testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 01. Jun. 2009 11:40

Sam glej da boš s pametjo gledala...oči so namreč hitro lačne... :D :D :D
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 01. Jun. 2009 11:45

ja poznam....zato je v kopalnici moja policka najbolj nabasana z vsem in se nadaljuje se v moji sobi... :)
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 01. Jun. 2009 15:28

UG84 napisal/-a:Glede Akamutija bi ti za probleme po britju priporočala najprej Tea Tree tonik (protivnetno delovanje, imaš ga pol seveda tudi za obraz za problematično kožo pa tko), potem pa čez kako hranilno, pa blažilno kremco (parfumirane pa bognedaj alkoholne kremce odpadejo!), npr. Mandljevo maslo ali pa kar oboje združiš v enem in imaš kremo s čajevcem.

Oo super, zlata si. Res ne vem kaj bi tu brez tebe :jump:
:) Mislim, da se bo moj bančni račun ob naročilo Akamutijevih izdelkov čisto spraznil.

Aja, drugače pa me še zanima če spada Kancilja kozmetika pod belo listo. Moje zadnje informacije so, da naj bi bila na sivi listi, ne vem pa če so tu novejše informacije.
Kolegica ima za po britju Kanciljevo olivno mleko, pa pravi, da je močno zadovoljna. Vendar če se ne motim vsebuje tudi parfum, kar ne bi prišlo v poštev za mojo kožo na nogah.

Hvala
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 01. Jun. 2009 15:32

Kim77 napisal/-a:
*amber* napisal/-a:
UG84 napisal/-a:Uh, kaj pa si do sedaj probala? Obstajajo ja olja za telo, obstaja tudi mastnejša masla za telo, da ne bomo ponavljale stvari, pa povej, kaj ti do sedaj NI odgovarjalo, da vidimo kakšne stvari si kaj probala.

Do sedaj sem uporabljala Avonove izdelke za kožo, vendar se mi včasih spusti kakšna reakcija na nogah po britju, v obliki rdečice in pekoče kože.
Sem razmišljala, da bi zdaj naročila kakšno Akamutijevo maslo ali pa kaj iz Orce.
Kim77 kaj mi pa priporočaš iz Orce?

Hvala obema za pomoč :knuddel:

*amber*, glede na to, da iščeš nekaj po britju, bi ti jaz iz Orce definitivno priporočala kremo od Purely Skincare in sicer moško kremo. :) To je meni priporočala prodajalka, ko sem tam kupovala za mojega nekaj za po britju in mi je rekla, da je to pri njih top krema. Je iz žajblja (vonj res ni ne vem kaj), ampak pri britju se pa fenomenalno obnese :) Ful pomiri kožo, zaceli ranice, deluje protivnetno (zaradi žajblja). Moj je čisto navdušen nad njo, ker v tej kremi dobi vse - vsakodnevno kremo in "aftershave" brez alkohola. :wink: Jaz mu jo pa po vsakem depiliranju redno kradem, hehe, ker je fantastična. Tudi tisti drobni rdeči mozoljčki, ki se radi naredijo pri depilaciji izginejo, super je res. Pa še ful jo je, res, imaš jo za dolgo časa, stane pa nekje okoli 8-9 evrov. Pa še veganska je :D Pripročam.

Če je tole res tako super in celi ranice bo definitivno moje za bikini predel, kjer se mi naredijo večkrat ti mozoljčki. Hm...se ta krema nahaja na TEJ strani?
Misliš, da bi prišlo zame v poštev tudi tole Organsko hranljivo in negovalno olje z mandarinam, ki je sicer za dojenčke?

Hvala tudi tebi

Lp
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 01. Jun. 2009 19:07

Kaj smo že rekl za našo Krko? Da kao ne testira, ampak se je pa nekam sumljivo obnašala, ane? Ker sm dons gledala Sun Mix kreme za sončenje, pa se nism mogla spomnt, kaj je že blo.

Drgač sm si pa zdj kupla Balein šampon, ker u zadno sm mela enga Lorealovga in Vichyjevga, tko da sm mogla menat, ker ta dva oba testirata. Upam, da mi bo ustrezu.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 01. Jun. 2009 19:33

Sun Mix je že na unem testu sončnih krem dobu najslabšo oceno, tko da ga že zarad tega ne uporablam, pa tud nekak ne zaupam slovenskim proizvodom za sončenje, testiranja na živalih gor al dol... sm zdej 2 leti zapored imela Hawaiian Tropic in mi je naredu res tolk lepo barvo da joj, pa sm imela tko kt zmer faktor 6 (prvi tedn pa 8) :cool:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 01. Jun. 2009 21:24

Yazmeen napisal/-a:Kaj smo že rekl za našo Krko? Da kao ne testira, ampak se je pa nekam sumljivo obnašala, ane? Ker sm dons gledala Sun Mix kreme za sončenje, pa se nism mogla spomnt, kaj je že blo.

Drgač sm si pa zdj kupla Balein šampon, ker u zadno sm mela enga Lorealovga in Vichyjevga, tko da sm mogla menat, ker ta dva oba testirata. Upam, da mi bo ustrezu.

Za krko smo rekli kozmetika ne, sestavine mogoče, farmacija da. Balein

Napisala si ŠAMPON; si morda misla KREMO ZA SONČENJE, ker prej si o Sun Mixu govorila. Sundance od DM je zelo v redu za sončenje, krasen je tudi losjon po sončenju. Precej kvalitetno, sploh pa za tako ceno. Meni je sicer po obrazu naredila mozoljčke, ne vem, meni ni pasalo nekaj, čeprav sestavinsko je zelo pohvaljena (sicer pa kreme za sončenje težko da niso vsaj malček komedogene). NO, sonce me pa ni nič prijelo, ko sem jo mela gor. :D

L'Oreal je ZELO slabo ocenjen glede kemije, ki jo vsebuje, na splošno in za sončne kreme (vse njegove blag. znamke so tudi slabe za kožo za sonce - Vichy, Lancome, Lancome, ipd.)

Sicer pa, če misliš prav šampon, pa Balea nima velikih presežkov - jaz sem probala samo kokosovega, pa sem imela res slamnate lase po njem in po balzamu IN po maski. Kriza. Eni nekatere hvalijo, ne vem. Katerega si pa kupila?

*zverinica* poglej si ta link, pa poglej, če je tvoja krema kje napisana in s koliko je ocenjena, ker Hawaiian tropic je tam tam - zelo slabin pa še kar ok, tk da ne vem kateri proizvod od njih si imela.
Tečkica<333
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 6. 2009
Kraj: moj stnvane :D

Neprebrana objavaNapisal/-a Tečkica<333 » 02. Jun. 2009 6:41

Jst uporablam sam Oriflame pa avono
k nista testirane na živalih....
Mam cel seznam sam usen sam te2 uporablam!!!
Lp.Tečkica!
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 02. Jun. 2009 7:55

UG84 napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Kaj smo že rekl za našo Krko? Da kao ne testira, ampak se je pa nekam sumljivo obnašala, ane? Ker sm dons gledala Sun Mix kreme za sončenje, pa se nism mogla spomnt, kaj je že blo.

Za krko smo rekli kozmetika ne, sestavine mogoče, farmacija da. Balein

Napisala si ŠAMPON; si morda misla KREMO ZA SONČENJE, ker prej si o Sun Mixu govorila. Sundance od DM je zelo v redu za sončenje, krasen je tudi losjon po sončenju. Precej kvalitetno, sploh pa za tako ceno. Meni je sicer po obrazu naredila mozoljčke, ne vem, meni ni pasalo nekaj, čeprav sestavinsko je zelo pohvaljena (sicer pa kreme za sončenje težko da niso vsaj malček komedogene). NO, sonce me pa ni nič prijelo, ko sem jo mela gor. :D

L'Oreal je ZELO slabo ocenjen glede kemije, ki jo vsebuje, na splošno in za sončne kreme (vse njegove blag. znamke so tudi slabe za kožo za sonce - Vichy, Lancome, Lancome, ipd.)

Sicer pa, če misliš prav šampon, pa Balea nima velikih presežkov - jaz sem probala samo kokosovega, pa sem imela res slamnate lase po njem in po balzamu IN po maski. Kriza. Eni nekatere hvalijo, ne vem. Katerega si pa kupila?

*zverinica* poglej si ta link, pa poglej, če je tvoja krema kje napisana in s koliko je ocenjena, ker Hawaiian tropic je tam tam - zelo slabin pa še kar ok, tk da ne vem kateri proizvod od njih si imela.

če še enkrat prebereš, je Yaz pač omenla, da je kreme za sončenje sam GLEDALA, KUPLA je pa šampon...

mojga hawaiian tropica kle vmes ni, ker so omenjeni sam previsoki faktorji :D men je glavn to, da mam lepo rjavo barvo pa da me sonce ne opeče - in to sm pr tem mleku dosegla že 2 let zapored :wink:
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 02. Jun. 2009 8:09

A nihče ne ve na kateri listi se nahaja Kancilja? :/
Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 02. Jun. 2009 10:05

*amber* napisal/-a:
Kim77 napisal/-a:
*amber* napisal/-a:
UG84 napisal/-a:Uh, kaj pa si do sedaj probala? Obstajajo ja olja za telo, obstaja tudi mastnejša masla za telo, da ne bomo ponavljale stvari, pa povej, kaj ti do sedaj NI odgovarjalo, da vidimo kakšne stvari si kaj probala.

Do sedaj sem uporabljala Avonove izdelke za kožo, vendar se mi včasih spusti kakšna reakcija na nogah po britju, v obliki rdečice in pekoče kože.
Sem razmišljala, da bi zdaj naročila kakšno Akamutijevo maslo ali pa kaj iz Orce.
Kim77 kaj mi pa priporočaš iz Orce?

Hvala obema za pomoč :knuddel:

*amber*, glede na to, da iščeš nekaj po britju, bi ti jaz iz Orce definitivno priporočala kremo od Purely Skincare in sicer moško kremo. :) To je meni priporočala prodajalka, ko sem tam kupovala za mojega nekaj za po britju in mi je rekla, da je to pri njih top krema. Je iz žajblja (vonj res ni ne vem kaj), ampak pri britju se pa fenomenalno obnese :) Ful pomiri kožo, zaceli ranice, deluje protivnetno (zaradi žajblja). Moj je čisto navdušen nad njo, ker v tej kremi dobi vse - vsakodnevno kremo in "aftershave" brez alkohola. :wink: Jaz mu jo pa po vsakem depiliranju redno kradem, hehe, ker je fantastična. Tudi tisti drobni rdeči mozoljčki, ki se radi naredijo pri depilaciji izginejo, super je res. Pa še ful jo je, res, imaš jo za dolgo časa, stane pa nekje okoli 8-9 evrov. Pa še veganska je :D Pripročam.

Če je tole res tako super in celi ranice bo definitivno moje za bikini predel, kjer se mi naredijo večkrat ti mozoljčki. Hm...se ta krema nahaja na TEJ strani?
Misliš, da bi prišlo zame v poštev tudi tole Organsko hranljivo in negovalno olje z mandarinam, ki je sicer za dojenčke?

Hvala tudi tebi

Lp

Ojla *amber*,

ja to je tale krema. :) Ne vem, meni je res super. Jaz je sicer za po obrazu ne uporabljam, ker imam od 100% Pure kremo za obraz proti staranju :D , moj jo pa dnevno uporablja. Je pa tudi za občutljivo kožo primerna.

Kar se tiče olja, ki si ga nalepila, ti žal ne znam svetovat, ker ga nisem (še) preizkusila, ampak glede na opis bi znal biti super. Jaz sem od PurBabiesov preizkusila le baby wash in baby lotion.
Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 02. Jun. 2009 10:06

*amber* napisal/-a:A nihče ne ve na kateri listi se nahaja Kancilja? :/

Kancilija samih izdelkov ne testira, ne morejo pa zagotoviti, da tudi sestavine niso testirane. Torej, siva lista.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 02. Jun. 2009 10:07

Jz sploh nisem videla tvojega vprašanja :oops:

Kancilija je blagovna znamka družbe Tehnochem (SLO), ki je na sivi listi. Jaz bi upala trdit, da je tukaj predvsem problme sestavin, ki so gotovo kaj uvožene in zanje ne garantirajo. Tudi na spletni strani se nič ne hvalijo, da ne testirajo.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 02. Jun. 2009 13:22

ok punce rabim vas... ;(

sampon proti prhljaju mi ni pomagu...najprej je ze zgledalo da bo, zdej ga imam ppa spet :cry:

kaj naj pa zdej? :gruebel:
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 02. Jun. 2009 13:37

Če si iz Lj, pojdi v Orco, imajo tudi šampone in prosi za tester, jih punce vedno dajo. Jst sem jih nazadnje cel kup prinesla domov. :)
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov