska oskrba, zato so prepuščene same sebi in napredovanju bolezni.

SEZNAM PODJETIJ, KI IZVAJAJO TAKŠNA TESTIRANJA NA ŽIVALIH:

SKUPINA MARS INCORPORATED:
Psi: Chappi, Pedigree, Cesar, Royal Canin.
Mačke: Frolic, Whiskas, Sheba, Kitekat, Catsan (pesek), Royal Canin.

COLGATE PALMOLIVE:

Hill's Science Diet, Hill's Prescription Diet.

PROCTER & GAMBLE:
Iams, Eukanuba.

NESTLÈ:
Psi: Fido, Friskies, Pro Plan, Purina ONE, Purina veterinary diets.
Mačke: Felix, Friskies (Gourmet), Purina ONE, Pro Plan.
Opomba: Nestlè je podjetje, ki ga 20 držav v svetu bojkotira iz humanitarnih razlogov (nepravilna komercializacija mleka v prahu v državah Tretjega sveta in odgovornost za smrt na tisoče otrok).

BAYER:
Psi: PRO GRES.
Mačke: PRO GRES.
Opomba: ni znano ali je ta hrana dejansko testirana na živalih, ampak dejstvo je, da je Bayer eno izmed največjih proizvajalcev kemičnih/farmacevtskih/agrokemičnih (pesticidi in OGM - genetsko spremenjeni organizmi) proizvodov in med najbolj aktivnimi na področju vivisekcije. Zaradi tega se odsvetuje nakup teh proizvodov.

SEZNAM PROIZVAJALCEV HRANE ZA PSE IN MAČKE, KI NE TESTIRAJO NA ŽIVALIH, AMPAK UPORABLJAJO SESTAVINE, KI SO TESTIRANE:

Proizvajalci podjetja Affinity Petcare, tako kot večina manjših privatnih proizvajalcev nimajo interesa v finančnem podpiranju dragih eksperimentov na živalih. Čeprav uporabljajo sestavine, ki so testirane na živalih s strani drugih, ne podpirajo direktno teh testiranj in jih ne izvajajo v lastnih laboratorijih.
Glede na splošno stanje so ta podjetja manj slabša od prej naštetih.

AFFINITY PETCARE:

Psi: Advance, Advance Veterinary Diets, Ultima, Puppy Chow, Dog Chow.
Mačke: Advance, Advance Veterinary Diets, Ultima, Cat Chow, Brekkies Excel Cat, Special Care.
Opomba: Affinity Petcare proizvaja Cat Chow in Dog Chow. Tudi Purina proizvaja Cat Chow in Dog Chow. Identično ime proizvodov, a različna proizvajalca, ki izdelujeta različno hrano (PURINA finančno podpira vivisekcijo, Affinity Petcare pa ne). Torej, bodite pozorni na proizvajalca!

AROVIT (garantirani Peta UK):
Bau, Bull, Fufi, Miao, Ronnie, Winner Cat/Winner Dog.

BURNS

PASCOE'S
[/b]
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 29. Mar. 2009 9:35

Super je tale seznam. Ampak sem mnenja, da se pri tem ne moreš toliko ravnati glede na to, kdo testira in kdo ne, ker je prebava pri psih in mačkah zelo občutljiva zadeva.

Moja psica npr. dobro prenaša samo brikete Hills, po vseh drugih je vedno driskala ali pa je bilo dreka ogrooomno. Zdaj bomo poskusili še s Trainerjem, in če tudi to ne bo ok, ostajamo na Hillsu.

Moj maček ima nagnjenost k vnetju mehurja in bo najbrž doživljenjsko na strogi veterinarski dieti, zato mora jesti samo brikete ali mokro hrano RC urinary, ki mi jo predpisuje veterinar, ker mu edina ne povzroča nastajanja kristalov (smo delali več testov urina).

Mačka je še edina ''normalna'', kar se hranjenja tiče, ampak je pa full izbirčna in prisega samo na brikete RC in mokro hrano RC, vsega ostalega niti ne povoha. Izstradat je pač ne morem.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 29. Mar. 2009 9:53

Razumem, Friga.

Si mogoče probala z Almo nature? Za oba, psa in mačko? Pa vzorček najprej vzami, če ga le imajo - ponavadi so.
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 29. Mar. 2009 11:18

Hja seznam je res super. Ampak po tem ne ostane vec kaj dost izbire (vsaj na nasem trgu ne). Recimo AlmoNutre je ena izmed znamk, ki meni ni niti najmanj vsec, ze zaradu uporabe zivalskih odpadkov pri izdelavi. Zraven tega je tudi moj pes neverjetno zbircen in mi je odkrito povedano cist vseeno na cem je bla hrana testirana, samo da je kvalitetna in jo je (je pa nor na razne Chapije in podobno).
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 29. Mar. 2009 11:18

Hja seznam je res super. Ampak po tem ne ostane vec kaj dost izbire (vsaj na nasem trgu ne). Recimo AlmoNutre je ena izmed znamk, ki meni ni niti najmanj vsec, ze zaradu uporabe zivalskih odpadkov pri izdelavi. Zraven tega je tudi moj pes neverjetno zbircen in mi je odkrito povedano cist vseeno na cem je bla hrana testirana, samo da je kvalitetna in jo je (je pa nor na razne Chapije in podobno).
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 29. Mar. 2009 16:21

Ostane nekaj, samo problem so trgovine. Te so ful različno založene. Je pa res, da če ti žival sama določeno hrano zavrača, potem nimaš dosti izbire.

Moja je hvalabogu nora na Almo nature in Schesir hrano. Mogoče boste pa tu kaj šle: http://pasji.net/shop/
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 17. Apr. 2009 8:49

a kej ves kako je s suki kozmetiko? glede na to da naj bi bila ful naravna...
aja...kako je pa z mineralnimi pudri ki niso testirani? ta moj od revlona k sva govorili o njem se ful tezko razmaze...sej pol k je gor je kr ok sam doug traja...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 17. Apr. 2009 11:21

Govoriš o tekočem Revlonovem? Tega nisem nikoli probala, mogoče naslednjo zimo. Jaz imam mineralnega v prahu. Ta mi je super. Je pa res, da te mineralne moraš znat nanest gor in da se zlijejo s kožo po parih minutah, ne takoj.

Suki ne testira.

aja...kako je pa z mineralnimi pudri ki niso testirani?

Tega vprašanja pa ne razumem... :? Kaj si želela vprašat?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 17. Apr. 2009 11:48

Če te pa mogoče zanimajo firme, ki ne testirajo pa imajo mineralne pudre, pa takole iz glave (bela in siva lista) (da je pri nas, ne da moraš prek spleta naročat):

Revlon, Alima pure (trgovina OrCa), Oriflame, Essence, Bellapiere (trgovina BB natura). Ziher bi se še kaj našlo. Je bolje, da poveš izdelek, pa ti potem povem al testira ali ne.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 18. Apr. 2009 10:49

ja to me ja zanimal kere firme ki imajo mineralne pudre ne testirajo.
preko katere spletne strani pa ti to narocas? a ti potem tudi kaksne testerje poslejo glede na to da tezko zadanes pravi odtenek?
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 18. Apr. 2009 12:18

Jaz zelo rada kupim izdelek na katerem piše, da ni testiran na živalih.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov