testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 31. Avg. 2009 17:31

men ga je bilo tudi grozno pogledat...
bogi...se vedno ne morem razumet da so eni sposobno pocet take stvari :grosseaugen:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 03. Sep. 2009 14:06

ne gre ravno za testiranje na živalih, je pa tudi kruto, zato bom kr sem dala link: http://24ur.com/novice/svet/video-pisca ... ljejo.html .. jaz sem se kr zjokala, bogi piščančki :(
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 07. Sep. 2009 20:30

imam novo kozmetično znamko, ki spada na belo listo...našla sem pa jo, če verjamate ali pa ne, v Merkurju :D
Znamka se imenuje KANU. Njihovi izdelki so kopalna olja, kopalna sol, mila, piling za telo... Na izdelkih imajo prečrtanega zajčka in piše, da so veganski in naravni proizvodi.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 12. Sep. 2009 10:24

Mene pa zanima kako je z firmo O.B. in Viriana?
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 13. Sep. 2009 10:37

O.B. je od Johnson's&Johnson's, ki je na črni listi. Viriana je pa od Tosame, za kar pa ne vem, ampak bi bolj rekla ne kot ja.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 13. Sep. 2009 10:42

^^ hvala :)
The Seance.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a The Seance. » 15. Sep. 2009 16:15

Sem se takoj po registraciji morala oglasit tukajle v tej temi. Zdej že neki časa poskušam uporabljat čimbolj cruelty free kozmetiko, tudi familiji skoz govorim o tem, in ker sem ravno prejle naletela na link do tistega filma Earthlings (sploh nisem morala gledat do konca, sem bila na robu joka in maščevalnega pohoda) jih bom vse prisilila v dokončno menjavo kozmetike. :twisted:

Prebrala sem sicer tole temo od začetka do konca, ampak imam še zmeraj par vprašanj.

a)Mislim da nikjer nisem zasledila Clarins kozmetike, ampak se mi zdi, da je testirana na živalih, ane?
b)Poleg tega pa, od kdaj so DMjeve znamke na beli listi? A zdaj je za ziher da tudi sestavine njihovih izdelkov niso testirane na živalih, ali samo to, da končni izdelki niso?
c)Ali so Burberry parfumi testirani na živalih? :oops:

Thx.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Sep. 2009 19:40

^^Žal ne vem odgovora na tvoja vprašanja, ampak sem vesela, da si se nam pridružila v 'cruelty free klubu' :D :gut:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 16. Sep. 2009 15:50

1. Clarins naj sam ne bi testiral, vendar pa naj bi hkrati kupoval sestavine, testirane na živalih - siva lista
2. DM, čeprav še vedno na sivi listi (ni še posodobljena) naj ne bi testiral na živalih, hkrati tudi Prijatelji životinja naklonjeno govorijo o tej znamki - tukaj je novejši link. Ziher nisem, dokler ne bo dokončno posodobljen seznam.
3. Burberry sicer ne poznam, vendar je znamka oblačil s tem imenom na Petini črni listi že zaradi krutega načina pridobivanja krzna za njihove kolekcije. Če je tudi parfum od te znamke, me že zaradi tega odvrne.

Dobrodošla med nami! :D
The Seance.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a The Seance. » 16. Sep. 2009 18:26

O, hvala za odgovore & dobrodošlico :)
Od Clarinsa sem sicer gledala makeup base, pa me zdaj zanima, če ve kdo za kakšno to makeup bazo od katerekoli znamke, ki ne testira na živalih?
Mi je en parfum od Buberry-a dišal, pa je gre zdaj takoj z wish-liste ... sem čisto pozabila na krzno.

Kaj pa o koropracijah, ki razne sestavine živil testirajo na živalih? Zaenkrat vem da Kraft [byebye Milka in kapučino :cry:] in Mars [Snickers, M&M's, Skittles...] testirajo na živalih.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 16. Sep. 2009 18:58

oj...nocem bit tecna ampak probaj povecat pisavo ker se zelo tezko bere.

p.s. dobrodosla :)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 16. Sep. 2009 19:57

Pa potrebuješ make up base? Jaz imam žal s temi stvarmi tako malo izkušenj, da ti ne znam svetovati. Ti pa lahko pomagamo, če najdeš alternativo in pogledamo, če testira.

Kar se tiče prehrambenih gigantov je zadeva zelo slaba. Trije največji namreč uporabljajo testiranje na živalih, ne vem za katere proizvode točno, gotovo pa se najdejo med njimi testi za razne dodatke, barvila, ipd.

Trije največji giganti so Mars, Kraft in pa sploh največji in najhujši (ne samo glede živali, tudi glede ljudi in izkoriščanja) Nestle. Gotovo pa jih je še več, ampak na prehrano se bolj malo spoznam.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 16. Sep. 2009 20:10

^^Sploh še obstaja kakšna zadeva, ki ni testirana na živalih? :eek: :eek:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 16. Sep. 2009 20:23

Ma, obup je tole, se strinjam s tabo. Ampak na vseh frontah se jaz osebno ne morem boriti 100%, če morda že ne pri živilih pa ta kratko potegnem pri zdravilih. Vsak po svojih močeh, potem pa bo bolje.

Jaz za kozmetiko, osebno higieno in gospodinjska čistila in mačjo hrano lahko trdim da 100% uporabljam cruelty free izdelke.

To je tudi namen teme, da se ozaveščamo in skušamo po malem narediti spremembe.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 24. Sep. 2009 11:06

Samo kako pa potekajo ta testiranja na živalih za živila? Pa zakaj je Nestle najhujši tudi glede ljudi? UG84 upam, da mi boš malo bolj podrobno razložila in da bomo še kaj novega zvedli iz tega :)

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov