testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 04. Jun. 2009 6:36

ja ja, sej to vem, da majo vse napisano ONI, ampak hkrati pa NOBENA od organizacij, kjer imajo te liste. To mi ne gre v glavo.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 04. Jun. 2009 13:14

^^Ja sm tole je pa res čudno, da je ni na nobeni listi...kak je to sploh možno? :gruebel:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 05. Jun. 2009 17:19

Danes sem bila v l'occitanu in sem prodajalki povedala, vse kar mi je ležalo na duši glede testiranja :D in je bila ful vesela, da zaradi tega kupujem pri njih, rekla je pa tudi, da je vedno manj ljudi, ki gledajo na to, kar me je res začudilo :?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 05. Jun. 2009 17:31

ja res...sem zadnic eni rekla da sem zacela kupovat taksno kozmetiko pa da ji lahko povem kje se pozanimat za te stvari, pa da ubistvu sploh ni tok mal tega,...

odgovor: predrago, kot da se kaj pozna ce bom nehala,....
sam ne smemo obupat :wink:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 05. Jun. 2009 18:35

Jaz zaenkrat še nikomur nisem omenila, da sem začela samo tako kozmetiko uporabljat, pa vem ko bom, da bom zagotovo deležna kakšnih čudnih pogledov, pa da sem čudna, pa da kako sploh to verjamem da je res... :)
Sm se res kr mal 'bojim', da ko bom mela kakšen rojstni dan (ok sicer ga mam šele decembra, sm nima veze) in itak ti vsaj nekdo kak kos kozmetike prinese (kak deodorant, lipgloss...) in da recimo paše na črno listo...resnično se mi zdi neprijetna situacija :? Kaj bi ve punce nardile v takih primerih?
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 05. Jun. 2009 19:09

iskeno....sem ze razmisljala...

lahko ji direkt poves da to ne bos uporabljala in ji razlozis zakaj....sam nekomu rect da nisi zadovoljen z njegovim darilom ni ravno tako lahko

lahko ga nekomu podaris....

lahko ga porabis, ker ga pac ze imas...

no...sama sem razmisljala nekako takole...ce ga nekomu podaris se lahko zgodi da je potem te osebi ta izdelek ful vsec in ga potem kupuje se naprej... :nein:
zato sem se sama prejsnic odlocila da ker pac imam bom tudi porabia...no in cez par dni se zgodi tole...prijateljica mi je dala lorealov lakec...tak lep...roza... :love: uglavnem...stoji mi na policki. si kar ne morem nohtkov z njim nalakerat :grosseaugen:

tako da...moj zakljucek...imela ga bom na policki in ga ne bom mogla uporabljati ker mi bo bed, podarit ga ne bom hotla da ne bo eni ful vsec, stran ga pa tud ne bom vrgla k sem ga dobila za darilo... :roll:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 05. Jun. 2009 19:12

^^ Pri meni vsi vejo, da ne podpiram tega, ampak so toliko neizobraženi o tem, da itak ne vedo najbolj, kaj pomeni testiranje za živali (razen mojih staršev, pa še ti vejo samo to, da če hočejo kaj kupit, naj kupijo pri l'occitanu; drugače pa se ne spoznajo na to), kako pri tem trpijo in zato se jim tudi ne da dat 5eur več za take izdelke oz. itak vsi kupijo nekaj v petih sekundah, pač prvo kar jim pride v roke, ravno toliko, da nekaj je in jih prav malo briga, koliko bo to meni všeč. Se mi pa ne da razlagat, da tega ne podpiram, ker sem že bila deležna čudnih pogledov, češ, kaj mam spet neko muhasto obdobje :roll:
Glede lipglossov pa če mi ga kdo prinese, neglede na to če je testiran ali ne, ga ne bom uporabljala, ker mi je grdo, da si cel zalepljen in svetleč. Drugih stvari iz kozmetike pa (vsaj ponavadi) ne dobivam.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 05. Jun. 2009 19:19

a ni smesno da potem tebe gledajo kot da si nora? kot da mas ene cist cudne ideje...
bi pricakoval da te bo kdo pohvalu... :roll:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 05. Jun. 2009 19:22

Je čudno, ampak to je mišljenje ljudi, ki se brigajo samo za sebe in jih take stvari prav malo zanimajo, ker živali pa itak niso živa bitja in ne čutijo :roll:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 05. Jun. 2009 19:24

Jaz ima to takole razčiščeno - okrog mene prijatelji vedo da sem proti testiranju na živalih in mi ne bo potem problem rečt, lej hvala ampak ne hvala če mi kdo kaj takega prinese (mal na lepš način, seveda).

Ker tisti, ki so res kaj tvoji prijatelji, ne bodo šli za 5 sekund nekaj kupit, brez ozira na tvoja prepričanja. Sploh pa ne ker skoz omenjam naokrog te stvari, tk da tisti, ki kaj dajo na prijateljstvo to vedo.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 05. Jun. 2009 19:27

aja, mene zanima še, koliko od vas, ki ne kupujete izdelkov iz 'črne liste', je tudi vegetarjancev?
Sama sem na dobri poti do tega (ne čisto načrtno, pač pa mi meso več ne diši), čeprav se mu čisto še ne morem odpovedati.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 05. Jun. 2009 19:31

cisto iskreno...ne morem rect da sem ker jem meso. ceprav je pa res da nobenih salam, hrenovk,...

ubistvu pojem 3x na mesec po koscek piscancjih prsi, ki mi jih tip skoraj na silo zbase v usta, ker mi tezi da je meso treba jest :angry:
se slisi kot da pretiravam ampak je res nekako tako...

ful se mi upira...sploh zato ker sem se zacela poglabljat v te stvari...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 05. Jun. 2009 19:55

Jaz ga jem, nisem vegetarijanka - meni je meso v prehrani pomembna komponenta, kozmetika pa zelo pogrešljiva zadeva. Lahko bi rekla, da ga jem v takšni ali drugačni obliki 3x tedensko - seveda tudi ribe štejem kot meso, ker drugega pač niso. Tudi fantu nič ne vsiljujem svojih mišljenj, je pa še veliko večji mesojedec, če se tako izrazim.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 05. Jun. 2009 20:05

Ravnokar sem brala en blog, in pod komentarje zasledila tole: ''Sicer pa bo kmalu te belo/črne zgodbe konec, saj bo do leta 2009, vsem prepovedano testiranje za kozmetične namene. Bomo sproti obveščali. ''

Ali to drži? Meni se zdi malo težko verjetno.

Sicer pa, na kateri listi je nivea in l'oreal ter pantene?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 05. Jun. 2009 21:26

^^Kukr vem so vse tele naštete znamke na črni listi.

Ja jaz sem drugač vegetarijanka...že ene 7 let...ok jem ribe in vse mlečne izdelke, jajca...tko da sem laktoovegetarijanec al neki tazga (neke take zakomplicirane izraze smo jemal pri enem predmetu na faksu :D ). V glavnem meso se mi je takrat res čist zagablo, pa tudi prov obrne se mi, ko pomislem, da bi nekaj pojedla kar je prej hodilo naokoli... :?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov